Travelnews.lv sadarbībā ar «Itaka» iepazīst Albāniju: Ko darīt, ja pludmale jau līdz brošai vai arī līst lietus

Saulainu laiku garantēt nevar neviens, arī kūrortos, arī Albānijā. Ko darīt, ja laika prognoze sola mākoņainu laiku un pat lietutiņu, vai arī pludmales dzīve jau ir apnikusi? Travelnews.lv sadarbība ar tūroperatoru “Itaka” jau paguva šādas tādas lietas izbaudīt.

Berata

Sadarbībā ar “Itaka” devāmies vienas dienas ekskursijā uz Beratu – viduslaiku pilsētiņu Albānijas centrālajā daļā pie Osumas upes. Tā pazīstama kā baltā Osmaņu impērijas laika pilsēta ar baltām mājām un tūkstošiem logu. Ekskursija sākas ar uzbraukšanu kalnā, kur atrodas Beratas pils un Bizantijas laika baznīcas, Sarkanā mošeja un Onufri Nacionālais muzejs ar kristiešu ikonām, kā arī neliels tirdziņš.

Iespējams, tas viss būtu ļoti interesanti un aizraujoši, ja vien todien turp nebūtu devušies arī tūkstošiem skolēnu, kuri tik skaļi čaloja, ka radās vēlme vienkārši nolīst klusā kafejnīcā un baudīt kafiju.

Pēc tam devāmies lejup no kalna uz pašu Beratu – skaista, jauka, neliela pilsētiņa ar savu šarmu. Bet, tā kā uznāca pamatīgs lietus (nevis lietutiņš, bet pamatīgs gāziens, kas mūs padarīja slapjus līdz pat apakšbiksēm minūtes laikā), šī pilsēta neizraisīja tādu sajūsmu, kāda būu bijusi citos laika apstākļos.

Kruja un Tirāna

Vienu dienu devāmies ekskursijā uz seno Albānijas galvaspilsētu Kruju un arī tagadējo galvaspilsētu Tirānu. Šī ekskursija bija ļoti interesanta un aizraujoša, bet, iespējams, tas tādēļ, ka mums bija ļoti zinošs un interesants gids, kurš spēja vienlīdz labi runāt gan angliski, gan krieviski.

Kruja ir īsti tūristiem piemērota viduslaiku pilsēta. Te interesanti gan vēstures pazinējiem, gan tiem, kuriem patīk iepirkties tirdziņā. Krāšņi un spoži un, iespējams, nedaudz par maz laika, lai izbaudītu pilsētu.

Savukārt Tirāna mainās. No komunisma laika celtnēm un plašajiem laukumiem tā palēnām pārtop par mūsdienīgu pilsētu ar debesskrāpjiem, bet nezaudē savu zaļumu – daudz parku un koku, un viegli elpot, par spīti tam, ka pilsētā dzīvo vairāk nekā 1,5 miljoni iedzīvotāju – gandrīz puse no visas Albānijas.

Izbaudīt SPA viesnīcā

Izvēloties viesnīcu, labāk izvēlēties naktsmītni ar SPA centru. Atšķirībā no Turcijas, šeit par dienas pavadīšanu SPA centrā, kur ir gan pirtis, gan baseini, gan džakuzi, ir jāpiemaksā nauda – no 5 līdz 10 eiro. Ļoti laba laika pavadīšana, ja ārā līst lietus vai ir pārāk apmācies!

SPA piedāvā arī dažādas procedūras unmasāžas, protams, par papildus samaksu. Izvēlējos turku pirti jeb hamam rituālu – pīlingu, ziepju masāžu un visa ķermeņa eļļas masāžu – kopējais ilgums 90 minūtes. Par šādu tiruālu samaksāju 75 eiro un biju ļoti apmierināta. Kvalitāte lieliska, āda bija priecīga!

Protams, Turcijā “ielas hamams” maksā lētāk, bet labās viesnīcās par šādu rituālu samaksātu vismaz par 45 eiro dārgāk...

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45437598sec.