Ceļotāji no Krievijas Latviju nesteidzīgi izbauda vismaz nedēļu

Maskavā, starptautiskajā tūrisma izstādē “MIIT 2011” pārstāvēta arī Latvija. Tas tikai vēlreiz apstiprina, ka Krievija ir viena no Latvijas augsti prioritārajiem tūrisma mērķa tirgiem.

Būtiski ne tikai, cik daudz ceļotāju no Krievijas mūsu tūrisma pakalpojumu sniedzēji ik gadu spēj atvilināt uz Latviju, bet arī tas, ka šīs valsts pārstāvji visbiežāk izvēlas pie mums pavadīt vismaz nedēļu vai pat ilgāk. Pētījumi liecina, ka tas nav tik raksturīgi citu valstu ceļotājiem. Jo ilgāk tūristi šeit dzīvo, jo lielāku summu tērē dažādām personīgām vajadzībām, tā pildot viesnīcu, veikalu, sabiedriskās ēdināšanas u.c. pakalpojumu sniedzēju budžetu. Pat Doma laukuma, Rīgā Ziemassvētku tirdziņa pārdevēji stāsta, ka tūristi no Krievijas neskopojas un bieži vien iepērkas ar īpašu vērienu.

Savukārt Krievijas tūristu viens no iecienītākajiem galamērķiem Latvijā ir Jūrmala, kas arī nesnauž uz vecajiem lauriem, bet aizvien izdomā ko jaunu. Loģiski, ka starptautiskajā tūrisma izstādē “MIIT 2011” Jūrmalas pārstāvji īpaši pacentušies, lai iespējami plašāk parādītu vietējiem, kādi labumi viņus sagaida kūrortpilsētā. Viens no atslēgas vārdiem ir Baltijas jūra, kuras priekšrocības mēs ikdienā reizēm nenovērtējam. Savukārt potenciālajiem ceļotājiem Krievijā tieši jūrai, garajai un baltajai pludmalei, priežu gaisam ir īpaša nozīme.

Droši vien ne mazāka kā salīdzinoši pieņemamais viesnīcu, sabiedriskās ēdināšanas, izklaižu pasākumu līmenis un spēja ar vietējiem sazināties savā valodā. Kūrortviesnīcu, rehabilitācijas iestāžu, SPA centru piedāvājums turpina papildināties ne tikai Jūrmalā, kas nu jau spēj uzlabot veselību un uzlabot skaistumu pat prasīgākajiem klientiem, kuri redzējuši un piedzīvojuši šādus pakalpojumus daudzviet pasaulē.

Turklāt Latvija nav nemaz tik tālu, vilcieni un lidmašīnas kursē regulāri, kādēļ gan nepavadīt brīvdienas vietā, kas ir kā logs uz tālākajām Eiropas valstīm. Pat, ja izstādes šī gada apmeklētāju skaits būs vienāds ar pērno gadu – 80 000, tas ir ievērojami. Ja vien kaut daļa no tiem patiesi izvēlēsies braukt uz Latviju atpūsties, organizēt uz šejieni atpūtnieku grupas, arī tas būs jau ievērojams skaits mūsu tūrisma nozarei tik nepieciešamo viesu.


Līdz ar to, ka Maskavā, starptautiskajā tūrisma izstādē “MIIT 2011” Latvijas pārstāvniecību organizē Tūrisma attīstības valsts aģentūra, tad nodrošināts, ka šeit mūsu valsts tūrisma iespējas ir izklāstītas vispusīgi – pārstāvēti visi reģioni. Turklāt šogad izstādē vairākas pašvaldības un uzņēmumi ieguvuši iespēju piedalīties ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu.

“Nesteidzīga atpūta Latvijā” - tas ir sauklis, ar kuru starptautiskajos tirgos tiek virzītas mūsu valsts tūrisma iespējas. Un droši vien tajā nedēļā vai ilgāk, ko šeit pavadīs ceļotāji no Krievijas, viņiem tāda arī izdosies.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Liepājas reģiona TIB
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Hotel Jūrmala SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.07268214sec.