Bagātīgie rudens tirgi turpināsies līdz oktobra beigām

Līdz oktobra beigām vēl ir iespējams pagūt nedēļu nogalēs apmeklēt dažādos rudens tirgus, kur nopērkama jaunā raža, kulinārijas un konditorejas izstrādājumi, ir plašs amatnieku piedāvājums.

Rudens ir bagāts ar dažādiem tirdziņiem, gadatirgiem un ražas svētkiem. Sava veida ceļojums rudens garumā izvēršas tirgotājiem, kuri dodas no vienas pilsētas uz nākamo, lai piedāvātu izloloto preci. Savukārt tirgus apmeklētājiem tie ir mazi svētki un iespēja papildināt krājumus ziemai. Tiesa gan, tā nav tikai pārtika, bet arī dažādas sirdij un saimniecībai noderīgas lietas. Ne mazums tapušas ar rokdarbnieču, amatnieku rokām.

Tāds kā rudens ražas novākšanas beigu atskaites punkts ir Miķeļi un šis laiks arī Latvijā iezīmējas ar izteikti daudziem tirdziņiem. Taču tie turpinās. Aplūkojot šo rudens tirgus organizatoru izsludinātos datumus, jāsecina, ka tie turpināsies vismaz līdz oktobra beigām.

Tirgoties gribētāji un viņu prece ir dažāda. Līdz ar zaļās gaismas došanu mājražotājiem vairāk sarosījušies tie, kuri piedāvā īstus lauku un pilsētas gardumus. Pārmaiņu laiks ir iespēju laiks daudziem. Tā sanācis, ka daudzas lietišķas dāmas tagad savās krāsnīs cep smalkmaizītes, pašas tās ved uz šiem dažādajiem tirdziņiem. Citi pēc senajām metodēm kūpina gaļu, zivis.

Vēl kādas dāmas atskārtušas nerealizēto sapni par savu dotību īstenošanu dažādos rokdarbos. Vai katra tirdziņa papildinājums noteikti ir šie rokdarbi – miniatūru rakstu auskari, kreļļu virtenes, košu ziedu piespraudes, dažādi virtuves un sadzīves piederumi, dabīgu materiālu rotaļlietas utt.

Protams, ka rudens tirgus nevar iztikt arī bez dārzā un laukā izaudzētā. Ābeļdārzu saimnieki šogad gan nedaudz sūkstās, ka raža nav tik liela kā cerēts. Tas atspoguļojas arī ābolu cenā, jo par kilogramu sārtvaidžu dažviet prasa tuvu latam. Arī biškopji piemin, ka medus raža varētu būt bijusi lielāka, medus noteikti sadārdzināsies.

Bet, lai arī šāda prece nedaudz varbūt dārgāka par veikalā nopērkamo, tomēr gandrīz 100% ticamība, ka izaudzētais un vāktais tiešām nāk no Latvijas laukiem un dārziem. Gribas jau arī ticēt, ka šī produkcija audzēta arī ar videi draudzīgām metodēm.

Acīmredzami, ka ir pietiekami daudz uzņēmīgu cilvēku, kuri spēj ne tikai izaudzēt, saražot, sagatavot pārdošanai, bet arī veiksmīgi atrast savu tirgu, saskaņot nepieciešamās atļaujas tirdzniecībai un atrast īsto pircēju piedāvātajai precei.

Tā īpašā saruna, kas veidojas starp pircēju un pārdevēju tirgū, jau vien ir ko vērta. Tā nu atliek pārlūkot, kur jūsu pusē vēl šajā rudenī ir pa kādam rudens tirgum, padomāt, kas vēl ziemai nepieciešams, un doties izlūkot. Pat, ja jums šķiet, ka nekas nav vajadzīgs, tad gan jau tirgū radīsies pavisam citas domas un idejas.

Un kārtīga rudens gadatirgus organizatori noteikti būs parūpējušies ne tikai par daudzveidīgu tirgotāju saaicināšanu, bet arī tirgus lustēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Kaļķu vārti
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.14352608sec.