Brauciens uz Stokholmu - ceļotāja iespaidi

Ceļotājs Raimonds Rozenfelds informē Travelnews.lv lasītājus par braucienu uz drošības tehnoloģiju izstādi SKYDD 2010 Stokholmā:

«Šim braucienam gatavojos vairākas nedēļas iepriekš - no brīža, kad internetā atradu informāciju par šo pasākumu un tā norisi Stokholmā (Zviedrija) no 14.09.2010. – 17.09.2010. Tā kā līdzīgas izstādes, kas saistītas ar drošības, policijas, militāro un avio kosmiskās industrijas tematiku, cenšos apmeklēt vairākas reizes gadā, tad zinu, kur sameklēt informāciju par tām un to norisi. Vēlāk pats plānoju un organizēju braucienus uz tām sev personīgi un lielākajā daļā ceļojumu dodos viens pats.

Biļetes braucienam ar prāmi uz Stokholmu iegādājos Tallink kasēs Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Tā kā lētākās biļetes prāmja braucienam uz Stokholmu manis izvēlētajā datumā, kuru cena bija 20 Ls, bija izpirktas, tad nopirku nedaudz dārgākas biļetes par 24 Ls maršrutā Rīga – Stokholma turp un atpakaļ no Stokholmas uz Rīgu.

Rīgas pasažieru ostā ierados biļetē norādītajā datumā 15.09.2010. ap 16:20, tas ir, nedaudz vairāk par stundu pirms prāmja atiešanas. Izņēmu numuriņu un sagaidīju savu rindu pie kasēm, lai izņemtu iekāpšanas karti (Bording pass), ar kuru doties uz prāmi. Šo karti saņēmu bez problēmām un ar to uzkāpu uz prāmja. Pēc neilga laika, ap pl. 17:30 brauciens varēja sākties.

Tā kā jau vairākas reizes esmu braucis ar dažādu prāmju kompāniju prāmjiem dažādos Baltijas jūras maršrutos, tad parasti uz kāda no prāmja atklātajiem augšējiem klājiem vēroju prāmja atiešanu no ostas un pienākšanu ostā. Arī šoreiz rīkojos līdzīgi, no prāmja priekšgalā atrodošā atklātā klāja vērojot tā atiešanu no Rīgas ostas. Vērošanas laikā stāstīju citiem ieinteresētiem pasažieriem par Rīgas ostu un Daugavgrīvas cietoksni, kā arī citiem redzamajiem skatiem.

Kad Rīgas osta bija pazudusi skatam un sāka pūst Rīgas jūras līča aukstais vējš, devos iekšā prāmī vērot tur piedāvāto izklaides programmu. Vispirms tika piedāvāta prezentācija par Stokholmas pilsētu kā galamērķi. Pēc tam tika rīkotas vairākas loterijas un konkursi, kuros varēja laimēt dažādas balvas. Vēlāk dzīvo mūziku izpildīja grupa no Bulgārijas, kas izpildīja dažādas populāras melodijas. Bija iespēja dziedāt karaoke, kā arī dejot diskotēkā līdz 05:00 no rīta. Dejošana uz kuģa ir īpaši brīnišķīga, jo jūras viļņi kuģi parasti diezgan spēcīgi šūpo, kā notika arī šoreiz. Pusnaktī notika lieliska cirka un šova deju programma. Ap pl.02:00 devos uz savu kajīti gulēt, lai varētu izgulēties pirms nākamajā dienā paredzētā izstādes apmeklējuma.

Tā kā nezināju, kur Stokholmas izstāžu komplekss (Stocholmmassan) īsti atrodas, jo līdz ceļojuma sākumam nebija izdevies atrast pietiekami precīzu karti, tad centos to noskaidrot uz prāmja. To man neizdevās izdarīt, jo neviens uz prāmja man tādu informāciju nevarēja sniegt, kā arī prāmja informācijas centra datori ar interneta pieslēgumu nebija aprīkoti ar vajadzīgo programmatūru, lai atvēru interneta resursos pieejamās Stokholmas kartes. Pēc šiem notikumiem uz prāmja sapratu, ka izstāžu kompleksu man vajadzēs meklēt Stokholmā uz vietas.

Prāmim ierodoties Stokholmas prāmju terminālī, kur parasti piestāj Tallink prāmji, ap 11:00 no rīta nākamajā dienā, 16.09.2010. nokāpu no prāmja un sāku meklēt, kur atrodas Stokholmas izstāžu komplekss. Dievs mani svētīja manos meklējumos, jo autobusa šoferis, kurā iekāpu, norādīja man vajadzīgo pieturu, kur jāizkāpj, lai nokļūtu līdz pareizajai metro stacijai. Metro stacijā stacijas darbinieki man iedeva Stokholmas sabiedriskā transporta shēmu un norādīja, kurā pieturā jāpārsēžas un kā labāk nonākt galamērķī. Izmantojot metro, nonācu galamērķī apmēram 30 minūšu laikā.

Ierodoties Stokholmas izstāžu kompleksā, devos uz drošības tehnoloģiju izstādi SKYDD 2010, kuras dēļ arī šoreiz braucu uz Stokholmu. Tur mani gaidīja vēl viens pozitīvs pārsteigums – vienas izstādes vietā bija iespējams apmeklēt divas izstādes, jo tur paralēli notika arī telpu un teritoriju uzkopšanas (tīrības nodrošināšanas tehnoloģiju un aparatūras) izstāde.

Abas izstādes izstaigāju, detalizēti iepazīstoties ar piedāvātajiem pakalpojumiem un produktiem. Savācu piedāvātos prezentācijas materiālus, kurus analizējot apkopošu informāciju, kas man būs noderīga tālākajām mācībām un personiskajai attīstībai. Noskatījos arī piedāvātos paraugdemonstrējumus.

Tā kā Stokholmā biju paredzējis pavadīt vienu pilnu dienu, 16.09.2010. pēcpusdienā devos atpakaļ uz ostu, lai brauktu vakarā atceļā ar to pašu Tallink prāmi. Stokholmas prāmju terminālī ierados savlaicīgi un atgriezos Rīgā bez starpgadījumiem. Izklaides programma uz prāmja bija līdzīga kā turpceļā. Atkal mani visvairāk sajūsmināja dejošana uz prāmja, tam šūpojoties viļņos, kā arī lieliskā cirka šova programma, kas turp un atpakaļ ceļā sākās tieši pusnaktī.

Esmu priecīgs un pateicīgs Dievam par brīnišķīgo ceļojumu un labprāt došos līdzīgos ceļojumos arī nākotnē.»

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Uzņēmumi


Krāslavas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50615716sec.