Viesnīcām sāk klāties labāk, sabiedriskajā ēdināšanā vēl pagrūti

Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija paziņojusi, ka viesnīcu noslogojums pērn pieaudzis par 5,74%. Nav tā, ka tajās nakšņo tikai ārzemju tūristi un komandējumos atbraukušie, savu artavu dod arī vietējie ceļotāji.

Rīgas viesnīcu noslogojums bijis lielāks nekā citviet Latvijā - vidēji pieaudzis par 4,02%. Tātad Rīga mūsu valstī aizvien ir galvenais ceļotāju magnēts, tā atkal un atkal uzsverot sevis kā galvaspilsētas priekšrocības. Jā, ārzemju ceļotāji arī izbrauc no Rīgas apskatīties Siguldu, Rundāli un citas iecienītas tūristu vietas, tomēr liela daļa atgriežas nakšņot Rīgā.
Tieši otrā pusgada viesnīcu noslogojuma rādītāji bijuši labāki, secina Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija. Jācer, ka šie rādītāji iezīmē kādu kopīgu attīstības tendenci, ne tikai ceļotāju spontānu izvēli pēkšņi lielākā apjomā izmantot Latvijas viesnīcas.

Latvijā augstākais viesnīcu noslogojums bijis jūlijā - 63,10%. Varētu gaidīt, lai tas būtu vēl augstāks - un arī jūnijā, augustā. Tomēr, lai kā mēs sapņotu par vissezonas tūrismu, konferenču tūrismu un ko tikai vēl ne, tomēr vasara ir un paliek pievilcīgākais laiks, kad apceļot Latviju. Žēl tagad skatīties uz it kā sastingušajiem tūristiem, kuri satuntuļojušies vieglā riksītī mēģina aplūkot ieteiktos tūrisma objektus, pat fotografēt šādā salā pagrūti un ne visai patīkami.

Toties vilinošāk varētu būt pasildīties kādā kafejnīcā vai restorānā … Rīgai dāsnākais laiks viesnīcu noslogojuma ziņā pērn izrādījies tieši augusts, kad tas bijis pat nedaudz augstāks nekā Latvijā jūlijā kopumā - 65,55%.


Tomēr 2010. gads viesnīcniekiem kopumā bijis labāks nekā 2009. gads. Tātad jāsecina, ka Latvijā ceļošana pamazām atkal kļūst aktīvāka, turklāt tāda, kuras laikā izvēlas par naktsmājām viesnīcas. Tomēr 2008. gada rādītāji bijuši vēl augstāki, kuru sasniegšana pagaidām vēl nav izdevusies. Ja ar viesu izmitināšanu veicas diezgan labi, tad ēdināšanas pakalpojumu pieprasījuma dati vēl stipri pieklibo. Naivi cerēt šogad uz apmeklētājam izdevīgāku cenu, jo pārtikas produktu cenas kāpušas gan šī gada sākumā, gan viss liecina, ka vēl dažādu lēmumu dēļ tie nebūt vēl nav griesti. Turklāt ir sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi, kuri ilgu laiku nodrošina šķietami nemainīgu cenu, bet, ja porcijas vai smalkmaizītes apjoms rūk ar katru mēnesi? Apmeklētāja vēderu nepiemānīt. Tātad piedāvājumam jākļūst vēl pievilcīgākam un atraktīvākam.

Jo tūrisma profesionāļi būs aktīvāki, jo lielāka varētu būt ārzemju ceļotāju plūsma un vietējo aktivitāte, tādēļ apsveicami, ka Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija plāno piedalīties tūrisma izstādēs un gadatirgos, kā arī veikt dažādas citas mārketinga aktivitātes, lai Latvijas viesnīcām un restorāniem piesaistītu maksimāli lielāku ārzemju viesu skaitu. Rudenī gaidāmajam Gastronomijas festivālam vajadzētu iekārdināt arī pašmāju gardēžus. Tur būs pārstāvēta liela daļa vietējo sabiedrisko ēdināšanas uzņēmumu, plašā klāstā vietējie produkti.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Novatours
,


1st-studio.com
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.175735sec.