Lētāku biļešu akcijas un citi bonusi pulcē vairāk apmeklētāju

Vasaras sākums un skolēnu brīvlaiks, atvaļinājumi vecākiem. Klases steidz kopīgajās ekskursijās uz visiem Latvijas novadiem, lai mazliet atpūstos pēc lielā darba cēliena. Vecāki kopīgi atpūšas ar savām atvasēm.

Ja Rīgas bērniem svētki ir došanās ārpus urbanizētās galvaspilsētas, tad reģionu bērniem tieši Rīgas apmeklējums ir nozīmīgs notikums. Turklāt daudziem tās nebūt nav tikai lielveikalu vai atpūtas centra „Lido” utml. izklaides. Ģimenes labprāt savām atvasēm piedāvā iepazīties arī ar kultūras iespējām.

Braukt vai nebraukt skolas biedru kopīgajā ekskursijā, atkarīgs no klases audzinātājas organizatoriskajām spējām un audzināmo vecāku finansiālajām iespējām. Tāpat finansiālo aspektu izvērtē ģimenes saviem mazajiem Latvijas atpūtas braucieniem un tūrisma objektu apmeklējumiem. Cenas tajos ir dažādas, bet bieži vien visai ģimenei sanāk diezgan padārgi. Piemēram, Tērvetes dabas parkā ģimenes biļetes cena diviem pieaugušajiem un diviem bērniem maksā Ls 5,20. Dārgāk izmaksās Rīgas Zooloģiskā dārza apmeklējums, kur ģimenes biļete (tāpat diviem pieaugušajiem, diviem bērniem) jāpērk par Ls 12. Piedzīvojuma parka Meža kaķis, Siguldā apmeklējums katram pieaugušajam izmaksās Ls 12, bērnam Ls 6,50. Tā liecina cenu apraksti šo tūrisma objektu mājas lapās internetā.

Parunājot ar skolēniem, bieži vien jāsecina, ka viņi Latvijā paceļojuši, redzējuši, izmēģinājuši pat vairāk nekā viņu vecāki aizvadītajos gados. Katrā ziņā šis ir laiks, kad autobusi ar skaļo skolēnu pulciņu aktīvi pārvietojas pa Latvijas novadiem. Līdz ar to arī vairāk darba dažādu tūrisma pakalpojumu sniedzējiem. Piemēram, pie Līvu Akvaparka Jūrmalā vienlaikus stāv un gaida vairāki autobusi. Kā nu ne? Līvu Akvaparka vadība nesnauž un joprojām turpinās akcija „Brauc ar klasi!”, kas ietver būtisku cenu samazinājumu apmeklējumam. Labs piemērs arī citiem tūrisma uzņēmējiem. Lai arī cenu samazinājumu noteikti atsver apgrozījuma, jeb apmeklētāju skaita palielinājums, tomēr tā ir būtiska pretimnākšana bērniem, skolu jaunatnei un viņu vecāku maciņiem.

Iespējams, nākotnē šādi varētu vienoties vairāki tūrisma objekti, izstrādājot speciālas programmas (varbūt pat savstarpēji vienotas) par godu mācību gada noslēgumam. Un ne tikai. Varbūt derētu šādi padomāt arī par ģimenēm kopumā, lai vismaz kaut kad konkrētu tūrisma objektu apmeklējums iespējams lētāk. Kādām noteiktām sociālām grupām varbūt pat bez maksas. Uzņēmēji šeit oponēs, ka nav labdarības iestādes, bet kā savu darbu šādi spēj organizēt minētais Līvu Akvaparks? Arī Rīgas Zooloģiskajā dārzā jūnija vakaros apmeklējums pieaugušajiem tiek piedāvāts par Ls 2, bet bērniem par latu.

Ja nav iespēja samazināt biļešu cenas, tad var mēģināt atrast sadarbības partneri, kas apmeklētājiem sniedz kādu papildus iepriecinājumu. Katrs esam redzējuši, ka kādos svētkos vai lielveikalā mazajam pasniegts balons stundām ilgi tiek cieši turēts saujā. Tā tūrisma uzņēmēji var ņemt piemēru arī no Latvijas Leļļu teātra, lai apmeklējumu mazajiem un līdz ar to viņu vecākiem padarītu priecīgāku. Pirmizrāžu un citu svinīgu notikumu dienās mazos te cienā ar „Tukuma piens” veselīgajiem gardumiem. Mazie spiedz aiz sajūsmas. Apmierināti arī vecāki.

Ja tūrisma uzņēmēji patiešām vairāk ko paveiktu, lai savu cenu un piedāvājuma politiku dažreiz padarītu draudzīgāku, viņu pārvaldītie tūrisma objekti noteikti būtu krietni piepildītāki. Daudzas ģimenes vismaz varētu sākt padomāt par nelielu kopīgu ceļojumu nedēļas nogalē, atvaļinājumā. Degviela jūtami sadārdzinājusies, tūrisma objektos jānopērk biļetes visai ģimenei, jārēķinās ar kādas kafejnīcas apmeklējumu, un vecāki apsver, ka labāk tomēr palikt mājās. Nevis doties parādīt savām atvasēm kaut ko jaunu un dotu iespēju radoši, aktīvi atpūsties.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Trakai TIC
,


1. Stāvs
,


Salaspils novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.161129sec.