Latgales dažādā daba - ceļotājas piezīmes

Ceļotājas viedoklis par atpūtu Latgalē:

"Jāsaka uzreiz, ka Latgalē nebiju bijusi ilgāku laiku, un kā pamudinājums, lai ātri atvērtu ceļvedi un saplānotu braucienu uz šo bezgala skaisto vietu, kalpoja manas mazās meitas jautājums: “Kādā valodā cilvēki tur runā?” Tad es sapratu, ka ar steigu jālabo šī kļūda un jābrauc skatīties un izprast, ar ko Latgale ir tik īpaša.

Atvērām visus man pieejamos ceļvežus – gan elektroniskos, gan papīra formātā, un saplānojām savu divu dienu braucienu. Divas dienas – pietiekami, lai gūtu priekšstatu un mazliet iepazītu šo vietu, tieši tik, cik varam atvēlēt no saviem atvaļinājumiem vai darbiem.

Brauciens izvērtās tieši tāds, kādu es to biju iedomājusies – pilnīgi neprognozējams. Divu dienu laikā izbaudījām pilnu emociju gammu – no milzīga prieka un pārsteiguma līdz vilšanās sajūtai, no interesantiem atklājumiem līdz pilnīgai neizpratnei.

Latgales tūrisma uzņēmēji mūs sagaidīja ar labu vēlmi parādīt to, kas ir viņiem ir skaists un unikāls. Mēs redzējām skaistas, ļoti sakoptas vietas, mēs priecājāmies par sakārtotiem ceļiem, par viegli atrodamiem tūrisma objektiem, jo norādes bija gandrīz visur. Bet ir vēl viena lieta, kas ir ļoti būtiska tūrisma nozarē – pakalpojumu kvalitāte. Tieši par to arī manas pārdomas pēc šī brauciena.

Vietējo gardumu veikalā ne visai laipna pārdevēja, kura neļauj nogaršot produktus, pirms tos nopirkt, plaši izreklamēts muzejs, kura durvis, lai gan nav aizslēgtas, tomēr tūristus negaida, vietējo amatnieku darbnīca, kur nepamet sajūta, ka esam iztraucējuši ikdienas nesteidzīgo ritmu… Par daudzām lietām tikai pasmaidīju, jo sapratu, ka cilvēks jau nav gribējis neko ļaunu. Pasmaidīju, kad viesu nama darbinieks man teica, lai no laivas, kuru bijām noīrējuši, lietus ūdeni izsmeļu pati un airus no kalniņa lejā līdz ezeram arī aiznesu pati, pasmaidīju, kad vietējo izstrādājumu muzejā skatāms izrādījās tikai viens eksponāts un tas pats nedarbojās, pasmaidīju, kad tikai pēc brauciena sapratu, ka mašīnas stāvvieta nebija vienīgais skatāmais objekts ciematā, kurš, iespējams ir vislatgaliskākais, jo nekas neliecināja par to, ka ejot pa meža taku, ir iespējams nonākt tik interesantā vietā.

Bija ļoti jauks laiks un mēs baudījām dabu un mieru. Bet, lai Latgales skaistumu iepazītu un izbaudītu pēc iespējas vairāk cilvēku, ir jāsaprot, ka nepietiek vien izreklamēt savus produktus (kas, neapšaubāmi, arī ir ļoti svarīgi), bet ik dienas, ik tūristu sagaidīt kā ļoti īpašu, ļoti gaidītu. Tikai tas veidos pakalpojumu kvalitāti bez kuras savukārt nebūs tūrisma attīstības Latgalē. Strādāt tūrisma nozarē nav viegli – ir jāspēj izdabāt, tad kad to negribas, ir jāspēj komunicēt, kad galīgi prāts uz to nenesas, ir jāspēj smaidīt, kad patiesībā birst asaras. Bet ir gandarījums, kad tūrists aizbrauc apmierināts, kad brauc vēl un līdzi aicina arī savus draugus."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,


Grand Palace Hotel
,


Daugavkrasti
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20807695sec.