Ziemassvētku tirdziņam Vecrīgā ir daudz kopīga ar tirdziņiem Eiropā [1]

Eiropā šogad aizvien populārākie tirdziņi ir Londonā, Briselē, Lillē, Frankfurtē, Berlīnē, Vīnē un citviet, kuriem pirmajā Adventē pievienojas arī Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš.

Vislaicīgāk par Ziemassvētku gaidīšanu domā šiem svētkiem veltīto tirdziņu dalībnieki, kuri ar radošu pieeju ik gadu pārsteidz savus klientus. Ziemassvētku tirdziņi citviet Eiropā pilnā sparā darbojas jau visu novembri. Tiem veltītā mājaslapā internetā redzams, ka Lielbritānijā to ir 168. Citām valstīm mazāk, bet ticamāk, ka visi nemaz nav apkopoti. Redzams, ka viens no 28. novembra līdz 28. decembrim darbosies arī Rīgā.

Tā arī mēs līdz ar citiem eiropiešiem šādā veidā iekļausimies svētku gaidīšanas laikā. Un tikko uzsnigušais sniegs mūs tā vien mudina sākt domāt par Ziemassvētku tuvošanos. To noskaņa atnāk pamazām, svētki lēnām ieslīd mūsmājās kopā ar pārdomām par aizvadīto gadu. Lai arī šodien moderni visu darināt pašu rokām, kādēļ gan neielūkoties arī tirdziņos, kur galvenokārt amatnieki nākuši ar savu artavu.

Ziemas sezonā šie svētku tirdziņi ir arī vieta, kur acis pamielot un dāvaniņas savējiem nopirkt tiem drosmīgajiem tūristiem, kuru zinātkāre un ceļošanas prieks ir stiprāki par mūsu platuma grādos valdošo aukstumu un tik īso dienas gaišo daļu. Tieši tāpat Latvijas ceļotāji, kuriem ir iespēja pabūt novembrī, decembrī visdažādākajās Eiropas pilsētās, labprāt iegriežas vietējos Ziemassvētku tirdziņos.

Egles, slidotavas, nelieli karuseļi un citas atrakcijas, piparkūkas, karstvīns, medus, rokdarbi un citi nieki ir tik raksturīgas Ziemassvētku tirdziņu sastāvdaļas, ka varbūt lielu atšķirību pat nepamanīsiet starp tirdziņu vienā vai otrā pilsētā. Taču lielajās pilsētās Ziemassvētku tirdziņu rīkošanai ir iespējas atvēlēt lielākus līdzekļus, līdz ar to iekārtojums, vērienīgums, izklaides programma sniedz vietējiem apmeklētājiem un tūristiem arī daudz plašākas iespējas.

Tā šogad dažādos Ziemassvētku tirdziņu topos atkal dominē Londona, Brisele, Lille, Frankfurte, Berlīne, Vīne u.c. Līdzīgi bijis arī citos gados un droši vien nekas tuvākajā nākotnē šajā jomā nemainīsies. Un varbūt labi vien ir, jo pašu Ziemassvētku atzīmēšanas tradīcijas balstītas uz sensenām tradīcijām.

Atliek vien mums tajās iekļauties, kaut vai pāris stundas veltot arī Ziemassvētku tirdziņa apmeklējumam. Pat, ja nebūsiet neko nopirkuši, tad sastapsiet daudz smaidošu cilvēku un visticamāk mājup arī paši dosieties labā noskaņā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 kurmīc 11/26/2010 11:39 ... Stokholmā jau ir punša medus un superīgas grauzdētas mandeles...un sniegs un svētku sajūta!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.170578sec.