Kādēļ vietām Latvijas tūrisma bukleti ir pieejami galvenokārt svešvalodās? [1]

Tūrisma informācijas klāsts strauji pieaudzis, un ceļojuma plānošanu pa Latviju krietni atvieglo internets, bukleti, vides reklāma un profesionāļu padomi. Reizēm informācija svešvalodā ir pieejamāka nekā latviešu valodā.

Jūs saprotat, ka tuvojas tas brīdis, kad vajadzēs doties ceļā tepat pa Latviju. Vēl mēģiniet iztēloties, kur un kā labāk pavadīt savas brīvdienas. Šodienas informācijas pārbagātībā to nemaz nav tik vienkārši izvēlēties. Aizvadītajos gados ir noticis ievērojams progress tūrisma informācijas jomā, kas pamazām jau izveidota vides, drukātā, interneta utt. reklāmā.

Pēc praktiskās pieredzes spriežot, ja cilvēks ir interneta lietotājs, tad to noteikti izmantos arī, lai atrastu veidu kā atpūsties. Atkarībā no atvēlētā laika un prasmēm orientēties interneta vidē, noteikti atkarīga arī ceļojuma izvēle. Valsts, pašvaldību, tūrisma informācijas centru, uzņēmumu, sabiedrisko organizāciju, privātpersonu veidotās mājas lapas internetā ņirbēt ņirb no plašā piedāvājuma. Mazāk laika vajadzīgā maršruta meklēšanai vajadzēs, ja izvēle kritusi par labu kādas konkrētas vietas izvēlei. Vairāk, ja ir iecere doties kādā virzienā, ceļojumā apmeklējot dažādas pašvaldības, dažādus apskates objektus un vēl jāizvēlas naktsmītnes.

Lai arī cik paši sev šķistu viszinoši, tomēr arī šeit aizvien noder profesionāļu padoms. Iespējams, ieteikumos centīsieties saklausīt tiešu reklāmu. Pat ja tā ir, arī tad profesionāļi diez vai atļausies ieteikt kaut ko, kas neatbilst mūsdienīgai izpratnei par interesanti pavadītu laiku vai labām naktsmājām.

Viens no pieturas punktiem profesionāļu meklējumos noteikti varētu būt vietējais Tūrisma informācijas centrs. Gan jārēķinās, ka šeit strādājošie vairāk tomēr spēs ieteikt par tuvējā apkārtnē redzamo un ceļojuma bagātināšanai pieejamo, tomēr noteikti neatteiks arī padomu tālākiem meklējumiem. Savukārt, ja zvaniet vai esat ieradies jau aptuvenajā galamērķī, tad Tūrisma informācijas centra speciālisti var izrādīties neatsverami palīgi.

Tieši Tūrisma informācijas centros plašā klāstā vajadzētu būt izvietotiem arī vēl vieniem informācijas nesējiem – bukletiem. Lielākoties tie tur arī atrodami, bet bieži vien pamaz... Protams, ka vieni no ievērojamas naudas iepludinātajiem Latvijas ekonomikā ir arī ārzemju tūristi, taču reizēm, pārlūkojot bukletu klāstu, jāsāk domāt, ka par pašmāju ceļotājiem piemirsts. Meklējot vajadzīgos bukletus, kartes, bieži vien tie ir pieejami vācu, angļu, krievu, bet ne latviešu valodā.

Lai arī, iespējams, latviski drukātos tūrisma informācijas materiālus patērē visvairāk, tomēr gadu gaitā jau nu vajadzētu būt veiktam aptuvenajam aprēķinam, lai stendos visu gadus būtu valodu ziņā sabalansēts piedāvājums. Tad kā veiksmīgāki risinājumi ir tie, kur informācija vienā bukletā publicēta vairākās valodās. Mainījies arī bukletu izskats. Īpaši jau uzņēmēji cenšas savu pakalpojumu reklāmai izveidot ko atšķirīgu, piemēram, vienkāršas kartona kartiņas ar tekstu un kādu nelielu attēlu. Pašvaldībās un pie tūrisma objektiem aizvien vairāk izvieto dažādas norādes, kartes, informācijas stendus utt. Ceļotājam apmaldīties kļūst aizvien neiespējamāk. Ja nu pavisam visi ceļi un debespuses sajūk, lai izdodas sastapt atsaucīgus vietējos!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Olga 08/20/2010 11:21 Ļoti daudziem informācijas centriem ir labi izveidotas mājas lapas, kuras palīdz ceļojuma plānošanā. Bukleti ir vajadzīgi tiem, kas ierodas kādā vietā spontāni, bez iepriekšējas plānošanas vai tiem, kam nav pieejams internets. Es uzskatu, ka aktuālākā informācija ir pašvaldību mājas lapu tūrisma sadaļās. Tā tiek regulāri atjaunota, ko nevar nodrošināt bukletos, jo tie tiek iespiesti reizi gadā, vai divos gados. Ir tiešām vajadzīgas maršrutu kartes.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Daugavkrasti
,


SIXT Latvija
,


Kaļķu vārti
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45325613sec.