Atpūtnieks Jūrmalā nodarbināts no agra rīta līdz vēlam vakaram - arī naktī

Jūrmala līdz ar jūlija sauli izvilkusi laimīgo lozi. Kūrortpilsēta ir gluži vai izslāpusi pēc atpūtnieku tūkstošiem, kuri šeit pavada savu brīvo laiku un iztērē paprāvas summas.

Jūrmalai atliek vēlēties saulainas arī turpmākās vasaras dienas. Ziemā te viss it kā sastingst, tādēļ lielākoties pūliņi tiek veltīti atpūtnieku uzņemšanai tieši karstākajā gadalaikā. Kā sanāk, varat pārliecināties paši!

Nesen gūts apstiprinājums tam, ka iebraukšanas maksa pilsētā arī turpmāk būs viens lats. Divi lati būtu par daudz, spriež lēmēji. Šī jautājuma ikgadējā cilāšana Jūrmalas domē vairāk liek domāt, ka tā tiek klusināti kurnētāji, kuriem arī pašreizējā maksa šķiet nepieņemama. Un vienmēr galvenais lēmēju arguments par labu iebraukšanas maksai ir tas, ka stāvvietas pilsētā ir bez maksas. Tas gan tiesa. Vasaras svelmainākajā laikā brīvas vietas atrast pagrūti, bet zinātājiem ir savi stūrīši un ieliņas automašīnas atstāšanai. Vienīgais šķērslis rīdziniekiem – biežie sastrēgumi līdz Jūrmalai. Pietiekami lielu Jūrmalas apmeklētāju plūsmu nodrošina vilcieni. Pārpildītajos vagonos prieka maz, bet labi, ka vismaz norīkoti papildus reisi. Vēl jau ir autobusu un mikroautobusu satiksme. Gluži vai mazs ceļojums izdodas ar upes kuģi, kas no Rīgas atvizina uz Jūrmalu.

Svelmainajā vasarā mierīgu stūrīti Jūrmalā atrast pagrūti, bet iespējams. Ja šajā karstumā pludmalē veiksmīgi atrasts savs brīvais pleķītis, tad tas jau ir sasniegums. Atpūtnieku pieprasītākās vietas aizvien Majoros, Dzintaros, Dubultos u.c. Sauļoties līdz ķermeņa apdegumam ir neprāts un Jūrmalā patiešām dienas garumā var atrast pietiekami darāmā. Pietiekami aktīva ir arī naktsdzīve - arī pludmales kafejnīcās.

Bērni stundām ilgi gatavi dzīvoties Dzintaru mežaparkā. Pat, ja neesat kopā ar bērniem, jauka vieta pastaigām, pasēdēšanai kafejnīcās. Daži pat pamanās uzcienāties ar mellenēm. Šī gada jaunums ir skatu tornis. Jomas ielas svētku laikā saulrieta vērot gribētāju rinda pie tā veidojās pat līdz 23.00 (parku šajā laikā slēdz). Pērn parkā varēja manīt pašvaldības policistus, kuri uzraudzīja kārtību, neļāva smēķēt. Šogad neesmu redzējusi te nevienu. Iespējams, apmeklētāji kļuvuši vēl apzinīgāki.

Vēl mierīgākas pastaigas izdodas baudīt Ragakāpas parkā. Sportiskāk noskaņotajiem pievilcīga ir garā pastaiga gar pludmali, kas pilsētas teritorijā stiepjas 32 kilometru garumā. Bieži te sastopami arī nūjotāji, skrējēji, velosipēdisti.

Atkarībā no noskaņojuma var doties Jomas ielas virzienā. Taču noskaņojumam jābūt atbilstošam tam, lai rēķinātos ar cilvēku straumi, kas šajā laikā dodas abos virzienos, skaļo mūziku no kafejnīcām un atrakciju vietām, šašlika dūmiem. Arī tā ir šodienas Jūrmalas sastāvdaļa. Tomēr tā ir galvenā Jūrmalas vieta, kur sevi parādīt un uz citiem paskatīties, spriež daudzi.

Iespējams, izdodas savienot laisko atpūtu kūrortpilsētā ar kādu labu kultūras baudījumu. Dzintaru koncertzālē sarīkojumi bieži vien notiek ne tikai nedēļas nogalēs. Moderns, ar interesantu patstāvīgo ekspozīciju un regulārām izstādēm, apmeklēšanas vērts ir Jūrmalas muzejs. Turklāt interesantais meklējams ne tikai atpūtnieku centrā – Majoros, bet arī citviet Jūrmalā. Piemēram, Brīvdabas muzejs, kas Jūras un citos svētkos vienmēr sagatavo arī kādu pārsteigumu. Turklāt portāla http://www.neogeo.lv/ pētījums liecina, ka Jūrmalas ģeogrāfiskais centrs atrodas... Mellužu pludmalē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Uzņēmumi


Kauno kolegija
,


Hotel Jūrmala SPA
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Vakarų Lietuvos verslo kolegija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20883298sec.