Lidojumi bez bagāžas tagad ir lētākie

Uz lidostu varam doties arī bez bagāžas. Iespējams, taksometra šoferis būs izbrīnīts, ja nosauksiet galamērķi – lidosta, bet neatgādināsiet tipisku ceļotāju ar koferi. Iespējams, jums tā ir pat gadījies, jo lidojiet īsā komandējumā un vakarā jau atkal dzirdēsiet lidmašīnas pilota novēlējumu jauki pavadīt laiku Rīgā.

Tātad bagāža var nebūt nepieciešama, ja dodaties tik īsā ceļojumā, jeb varbūt vienkārši sevi neapgrūtiniet ar šķietami lieku mantu. Bet varbūt tomēr piederiet pie ceļotāju grupas, kas ņemtu līdzi ne tikai vienu, bet pat vairākus koferus, taču nevariet vairs to atļauties.

Pēc aviokompāniju jaunākajām tendencēm ierasta lieta kļūst dažādā veidā iekasēt atsevišķu maksu par katru somu, katru pārsniegto tās kilogramu utt. Pasažieriem atliek vien pieņemt aviokompāniju noteikumus. Vienīgi tiem, kuri lido retāk, šie biežie jauninājumi var sagādāt pārsteigumu pērkot biļeti.

Askētiskie ceļotāji ir izdevīgākā pozīcijā. Protams, ja vien šim ceļotājam jebkādi ietaupījumi ir būtiski. Aviokompāniju izdoma kā vien papildus gūt ienākumus no pasažieriem, kuriem tāda ieraža un vajadzība kaut ko sev stiept līdz pa pasauli, pamazām iegūst pat humora pilnu noskaņu.

Ziemā, kad ar fantastiski lētiem piedāvājumiem gluži vai jāmedī katrs klients, aviokompānijas ir piesardzīgākas ar saviem šāda rakstura lēmumiem un paziņojumiem. Savukārt aktīvā tūrisma sezona ir laiks, kad var izvērsties un censties atpelnīt ziemas zaudējumus. „Atkal jau kaut ko izdomājuši!”, nopūtās tūkstošiem arī Latvijas potenciālo zemo izmaksu aviokompānijas „Ryanair” klientu.

Nesenais paziņojums par šīs aviokompānijas pasažieru bagāžas nodevas paaugstinājumu klientiem nav patīkams. Pat ja tie ir daži eiro, no kuriem karstākajos vasaras mēnešos būs jāšķiras par savas bagāžas nogādāšanu, piemēram, Londonā un atpakaļ. Visticamāk nelielās summas dēļ sievas lidojums pie, piemēram, Anglijā strādājošā vīra tāpēc netiks atlikts. Tomēr nepatika par jauninājumu un līdz ar to attieksme pret konkrēto aviokompāniju palielināsies.

„Ryanair” nemaz arī neslēpj, ka kompānijai esot mērķis iespējami samazināt bagāžas pārvadājumus, kas atkal ir kārtējie ietaupījumi. Ja patiešām 70% klientu jau lido bez bagāžas, tad bagāžas ierobežojumu plāns acīmredzami strādā labi. Tāds kā starppilsētu autobuss – iekāpām, palidojām, izkāpām. Izskatās, ka „Ryanair” lielu daļu aktīvo lidsabiedrības klientu ir izmācījusi, ka lieki smagumi sadārdzina jau tā mūsu dārgo dzīvi. Nacionālā aviokompānija „AirBaltic” arī netiešā veidā mudina labāk ceļot ar nelielu somu pie rokas, ko var ienest lidmašīnas salonā. Ja esat ekonomiskās klases izmantotājs, tad jāmaksā atsevišķi par katru reģistrēto bagāžas vienību. Interesanti, ka gluži visu iedzīvi ar vienu pasažieru reisu gluži nepārvadāsiet. „AirBaltic” mājas lapa internetā vēsta, ka vairāk par astoņām bagāžas vienībām vienalga nevariet reģistrēt. Turklāt katra no tām nedrīkst pārsniegt vairāk nekā 32 kilogramus.

Aviokompānijām vēl vienu plusu ceļošanai bez bagāžas atliek uzsvērt faktu, ka galamērķī lepni soļojat uz izeju, kamēr citi melno koferu gūzmā drudžaini gaida uz slīdlentes parādāmies savējo.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Uzņēmumi


Rija Domus Hotel
,


Dome Hotel
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Ventspils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16227198sec.