Vimbas lido – tātad pavasaris arī Kuldīgā

Daba pamodusies arī vienā no Kurzemes senākajām un skaistākajām pilsētām - Kuldīgā. Pilsētas ciemiņu neiztrūkstošais Ventas rumbas apmeklējums šajā laikā vainagojas ar papildus bonusu - ūdenī lecošo vimbu apskati.

Taču zivju lidošanai Ventas rumbā nav nekāda sakara ar, piemēram, iespējamajiem kuldīdznieku panākumiem zivju dresūrā. Vimbas gluži vienkārši Ventu izmanto kā migrācijas ceļu, bet galveno šķērsli upē – Ventas rumbu cenšas pārlekt, lai beidzot nokļūtu iecerētajās nārsta vietās. Aktīvākā vimbu rosība parasti vērojama Ventas rumbas ielokā.  

Turklāt Ventas rumbas apkārtne aizvadītajos gados piedzīvojusi ne mazums pārmaiņu, kas savukārt izpelnījušās ne mazums diskusiju. Vecā tilta rekonstrukcija, vairāku koku nozāģēšana upes tiešā tuvumā, parka pārveide - tas viss vieniem paticis, otriem šķitusi nepamatota iejaukšanās dabā un esošajā pilsētvidē.

Ar skatu no malas varu teikt, ka apkārtne tomēr kļuvusi gaišāka, modernāka un tūristiem baudāmāka. Ja katru gadu šejiene papildinās ar kādu sakārtotu vietu, tas ir vairāk nekā apsveicami. Bēdīgāk, ka pagaidām nevar pāriet Alekšupītes tiltiņam pie upes iztekas Ventā, bet jādomā, ka šāds ierobežojums nav uz ilgu laiku. Iebraucējam gan prasītos pēc nedaudz sīkākas informācijas ne tikai divām plāksnītēm abos tilta galos ar aizliegumu doties tam pāri.

Ja ir tūristu plūsma, tad iespējami vēl aizvien jauni pakalpojumi ceļotāju ērtībām. Patīkami taču pēc kāpiena uz Ventas rumbu un atpakaļ apsēties Dzintras Vainšteinas mājīgajā kafejnīcā Pīlādzītis, kur vasarā padomāts ne tikai par baudu vēderam, bet arī acīm – krāšņām vasaras puķēm. Tāpat vienmēr kārtībā ir nelielais bērnu rotaļu laukums.

Pilsētas vadība sola, ka šogad rakšanas darbi Kuldīgas ielās turpināsies, tad atliek vēlēt pacietību gan vietējiem, gan ceļotājiem. Taču nevar nepamanīt, ka aizvadītajos gados vairāku ielu kvalitāte uzlabota. Lai kāds būtu jūsu maršruts Kuldīgā, ir vērts atlicināt laiku arī pastaigai pa centrālo gājēju jeb Liepājas ielu. Reti kurā pilsētā gājēju iela tik organiski iekļāvusies un iedzīvojusies apkārtējā vidē.  

Kuldīgas apskatei derēs jebkura nedēļas nogale, tomēr, lai apvienotu patīkamu pastaigu ar dažādām pilsētnieku rīkotajām aktivitātēm, vērts izvēlēties kādus no kuldīdznieku organizētajiem sarīkojumiem. Un 30. aprīlī tas būs “Lido zivis Kuldīgā”. Ja neizdodas pagūt uz šo laiku pabūt Kuldīgā, bet lidojošās vimbas tomēr ļoti gribas aplūkot un pat iemūžināt kā dabas dotas fotomodeles, var vēl mēģināt braukt tās lūkoties maija sākumā.  

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20778203sec.