Marta Mackeviča: Aristokrātiska elegance tropu vidū – viesnīca «Bahia del Duque» Tenerifē

Marta Mackeviča, Travelnews.lv redakcijas uzdevumā un sadarbībā ar tūroperatoru «Tez Tour Latvia»:

Vienā no tūristu iecienītākajām Tenerifes daļām – Adehē – atrodas pieczvaigžņu viesnīca “Bahia del Duque”, kas, kā stāsta zinātāji, bija pati pirmā viesnīca šajā salā. Pieredzējuši atpūtas baudītāji noteikti ir dzirdējuši par šo leģendāro viesnīcu vai pat viesojušies tajā, taču šajā rakstā mēģināsim īsi iepazīstināt ar viesnīcu tos, kuriem šis nosaukums ir jaunums. Viesnīca pavisam noteikti iemieso to stilu, greznību un eleganci, kāda nāk prātā, domājot par pieczvaigžņu viesnīcām, taču no citām to noteikti atšķir vairākas lietas – tropu dārzs, kas veidots maksimāli dabiski, grezni dizaina risinājumi gan iekštelpās, gan ārā, kā arī absolūts miers un klusums (var dzirdēt pat putnus), kas nozīmē – sajūsmas pilnus spiedzienus pirms lēciena baseinā šeit nedzirdēsiet.

Gan viesnīcas stils un iekārtojums, gan tās viesi iemieso to, ko daudzās kultūrās var apzīmēt ar jēdzienu “sena nauda” (“old money”), taču labākajā šī vārda nozīmē. Lai arī viesnīcā var apmesties arī ar bērniem un mazos viesus var manīt gan dārzā, gan restorānos, gan pie baseina, nav ierastās kņadas, ko parasti rada jaunie atpūtnieki. Viesu vidū ir daudz pāru gados, ģimenes vairākās paaudzēs, kā arī jauni cilvēki, kuri atvaļinājumu vēlas pavadīt, baudot SPA vai labu grāmatu pie baseina. Ja grāfa Grentema dzimta no “Dauntonas abatijas” dzīvotu mūsdienās, viņi noteikti izvēlētos šo viesnīcu, lai atpūstos no pelēkās Anglijas.
Viesnīca celta 19. gadsimta tradicionālās Kanāriju salu arhitektūras stilā un tā nebūs piemērota tiem, kas vēlas skaļas ballītes pie baseina, diskotēkas vakaros un izbraucienus uz piepūšamā banāna. Šī patiešām ir vieta miera un klusuma baudīšanai. Un, protams, arī fiziskajām aktivitātēm – no viesnīcas teritorijas var iziet publiskās pludmales zonā, doties skrējienā pa promenādi, baudīt peldi okeānā (protams, to var darīt arī kādā no pieciem baseiniem), kā arī var apmeklēt kādu no daudzām sporta nodarbībām, ko piedāvā viesnīca. Viesnīcas ēku (labāk apzīmējums gan būtu pili) ieskauj 6 ha liels subtropu dārzs. Tas veidots maksimāli dabisks – ar nelielu ezeru, dažādiem putniem, olīvu, granātābolu un citu augļu krūmiem un kokiem. Daudzās viesnīcās tik ļoti ierastos flīžu pārklājumus ārā šeit aizstāj rūpīgi kopti zālieni. Putnu dziesmas dārzā dzirdamas no rīta līdz vakaram, taču brīžiem nepameta aizdomas, ka putniem ar audio ierakstu palīdz arī viesnīcas darbinieki.

Protams, kā jau šādā viesnīcā pienākas, tajā atrodas arī SPA centrs, vairāki restorāni, t.sk. itāļu un austrumu, tenisa korts un arī helikoptera nosēšanās laukums. “Bahia del Duque” var nakšņot modernos un greznos numuros vai arī villās. Viesnīcas teritorijā ir arī vairāki bāri un veikaliņi, kuros iespējams iegādāties zīmolu apģērbus vai dārglietas. Jāpiezīmē, ka iekštelpu un teritorijas plānojums ir gana sarežģīts, tāpēc paiet zināms laiks, līdz iespējams orientēties un atrast nepieciešamās vietas, tomēr jāatceras, ka “Bahia del Duque” neviens nekur neskrien un nesteidzas. Šeit neredzēsiet viesus, kas ar saldējumu vienā rokā un kokteili otrā skrien no bāra uz baseinu, tā vietā viss notiek vēsā angļu mierā un klusumā.

Par ēdināšanu var teikt tikai vislabākos vārdus – ļoti bagātīgas maltītes, svaigi un gardi augļu, svaigi spiestas sulas, jūras veltes, dažādi gaļas ēdieni un daudz kas cits. Protams, arī spāņu dzirkstošais vīns – kava. Kopumā viesnīca absolūti attaisno visas piecas zvaigznītes – apkalpojošais personāls viesu vēlmes nolasa no acīm, numuri iekārtoti grezni, taču vienlaikus bez liekām detaļām, domājot par katras lietas vai mēbeles funkcionalitāti. Lieliska vieta ceļotājiem, kuri vēlas sauli, mieru un iegrimt jau sen iegādātas grāmatas lappusēs, kurai līdz šim nav atlicis laika.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.55532098sec.