Ļaujies talkas burvībai ar tūrisma profesionāļu palīdzību

Ja pašiem nav iespēju doties palīgā novākt ražu, dalība talkās tagad ir īstenojama arī ar tūrisma organizatoru palīdzību.

Lielās reklāmas dēļ Latvijā populārākā ir Lielā talka pavasarī, kad sakopj galvenokārt sabiedriskās vietas, ceļmalas, mežus, ezermalas utt. Tomēr talku tradīcijas Latvijā ir daudzpusīgas, šodien mazliet zaudējušas savu nozīmi, bet tās aizvien atceras un piemin ar prieku. Ne velti paretam ikdienā aicina talkā arī gluži svešus ļaudis, piemēram, kāds mājas būvētājs no salmu ķīpām, kāds, kuram ugunsnelaime izpostījusi visu iedzīvi utt.

Lai talka notiktu, ir nepieciešams organizators, kurš izdomājis gan darbu talciniekiem, gan nodrošina visu, lai talcinieki labi justos. Un talka nebūt nav tikai sakopšanas darbi pavasarī.

Laukos aizvien rudens ražas laikā ir pietiekami daudz darba, ko saimnieki saviem spēkiem vien nespētu paveikt tik īsā laikā, ja citi nenāktu talkā. Un, jo ātrāk jaunā raža zem jumta, jo labāk... Rudens lietavas ir saimnieku lielākais bieds.

Talka nebūt nav tikai darbs, jo kopīgā strādāšana ietver arī jautru kopā būšanu, bieži vien arī gardas pusdienas, bet pēc talkas lustes. Ja pats neko neaudzē, to nedara arī tuvi vai tāli radi, draugi, tad atliek lūkoties pēc citām iespējām dalībai talkās. To gan pamaz. Tāpat vien taču gluži pie sveša kartupeļu lauka nekāpsi no automašīnas laukā un nejautāsi, vai nevajag palīgu. Ja tomēr sadūšotos, saimnieki gan jau būtu priecigi.

Interesanti, ka talku burvību un iespēju trūkumu tajās piedalīties, piemēram, pilsētniekiem, sajutuši tūrisma organizatori. Te varētu pavērties pat plašs darbības lauks, lai atrastu īstos saimniekus, kuriem ir gan apdarāmie darbi, gan prasme uzņemt talciniekus. Tā, piemēram,"Skaisto skatu aģentūra" iemēģina roku pilsētnieku aizvizināšanā uz Vidzemes laukiem rakt kartupeļus.

Nekādas lielas pūles jau talciniekus šādi organizētā talkā negaida. Divu stundu darbs kartupeļu laukā vai to pārlasīšanā zem jumta noteikti ir pa spēkam pat fizisku darbu daudz nepieredzējušiem potenciālajiem talciniekiem. Toties pārējā dienas daļā tiek solītas gan kartupeļu pankūkas, gan lauku sētas un tās iemītnieku iepazīšana, pat lauku kapella. Jādomā, ka pilsētnieku atsaucība būs...

Turklāt arī rudenī prasītos pēc vēl kādas apkārtnes sakopšanas talkas lielākā mērogā. Tāpat rudens labvēlīgs dažādu koku stādīšanai. Kur nu vēl plašie kartupeļu, kāpostu, burkānu un citu dārzeņu lauki, ābeļdārzi.

Lai veicas talku organizatoriem un jautri to dalībniekiem!

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Daugavkrasti
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Grand Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.89269495sec.