Dubaija - kāpēc tā pulcē miljoniem ceļotāju no visas pasaules

Dubaija pārsteidz, raisa izbrīnu un vienlaikus arī apbur. Tā ir lielākā pilsēta Apvienotajos Arābu Emirātos, kas ir slavena ar mākslīgi veidotām salām, industriāliem un tehnoloģiskiem jauninājumiem, mirdzošiem debesskrāpjiem, greznību, varenību un arvien nemitīgu attīstību. Un tam visam pa vidu rosās tradicionālais arābu dzīvesstils un kultūra. Šī pilsēta neatstāj vienaldzīgu. To apliecina vērnienīgais tūristu skaits, kas alkst apciemot šo dzīvības pilno Persijas līča valsti. Tūroperators “Novatours” dalās Dubaijas interesantāko apskates vietu apkopojumā, kas noderēs tiem, kas pošas vai plāno kādreiz doties ceļojumā uz Dubaiju.

Bastakijas rajons

Šis rajons ir kā laika mašīna, ar kuras palīdzību ir iespējams atgriezties vairākus gadsimtus tālā pagātnē. Īpaši modernajā Dubaijas centrā var ieraudzīt veco tirgotāju un zvejnieku pilsētu, kura uzplauka 19. gs. beigās. Šajā rajonā, kurā dominē tradicionālā arhitektūra, atrodas daudz kafejnīcu un mākslas galeriju. Šeit ir iespēja satapt arī tekstilizstrādājumu ražotājus, kuri piedāvās skaistākos un košākos arābu kvalitātes audumus. Dodoties šeit pastaigā, noteikti ir vērts pievērst uzmanību vecās Dubaijas sienai, kas veidota no koraļļiem un ģipša.

Cilvēka radītās salas

Blakus Dubaijai ir izveidots Apvienoto Arābu Emirātu lepnums – mākslīgās salas. Viena no visslavenākajām un tūristu apmeklētākajām ir Palma Džumeira salu grupa. To kopējā platība ir vairāk nekā pieci kvadrātkilometri. Tā sastāv no divu kilometru gara stumbra, “kroņa”, kas izveidots no 17 zariem, un apkārt esoša pusloka. Palma Džumeira reizēm tiek saukta arī par Astoto pasaules brīnumu, tāpēc to noteikti ir jāapskata tuvāk.

Burdž Kalifa

Burdž Kalifa pagaidām ir augstākā ēka pasaulē, tās virsotne ir 828 metru augstumā. Debesskrāpis oficiāli tika atklāts 2010. gadā, kopā ar jauno biznesa centru 2 kvadrātkilometru platībā. Šīs milzu ēkas celtniecība izmaksāja vairāk nekā 1,5 miljardus ASV dolāru. Pateicībā par īpašo Apvienoto Arābu Emirātu prezidenta Khalifa bin Zayed Al Nahyan atbalstu, debesskrāpis tika nosaukts viņa vārdā. Ēkā ir iebūvēti pasaulē ātrākie lifti un augstākais restorāns, kas atrodas 122. stāvā. Šeit viesi tiek aicināti aplūkot Dubaiju no 422 metru augstuma. Mākslīgajā Burdž Dubai ūdenskrātuvē ir ierīkotas visaugstākās strūklakas pasaulē. To ūdens strūkla sasniedz pat 150 m augstumu.

Zelta tirgus

Katru dienu Deiras zelta tirgū juvelierizstrādājumu veikalu vitrīnās tiek izliktas vairāk nekā 25 tonnas zelta. Šeit atradamas ne tikai pašas iekārojamākās dārgmetāla rotas, bet arī sastopami juvelieri, kuri nekavējoties pielāgos izvēlēto ķēdīti vai piedāvās kādu unikālu meistardarbu. Šeit vērts iegriezties pat tad, ja nav nodoma kaut ko pirkt. Vērts ielāgot, ka Dubaijā zelts ir lētāks nekā jebkur citur pasaulē. Dubaijas Austrumu daļā esošo tirgu var sasniegt arī ar ūdens taksometru, kurš kursē pa Dubaijas līci.

Dubaijas rāmis

Šī celtne, kas būvēta kā milzu foto rāmis, ir viena no iespaidīgākajām pasaules celtnēm. Tā sastāv no diviem 150m augstiem torņiem, ko savieno 95m plats “tilts”. Kopējā ēkas platība ir vairāk nekā 9900 kvadrātmetrus. Būves ārpuse mirdz zelta apdarē, kuras izveidē izmantotas teju 2000 tonnas nerūsējošā tērauda. Ēkas augšējā daļa ir atvērta apmeklētājiem, un to klāj stikla grīda. Uz virsotni ir iespējams nokļūt ar diviem liftiem, kuru brauciena ilgums vienā virzienā ir vien 75 sekundes.

Pasaules ciems

Pasaules ciems (Global village) Dubaijā apvieno visu pasauli – šeit var nogaršot medu no Jemenas, aplūkot Irānā darinātus paklājus un priecēt acis ar juvelierizstrādājumiem no Spānijas. Neskaitāmas kafejnīcas un restorāni piedāvā gardus ēdienus, piedzīvojumu meklētājus vilina atrakciju parki, un īpaši koncerti, izrādes vakaros priecē ikvienu pilsētas apmeklētāju.

Dubaijas Brīnumu dārzs

Katru gadu, sākoties ziemai, kad laiks Dubaijā sāk palikt vēsāks, tiek vērti vārti Dubaijas Brīnumu dārzam. Šī 72 000 kvadrātmetru (13 futbola laukumu izmērs) plašā teritorija ir lielākais ziedu dārzs pasaulē, kas viesus uzņem jau kopš 2013. gada. Te skatāmi vairāk nekā 150 miljoni ziedošu ziedu, kas sakārtoti atveidojot pasaulē slavenas ēkas, būves, konstrukcijas un tēlus.

Dubaijas pludmales

It kā nepietiktu ar to, ka Dubaija zaigo zeltā, ir moderna un grezna, arī tās pilsētas pludmales ir lieliski piemērotas atpūtai un kaitošanas sportam. Jāatdzīst gan, ka ieeja dažās no tām ir par maksu, citas atrodas ne tik omulīgās vietās, blakus galvenajām satiksmes artērijām, bet rešās patālu no pilsētas, taču tajās visās jūs priecēs silts, zils jūras ūdens.

“La Mer” nav parasta pludmale. Šeit sagaida neskaitāmas kafejnīcas un veikali, izklaide, krāšņi sienu gleznojumi un, protams, labiekārtotas smilšu pludmales ar sauļošanās gultām, saulessargiem un šūpuļtīkliem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6528132sec.