Der erste Schnee ist da!* - labā ziņa slēpotājiem, snovbordistiem Latvijā [1]

Slēpotājus un citus sniega cienītājus pāršalkusi brīnišķīgā un kopš agra pavasara gaidītā ziņa – vairākos Eiropas slēpošanas kūrortos atklāta jaunā sezona.

Atveru viena no populārākā Šveices slēpošanas kūrorta Cermatā mājas lapu. Patiesi, vebkameras taču nemelotu, visapkārt balts, balts sniegs. Visā savā lepnumā tajās dižojas arī visu varenais Materhorns un it kā nolūkojas no saviem 4478 metru virs jūras līmeņa augstumiem uz visiem tiem, kuri vēl īsti nespēj noticēt, ka kaut kur tepat Eiropā novembrī valda sniegs.

Tas, ka Cermatas slēpošanas kūrortā pagaidām atvērtas tikai dažas trases, salīdzinoši ir sīkums, bet galvenā jau ir slēpotāju jūsma par notikumu kā tādu. Ne jau velti labu laiku daudzi darba devēji arī pie mums saskaras ar atvaļinājuma tīkotājiem tieši ziemā, jo slēpotājiem pievilcīgāka šķiet šāda atpūta - vasaru jau tāpat var labi pavadīt ar īsajām brīvdienām...

Turklāt uz sniegotajiem Eiropas kalniem nebūt nesteidzas tikai “melno trašu” meistari. Katrā sevis cienošā slēpošanas kūrortā trases ir veidotas dažādām grūtības pakāpēm. Bieži vien kāds tūrists vienkārši aizbrauc līdzi kompānijas pēc, bet mājās atgriežas jau ar pirmajām kalnu slēpošanas, snovborda iemaņām un “āķi lūpā” - jādodas atkal. Turklāt ir kūrorti, kur trases tā savstarpēji savienotas, ka slēpotājs kā no no rīta uzkāpj uz savām uzticamajām slēpēm, tā pēcpusdienā nokāpj. Visu laiku viņš ir devies tikai uz priekšu un atkļūšana viesnīcā visticamāk notiek ar kāda transportlīdzekļa palīdzību.

Savukārt slēpošanas kūrortu saimnieki apjautuši, ka aizvien lielāka vērība jāpievērš ne tikai trašu daudzveidībai, drošībai, bet arī pārējā komforta sniegšanai saviem atpūtniekiem. Katru gadu šajos kūrortos ir pa kādam jaunumam – kāda jauna viesnīca, kāds jauns restorāns. Kūrorta atpūtnieks, iespējams, vakarā pēc sātīgajām vakariņām, piemēram, labākajās Šveices, Austrijas, Vācijas Itālijas, Francijas, Norvēģijas tradīcijās, pēc balti sniegotās dienas sapņo vien par balto spilvenu savā numuriņā.

Bet saimnieki parūpējušies, lai te notiktu arī saviesīgi vakari, būtu kino, muzeji, galerijas, spa procedūras un citi jaukumi. Tātad, lai atpūtnieks šeit atstātu maksimāli vairāk savu līdzekļu. Tāpat īpaša vērība tiek ģimenēm un tam, lai mazos ievadītu ne tikai pirmajos slēpošanas pamatos, bet arī labi izklaidētu.

Pat, ja neizdodas tikt uz tik pievilcīgajiem Eiropas slēpošanas kūrortiem, atliek gaidīt sniegu un slēpošanas kalnu trašu atklāšanu Latvijā. Par spīti tiem skeptiķiem, kuri vien ar smīniņu novelk, ka mums jau kalnu nemaz nav, varam ar humoru oponēt - sniega sastāvs visā pasaulē gan vienāds.

* Pirmais sniegs ir klāt!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 ww 11/05/2010 11:41 Pucējam slēpes ! ;)

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Tukuma TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6695559sec.