Marta Mackeviča: Izbrauciens ar jahtu Atlantijas okeānā jeb pieskarties Āfrikas krastiem

Marta Mackevičs Travelnews.lv redakcijas uzdevumā un sadarbībā ar tūroperatoru Tez Tour Latvia:

Ja vēlme pēc lieliskas atpūtas un saules ir aiznesusi jūs līdz Tenerifei, noteikti jāizmanto iespēja, lai izbaudītu Atlantijas okeānu, un, ja palaimējas, redzētu arī delfīnus un vaļus to dabiskajā vidē. Lielākā daļa jahtu ekskursiju Tenerifes dienvidos sākas no Puerto Kolonas. Šī osta atrodas Kosta Adehe (Costa Adeje), kas ir pilsētas un pašvaldības piekrastes daļa Tenerifes salas dienvidrietumos.

Tūristu priekam tiek piedāvātas ļoti dažādas jahtas – no tādām, kuras var uzņemt 10 cilvēku grupas, līdz pat tādām, uz kurām var sarīkot arī pieklājīgu ballīti ar aptuveni 45 viesiem. Travelnews.lv redakcija šoreiz devās trīs stundu braucienā ar jahtu, kurā vienlaikus var ceļot aptuveni 10 – 12 personas. Brauciena laikā iespējams sauļoties, baudīt elpu aizraujošus skatus, un, protams, iemūžināt tos foto un video. Organizatori piedāvā arī atspirdzinošus dzērienus un, noenkurojoties līcī, iespējams arī baudīt siltas pusdienas, peldēties, snorkelēt u.tml.

Starp citu, lai gan Travelnews.lv redakcijas ieskatā arī ar trīs stundām ir pietiekami, lai iepazītu Tenerifes jūras dzīvi, iespējams izvēlēties arī piecu stundu izbraucienu, kurā laikā jahta apstājas vēl vairākos līčos un attiecīgi ir vairāk laika, lai peldētos un izpētītu zemūdens pasauli. Ja arī tas šķiet par maz, var izvēlēties astoņas stundas ilgu maršrutu. Īsumā sakot, iespējas ir visdažādākās – gan attiecībā uz cilvēku skaitu, brauciena ilgumu, maršrutu, pusdienu vai uzkodu piedāvājumu u.tml. Viss atkarīgs no maciņa un vēlmēm.

Runājot par vēlmēm, pirms pieņemt lēmumu, ka trīs un piecas stundas Atlantijas okeānā jūsu kompānijai būs par maz, aicinām padomāt – vai visi kompānijas dalībnieki spēs tik ilgi uzturēties saulē? Ja nav cepures, iespējams, arī kāda lakata plecu piesegšanas un jaudīga saules aizsargkrēma, ādai, kas nav radusi pie tik spēcīgas saules, garais brauciens var beigties ar pamatīgu apsārtumu. Otra lieta, kas noteikti jāņem vērā, vai kādam no kompānijas nav jūras slimība? Pat, ja šķiet, ka nav, jo, braucot ar kuģīti “Jūrmala” pa Daugavu taču viss bija kārtībā, jāatceras, ka Atlantijas okeāns tomēr atšķiras no Daugavas. Vislabāk nodrošināties ar zālēm pret jūras slimību un sausiņiem.

Ja par abām šīm lietām būs padomāts, nekas netraucēs baudīt lielisku atpūtu. Saules, siltums, svaigs gaiss, atspirdzinoši dzērieni, mūzika, un, protams, pats galvenais – delfīni un vaļi. Lai gan tā nav garantētā iespēja – redzēt šīs brīnumainās radības – jahta mēro ceļo blakus akmeņasaru (sea bass) audzēšanas fermām, kuru tuvumā lielie zīdītāji mēdz apgrozīties gana bieži. Arī Travelnews.lv redakcijas izdevās to redzēt un iemūžināt. Un, lai gan kaimiņos Klaipēdā esošais delfinārijs ir patiešām foršs tūrisma galamērķis, brīdis, kad ieraugi delfīnu tā dabiskajā vidē, nav salīdzināms ne ar ko.

Ja ceļojat ar radu vai draugu kompāniju, šāds izbrauciens ar jahtu ir must have. Iespēja izvēdināt galvu un izbaudīt reibinošus skatus uz pludmalēm, klintīm un jūras iemītniekiem. Galvenais, padomāt par aizsardzību pret sauli un jūras slimību, ja tāda ir. Visādi citādi – tikai un vienīgi pozitīvas emocijas un iespēja sajusties kā skaistā Holivudas filmā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4775641sec.