Vecrīga pastaigai tīkamāka ir svētdienas pievakarē

Īsā laikā Vecrīga ir ieguvusi jaunus vaibstus un kopumā kļuvusi tūristiem tīkamāka. Tomēr mierīgai pastaigai pa tās ieliņām piemērotāka ir svētdiena.

Tiem rīdziniekiem, kuri skeptiski raugās uz tūristu pulkiem Vecrīgas šaurajās ieliņās, tādēļ bez īpaša iemesla nesper tur savu kāju, varu ieteikt izmēģināt uz Vecrīgu doties svētdienas pēcpusdienā, pievakarē. Teorētiski viena tūristu plūsma jau devusies mājup, bet nākamā vēl nav ieradusies. Tad šeit nav arī pārāk daudzu aktīvi izklaidēties gribētāju kā piektdienās vai sestdienās. Noskaņa mierīga, cilvēku pamaz.

Sarežģījumi valsts ekonomikā Vecrīgas krodziņu, kafejnīcu piedāvājumu padarījusi mazliet citādu. Vieni savu rūpalu jau aizvēruši, citi tieši šos laikus izmanto jaunu krodziņu un kafejnīcu izveidei, vai vismaz cenšas jau esošo piedāvājumu padarīt atraktīvāku. Dažviet arī svētdienas vakarā skan dzīvā mūzika. Ja tikko galdiņi vienā no Doma laukuma kafejnīcām vēl bija brīvi, tad atskanot pirmajām ģitāras skaņām, tie aizpildās pa vienam vien. Šovasar izveidotajā atpūtas vietā “Egle” kantrī mūzika. Daudz brīvu vietu, bet esošā publika priecājas par vokālistes sniegumu.

Jau labu laiku āra kafejnīcas īpaši piedomā par stilu un gluži zaļos vai baltos plastmasas izstrādājumus vairs gan neieraudzīt. Noformējums kļūst aizvien estētiskāks, citviet uz galdiņiem pat galdauti, sveces, ziedi. Visam jau nav jābūt ar vienādu glamūru. Savu odziņu attiecīga rakstura kafejnīcai piešķir arī vaskadrānas galdauti. Ja ne paēst, tad tūrists acis pamielo pie viduslaiku stila krodziņa, kas nu dienā savu atribūtiku izkārto arī uz blakus esošās ieliņas.

Šis ir laiks, kad daudzi pasāk kaut ko jaunu, un Latvijā jaunu elpu ievelk rokdarbu darināšanas māksla. No tradicionālās tā izvērtusies dažādu mūsdienīgu priekšmetu darināšanā, tiek meklētas aizvien jaunas tehnikas. Tas arī lieliski atspoguļojas arī Vecrīgas suvenīru veikalos un ielu tirdzniecības vietās. Blakus tradicionālajiem adījumiem, dzintara izstrādājumiem utt. parādījušies visneiedomājamākie nieki. Ja jau tiek tirgoti, tad acīmredzami uzrunā garāmejošos tūristus. Lai kā arī pārdevēji pa reizei nesūdzētos par šo izvēlīgo ceļotāju skopumu, bez savas artavas te taču neviens dienām nestāvētu.

Vecrīgas tūristiem tagad ir iespēja gluži kā citur Eiropā pārvietoties velorikšās un cita veida transporta līdzekļos. Vecrīgu savā veidā apvij kanāls. Lai cik neizprotamas bija diskusijas vairāku gadu garumā par koka kuģīša braukšanas iespējām, tomēr tagad jāsaka, ka tas pilsētai piešķir sava veida šarmu.

Amatpersonas apgalvo, ka arī drošība Vecrīgā ir uzlabojusies, bāros un krogos vairs nenotiekot ārzemju tūristu apkrāpšana. Jācer, ka tā tiešām ir. Tik cik pozitīvu stāstu mājup aizvedīs ārzemju tūristi, tik var cerēt, ka šurp dosies arī viņu tuvinieki, draugi.

Tāpat Vecrīgā par zemu nevajag novērtēt vietējos atpūtas baudītājus, jo dažs iestādījums, no jau gadiem pastāvējušajiem, arī šajos grūtajos laikos aizvien turas ar savas stabilās klientūras palīdzību.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Trakai TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Kaļķu vārti
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17248392sec.