Šoziem atpūtnieki vizinās ar haskijiem un ceļ rekordlielu sniegavīru [1]

Sinoptiķi vēl sola kārtīgu salu, ziema nedomā atkāpties, tādēļ iespējams atrast tajā sev piemērotāko nodarbi, kas uzlabo omu un dara sārtākus vaigus. Piemēram, kādēļ gan ne šajās brīvdienās?

Atpūtai ziemā ir tik dažādas iespējas, ka nodarbi iespējams atrast pat tiem, kuri apgalvo, ka māju atstās tikai pavasarī. Vēl pirms neilga laika vai katrs vēlējās iemācīties nostāvēt uz slēpēm un ar tām vēl nepiespiestā laidienā tikt lejā no lielāka vai mazāka kalna. Tad sevi kā stilīgāko uz Latvijas kalniem pieteica snovborda dēlis, sākotnēji uz kura noturēšanās izvēršas par vēl jautrāku pasākumu nekā kalnu slēpošanas apgūšana. Kad daļa saprata, ka no kalna virsotnes labāk tikai raudzīties lejup, nevis par savu saukt tik ekstrēmu sporta veidu kā kalnu slēpošana vai snovbordu, bet uz slēpēm tomēr svaigā gaisā gribas būt, devās distanču slēpošanas trašu meklējumos. Pamazām to skaits ir pieaudzis un līdz ar to arī interesentu loks.

Pozitīvais distanču slēpošanā, ka nav nemaz obligāti nepieciešama speciāli veidota trase, jo var jau mēģināt doties ar slēpēm jebkurā debess virzienā, ja vien ir sniegs. Protams, ērtākas būs jaunākās paaudzes distanču slēpes, slēpju zābaki utt. Tomēr ar prieku noskatījos kundzē, kura ikdienas ziemas apģērbā, cītīgi slēpoja ar koka slēpēm, kuru stiprinājumos var tikai iešļūkt kājas. Sarkaniem vaigiem, savā nodabā viņa sparīgi devās uz priekšu, nepievēršot uzmanību, vai kādam šķiet amizantas platās koka slēpes un izvēlētā vieta slēpošanai.

Šajā ziemā stilīgiem visā jaunā izmēģinātājiem tiek ieteikti braucieni suņu pajūgos. Pelēki, balti, brūni haskiji priecīgi, ka pielikti pie darba, traucas vēja ātrumā, un atpūtniekiem atliek vien iemācīties dažas komandas suņa pajūga vadīšanai un spēt noturēties kamanās. Kas nebūt neesot tik viegli, teic zinātāji.

Sniegs pats par sevi jau ir vērtība ziemas atpūtniekam, lai arī var likt krietni pasvīst, ja gribas no tā izveidot ko nopietnāku. Tā šoziem Latviju pāršalca ziņa, ka Ēdolē uzcelts līdz šim lielākais sniegavīrs 8,5 metru augstumā. Gluži vai kā Laimes lācis kāds vietējais iedzīvotājs savā Zviedrijā nopelnītā atvaļinājuma laikā strādājis pats un pie darba pielicis arī pārējos. Tagad milzīgais sniegavīrs - rekordists kļuvis vai par populārāko ziemas tūrisma tēlu visā Kuldīgas novadā, ko var aplūkot katrs garāmbraucējs.

Savukārt Cēsīs, Pils laukumā vietējās mākslas skolas audzēkņi barikāžu atceres pasākumu ietvaros no sniega uzbūvējuši četrus metrus augstas sniega barikādes. Tām bija vajadzīgi 30 kubikmetri sniega.

Citviet sabūvētas sniega mājiņas. Kas zina, iespējams, ja arī nākotnē ziema Latvijā būs tik bagāta ar sniegu un salu, tad tiksim arī pie kādas sniega viesnīcas, kādu ir ne mazums citur pasaulē.

Uz aizsalušajām ūdenstilpnēm dienām sēž zemledus makšķernieki. Kā mēdz jokot melnā humora cienītāji: “Labi, ja vēl sēž, kamēr ir ledus.” Un aizvien neatbildēts jautājums, ko viņi no šī procesa gaida vairāk - svaigā gaisā labi pavadītu laiku, vai ķīšus, asarus, brekšus u.c.

Un kur vēl ziemas prieki bērniem, ka reizēm nevar uz kalniņa saprast, vai lielāka jautrība braucot ar ragaviņām vai šļūcot ar citiem palīglīdzekļiem, ir mazajiem vai pieaugušajiem?



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 kurmīc 01/22/2011 15:00 Mani mīļie haskīši!!!Es arī gribētu pamēgināt...

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


CelojumuBode.lv
,


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.2020371sec.