Travelnews.lv sadarbībā ar «Coral Travel» dodas uz Hurgadu. Ēģipte sagaida ar maigu sauli

Patiešām kauns atzīties, bet līdz šim Hurgada manā ceļojumu kartē bijusi melnais plankums – kaut kā nekad nebija sanācis apciemot šo Ēģiptes daļu. Pateicoties tūroperatoram “Coral Travel”, tagad ir iespēja šo robu zināšanās labot. Turpmākajās dienās Travelews.lv ziņos par Hurgadā redzēto, izbaudīto un izzināto. Bet šoreiz sāku no paša sākuma – ar došanos ceļā un ierašanos.

Lai gan lidojums uz Hurgadu no Rīgas ir plkst. 9.40, nakts pavadīta satraukumā, baidoties nogulēt agro celšanos – ja nu modinātājs nenostrādā, vai vēl kāda liga!? Nezinu, vai tā ir visiem, bet man izteikti – ja lidostā jābūt līdz 8 rītā, tad par naktsmieru – liegu laišanos aizmirstībā un atslābšanu – var vienkārši aizmirst. Tādēļ lidostā ierodos laikus, bet galva strādā stipri palēninātā režīmā – tās ir negulētās nakts sekas.

Lidsabiedrības “Heston” lidmašīna ir ieradusies laikus, liekas kavēšanās nav, un dodamies ceļā..., bet ķermenis jau prasa savu, un atkal ieslēdzas profesionālais kretīnisms – gulēt!

Tādēļ nevarēšu noziņot, cik labas ir maltītes lidojuma laikā, par kurām gan ir jāmaksā, jo vienkārši to brīdi nogulēju. Bet par cenām varu pateikt. Kruasāns ar šķiņķi un sieru maksā 3,50 eiro, bagete ar sietu un kaltētiem tomātiem – 4,50 eiro, bet nopietnāki ēdieni – 8 eiro. Kafija maksā 3,5 eiro, bet ūdens – 2,50 eiro.

Mani pamodināja tikai brīdī, kad vajadzēja aizpildīt migrācijas kartes. Starp citu, nekas sarežģīts, bet jāliek aiz auss, ka līdzi lidojumā jāņem pildspalva – lai nav jālūdz blakussēdētājiem palīdzība.

Gandrīz piecu stundu lidojums, pateicoties saldajam miedziņam, pagāja ļoti ātri, un jau plkst. 14.30 nolaižamies Hurgadas lidostā. Te nepieciešams iegādāties vīzu (tā Latvijas pilsoņiem maksā 25 eiro, bet nepilsoņiem kārtojama krietni pirms ceļojuma, un par bargāku naudu), jāiziet paskontrole, jāsagaida bagāža. Un no brīža, kopš izkāpām no lidmašīnas, līdz brīdim, kad sēdāmies transfēra busiņā, pagāja apmēram minūtes 50. Laiks fantastisks – ap +27 grādiem, mierīgs vējiņš.

Te nu arī pirmais “welcome to Egypt” jeb citā civilizācijā. Čemodāni tiek iekrauti busiņa bagāžas nodalījumā caur... logu! Tas izraisīja smaidu.

Ātri vien esam viesnīcā “Desert Rose Resort”. Pa ceļam saņemam informāciju, ka ar internetu Ēģiptē ir gana čābīgi – reti kurā viesnīcā to nodrošina pietiekami labu un ātru. Tādēļ labāk pirkt vietējo SIM karti, ja nu bez tīmekļa nekādi.

Atskan ieteikums nelietot ledu, dzert tikai ūdeni no pudelēm, nepārforsēt ar asiem ēdieniem (te nu man jāatzīstas, ka ieteikums nav gluži man, jo ikdienu bez āfrikāņu čili nespēju iedomāties), un uzmanīties arī ar sulām. Tāpat aicinājums nelietot krāna ūdeni dzeršanai un pat zobu tīrīšanai – silts ieteikums, uzticēties tikai ūdenim pudelēs! Savādāk... Nu, jā, viena no Ēģiptes problēmām ir tūristu gremošanas sistēmas nespēja tikt galā ar vietējiem izaicinājumiem.

Starp citu, brīdī, kad turpat viesnīcā pirku vietējo SIM karti (šobrīd, piemēram, 12 gigabaiti interneta maksā 25 eiro, bet, visdrīzāk, jau tuvākajā laikā cenas celsies), jau kādi angliski runājoši tūristi dikti izvaicāja, kur ir tuvākā aptieka, lai nopirktu zāles pret vēdergraizēm...

Vēl pirmajā ceļojuma dienā vakariņas (nu ļoti gadas šajā viesnīcā, it īpaši sautētā liellopa gaļa piparu mērcē un saldumi!) un brīvais laiks, lai atpūstos, jo otrā ceļojuma diena solās būt gana piesātināta darbiem. Arī Travelnews.lv dosies kopā ar tūrisma aģentiem iepazīt Hurgadas viesnīcas, un par redzēto ziņos!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52392817sec.