Dodamies pa pēdām filmas „Da Vinči kods” varoņiem

Ja rīkojam tematiskus filmu vakarus, tad pietiekami interesanti varētu būt arī tematiski ceļojumi kino labāko tradīciju garā. Ziemā varam veltīt laiku jaunām un sen iemīļotām filmām. Savukārt vasaras ceļojumu iespējams piemeklēt vietās, kur šie darbi uzņemti.

Portālā www.nationalgeographic.com ceļojumu sadaļā izveidots 10 vietu tops, uz kurām doties pa filmu varoņu pēdām. Intriģējoši. Pieņemsim, ka vietas no pirmā sešinieka ir pietiekami tālu, nokļūšana no Latvijas salīdzinoši dārga. Topa pirmajā sešiniekā attiecīgā secībā ietilpst Ņujorka (Amerika), Holivuda (Amerika, Kalifornija) un Pieminekļu ieleja (Amerika. Arizona,Jūta), Mumbaja (Indija), Tokija (Japāna), Kvīnstauna (Jaunzēlande). Amerikas esamība pirmajā trijniekā pārsteidz vismazāk.

Pārējās četras vietas no šī topa atrodas Eiropā, tātad vieglāk arī mums sasniedzamas. Septīto vietu ieņem Roma (Itālija), astoto Parīze (Francija), devīto Prāga (Čehija), bet topu noslēdz Londona (Anglija). Tātad četras reāli sasniedzamas valstis. Un kādēļ gan ne šovasar?

Filmu pieredze mums katram atšķiras, bet topa veidotāji uzsvēruši katrā no šīm valstīm atsevišķus darbus. Tādus Romas simbolus kā Spānijas kāpnes, Panteonu, Sv. Pētera katedrāli, Trevi strūklaku filmējuši daudzi režisori, bet topa veidotāji atzīmē, ka apmeklējot šos objektus, būtībā izsekosim Dena Brauna „Da Vinči koda” mistiskos ceļus. Vai izjutīsim Fellīni klasiku, kas iemūžināta filmās „Roma”, „Brīvdienas Romā”.

Tāpat Parīzes romantiskā gaisotne kalpojusi par iedvesmu daudzu leģendāru darbu tapšanai. Kā viena no salīdzinoši jaunākajām topā uzsvērta filma „Amēlija” ar piemīlīgo Odriju Tatū galvenajā lomā. Vairāku slavenu filmu epizodes pieminētas arī Prāgā, piemēram, automašīnas eksplozija uz Kārļa tilta filmā „Neiespējamā misija”. Savukārt Harija Potera faniem iespējams ielūkoties Londonas zooloģiskā dārza rāpuļu mājā, kas reāli uzņemta šajā filmā.

Iespējams, varam neņemt vērā piedāvātā filmu uzņemšanas vietu topa ieteikumus un veidot paši savu tematisko ceļojumu pa filmu pēdām. Un tām nebūt nav jābūt no Holivudas zvaigžņu plejādes. Piemēram, ja esat sekojuši seriālam „Komisārs Reksis”, tad Austrijas galvaspilsētā Vīnē noteikti jutīsities kā šīs filmas uzņemšanas laukumā. Visticamāk iedomāsieties vēl par dažādām vietām Eiropā.

Un kā ir ar Latviju? Lai arī ārzemju filmās tā redzama pamaz, taču varam izvēlēties kādu no latviešu filmām, kuras tapšanas vietu šovasar aplūkot. Pašvaldības gan īpaši neizceļ faktus par savām pilsētām, novadu teritorijām, kur tapušas filmas. Tomēr mazliet apdomājot redzēto un nedaudz ievācot informāciju, sanāks pietiekami interesants pašmāju filmu uzņemšanas vietu ceļojums. „Emīla nedarbu” takas iespējams aplūkot Kuldīgā, Ēdolē. Iztēloties sevi Mirtas tantes baltajā žigulītī no „Limuzīns Jāņu nakts krāsā” variet Cēsu pusē. Kur vēl Vecrīga vai jaunāko filmu uzņemšanas laukums Tukuma puses kino pilsētā „Cinevilla”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Nikos Travel
,


Želesa
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.38999915sec.