Travelnews.lv redaktore: Pavisam jauna tūristu šķira

Nule esmu atgriezusies no atvaļinājuma – ar jaunām vēsmām, jaunu skatījumu un... jauniem atklājumiem, ar kuriem vēlos dalīties arī šeit.

Daļu sava atvaļinājuma pavadīju Turcijas iecienītā kūrortpilsētā Alānijā. Tur būts neskaitāmas reizes, viss pazīstams. Bet šoreiz bija nedaudz savādāk.

Ja esat bijuši Turcijā, tad noteikti zināt, ka tur ir ļoti daudz krieviski runājošu atpūtnieku. Pārsvarā tās ir ģimenes – alus vēderiņus uzaudzējuši papuči, apaļas mammītes un omītes, un vēl kāds bērnelis. Pludmalēs viņus uzreiz var ievērot – viņi ir daudz skaļāki, nekā turpat līdzās esošās vācu, holandiešu un skandināvu ģimenītes, un neiztrūkstoši tētuks nemitīgi skaida pēc aliņa, bet daiļā dzimuma pārstāves un bērneļi grauž čipšus, riekstiņus un citus kārumus. Vārdu sakot, pludmalēs norit aktīva rosība.

Arī tagad krievu valoda pludmalē ir dzirdama visu laiku. Taču ierasto “Ja zapivom”, “Tagil” vietā dzirdamas pavisam citas sarunas, un gana klusas.

Jaunā tūristu šķira ir krievvalodīgi vīrieši – vidēji vecumā no 20 līdz 35 gadiem. Pārsvarā sportiski. Pārvietojās visbiežāk vai nu pa vienam, vai nelielos bariņos – divi līdz pieci cilvēki. Vēl viena kopēja īpašība – vienīgais dzēriens, ko ieraudzīsiet rokās, būs ūdens.

Šie jaunā tūristu šķira pludmalē neuzkavējas vairāk kā divas trīs stundas. Pārsvarā šo laiku pavada, runājot pa telefonu. Sarunas visbiežāk ir par otro mobilizācijas vilni, kam jāsākas burtiski tuvākajās dienās, tiek apspriesti varianti, kā dabūt “balto biļeti” Sašam, Koļam vai Pašam, un cik šobrīd maksā aviobiļete no Maskavas, Kazaņas, Sanktpēterburgas uz Stambulu, Antāliju un citur. Tāpat tiek risinātas biznesa sarunas – vai nu pirktas un pārdotas firmas, runāts par kāpumiem un kritumiem biržās.

Vēl šos sportiskos vīriešus var redzēt staigājam pa ielām, braucot automašīnās ar Krievijas, Ukrainas vai Turcijas numura zīmēm, sēžot kafejnīcās (un nevis krogos un restorānos) un strādājot pie atvērta klēpjdatora.

Retumis ir arī krieviski runājoši pārīši, bet biežāk var ieraudzīt jaunos cilvēkus, kurus pavada mammas vai tantes – dāmas gados, kuras bažīgi raugās apkārt, sargājot savus acuraugus.

Šādi cilvēki sarunās iesaistās nelabprāt ar apkārtējiem. Uzrunājot vienu, lai mēģinātu saprast, kāds maršruts no Krievijas ar auto ir vislabākais, lai tiktu Turcijā, saņēmu vien atbildi, ka patiesībā viņš ir no Izraēlas, bet cits pastāstīja, ka strādājot lielā firmā, un firmas vadība viņu nolēmusi pārcelt uz Turciju, lai strādātu attālināti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47445607sec.