Vai Rīgas Zoo sivēns Līga būs kā Berlīnei lācis Knuts vai Vīnei panda Fu Long?

Reti par kuru Rīgas Zooloģiskā dārza iemītnieku izskan tik daudz viedokļu kā par sivēnu Līgu. Tā īsajā mūžā ienācis komisks stāsts, ko dažs nosaucis par aizvadīto Līgo svētku labāko ziņu.

Kuri nav vēl dzirdējuši? Tātad trīs puiši iegādājušies sivēnu svētku mielastam, bet, lai arī lietots alkohols, pietrūcis drosmes „cūkas bērēm”. Reibumā doma par braukšanu ar auto atmesta, tādēļ sivēns saitītē tramvajā aizvizināts līdz Rīgas Zooloģiskajam dārzam. Nav gluži pamests pie vārtiem, bet atdots kopēju gādīgajās rokās, ticis pie vārda Līga un tagad savos neticamajos piedzīvojumos dalās ar pārējiem Lauku sētas iemītniekiem.

Brīnumaino izglābšanos no Līgo svētku galda tiešām citādi nenosaukt – cūkas laime. Vasarai karstumā Rīgas Zooloģiskā dārza darbiniekiem būtu grūti izskaitļot, cik apmeklētāju ieradušies palūkot tieši laimīgo Līgu. Tomēr zinu, ka daudzi solījušies tuvākajā laikā to noteikti izdarīt. Tā nu mazais sivēns vienā mirklī kļuvis populārs visā valstī. Popularitātes noturība tālāk atkarīga no Rīgas Zooloģiskā dārza speciālistu vēlmes to uzturēt.

Atceramies Berlīnes zooloģiskā dārza balto lācēnu Knutu, kurš slavu ieguvis tālu ārpus Vācijas robežām. Knuta piedzimšana, augšana, dzimšanas dienas svinības – tas viss izvērtās par berlīniešu svētkiem. Tūristiem par papildus iemeslu, lai apmeklētu Vācijas galvaspilsētu. Savukārt Vīnes Zooloģiskā dārza galvenais lepnums ir panda Fu Long, un pie pandu mītnes vienmēr apmeklētāju drūzma. Kurš gan negrib redzēt Fo Long mielojamies ar bambusu dzinumiem?

Skeptiķi teiks: „Kur nu vienam gaišam Latvijas sivēnam sacensties ar balto lāci vai pandu?” Bet tomēr ... Vismaz Latvijas mērogā sivēns Līga nu ieguvis pietiekami lielu atpazīstamību un sabiedrības līdzjūtību. Visas izredzes to nezaudēt, vienīgi var diskutēt par cūku mūža ilgumu. Turklāt sivēns ātri vien kļūs par lielu cūku, Lauku sētas kūtiņa pašaura...

Te vēlreiz jāpiemin Berlīnes zooloģisko dārzu, jo jūnijā tur Vācijas ziemeļu sarkanraibajai cūkai piedzimuši divi mazuļi. Regulārajiem šī zoodārza apmeklētājiem atkal jauna pozitīvā ziņa. Raibie sivēni omulīgi spēlējas ar bumbu un nenojauš, ka kaut kur tālu Rīgas Zooloģiskajā dārzā mīt viņu vienaudze, kura laimīgā kārtā izglābusies no gada īsākās nakts mielasta galda. Rīgas preilenei gan viņiem būtu ar ko palepoties, jo abiem raibajiem visticamāk savā cūkas mūžā tā arī neizdosies pavizināties tramvajā.

Cerams, ka Līgas trīs apžēlotāji šad tad ieradīsies apciemot savu aizbilstamo ar ozolzīļu tūtu vai citu cūkai piemērotu gardumu (lai arī viņu gādībā tā bijusi tikai īsu brīdi).


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Avis
,


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.17927194sec.