Ziedi spēj apstādināt pat steidzīgākos Latvijas apceļotājus

Ziedu cienītājiem vasaras otrajā pusē ir plašas iespējas Latvijas visdažādākajās vietās skatīt gan dārznieku darbu, gan apmeklēt tematiskus pasākumus.

Ja palūkojam Latvijas ceļotāju fotogrāfijas, tad redzam, ka vai katrā no vietām atradies kāds spilgts ziedu paraugs. Un pašvaldības gluži vai sacenšas, kura atkal ko jaunu radīs savos apstādījumos, ielās, promenādēs, parkos utt.

Visskaļāk sevi šovasar pieteikusi Ventspils, kas ziediem veltīja pasākumu to iemūžināšanai Ginesa rekordu grāmatā, kā arī ar ziedu paklāju priecē pilsētas svētkos. Nemaz nerunājot par košajiem apstādījumiem, vasaras puķu groziem, kastēm, figurālajiem veidojumiem, kuru pamatā ir vasaras puķes.

Augusta pēdējā nedēļas nogalē Ziedu svētkus svinēs Valmiera. Organizatoru iecere saistās ar dažādu tematisku ziedu figūru izveidi. Turklāt savu roku dažādos darbiņos varēs pielikt arī svētku apmeklētāji. Vietējie aicināti dāvāt savos dārzos izaudzēto, lai svētkus padarītu vēl neaizmirstamākus.

Daudzi nemaz nepārkāpj Rundāles pils slieksni, bet taisnā ceļā dodas uz krāšņo parku - dārzu. Tur šajā laikā lielāko krāšņumu un smaržu rada rožu ziedēšana. Dārza svētki gan jau aizvadīti jūlija sākumā. Senā dārza godība pamazām atgūta, pēc piecu gadu darba noslēdzies Rožu projekts.

Atliek vien ievilkt elpu, ja izdodas nokļūt Nīcas sētu dārzu pasaulē. Un apbrīnotāju netrūkst. Ik gadu šeit notiek Nīcas Dārzu diena. Ik gadu ziedu cienītāju atsaucība ir liela un Nīcas Dārzu dienu apmeklē ne tikai individuālie lūkotāji, bet arī ekskursantu grupas.

Pamazām košāku rotu iegūst arī galvaspilsēta Rīga, lai arī spilgtu piemēru ir maz. Kā vienu no tādiem, kur visiem ļoti patīk fotografēties, var pieminēt skvēru pie Latvijas Nacionālās operas. Aizvadītajos gados rūpīgi pastrādājusi Sigulda un šeit netrūkst gaumīgu apstādījumu, vasaras ziedu figūru. Par ziedu dažādību ik gadu tiek domāts arī Liepājā. No pavasara līdz rudenim viena pēc otras Cēsu Maija parkā uzzied visdažādākās ziemcietes.

Taču ziedu rotas veidotājus un kopējus var iedalīt divās daļās. Galvenos akcentus veido pašvaldību atbildīgās institūcijas. Rezultāts visbiežāk ir arī labs spogulis ne tikai pašvaldības saimnieciskumam, bet arī naudas maciņam. Vasaras puķu stādi dobēm, ziedu figūrām ik gadu jāaudzē vai jāiegādājas no jauna. Kopšana ir liels darbs, tad vēl cīņa ar stādu garnadžiem…

Otra daļa šīs krāšņās rotas veidotāji ir māju, dzīvokļu, uzņēmumu saimnieki, kuri atrod veidu un laiku, lai ar ziediem iepriecinātu sevi un garāmgājējus.

Iedomājieties! Ziemas vakars kādā vācu ģimenē, tiek datorā šķirtas aizvadītajā vasarā Latvijā tapušās fotogrāfijas. Noteikti smaidu un siltas atmiņas rada daudzas no tām fotogrāfijām, kurās redzama mūsu koptā vide un ziedu mīlestība.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Uzņēmumi


Avis
,


Siguldas novada TIC
,


Nikos Travel
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.34968209sec.