Kā laukos ciemoties pie Vjetnamas lielvēdercūkas Andželikas un alpakas Pārsliņas

 Daudzas lauku sētas izveidojušas iespēju maziem un lieliem parādīt visdažādākos mājdzīvniekus, mājputnus kā arī eksotiskākus dzīvniekus un putnus.

Lauku bērniem ir pašsaprotami, ja pa sētsvidu lepni pastaigājas gailis ar savām vistām, aplokā ganās aitas, bet pļavās govis, zirgi. Bet mazajiem pilsētniekiem ikdienā šos kustoņus iespēja tikai apskatīties grāmatās, televizorā vai internetā. Tomēr redzēt savām acīm pavisam cita lieta! Un ja vēl var aptaustīt un pasniegt kādu zāles sauju vai citu veselīgu gardumu... Savukārt gan lauku, gan pilsētas bērniem pārsteigums ir eksotiskākie dzīvnieki un putni.

Ne velti Rīgas zooloģiskajā dārzā apmeklētāju iecienīta ir arī Lauku sēta, kur paskatīties trušus, cūkas u.c. mājdzīvniekus. Taču aizvien vairāk šādu - apmeklētājiem atvērtu vietu, rodas arī reģionos. Piemēram, iecienīti ir “Rakši” pie Cēsīm, kur gan lielāka vērība veltīta tieši eksotiskajiem dzīvniekiem - lamām, kamieļiem, alpakām u.c.

Pie Iecavas savu darbību jo plaši izvērtis minizoo “Dobuļi”. Lai arī no Rīgas - Bauskas šosejas jāpabrauc pāris kilometrus nostāk, tomēr apmeklētāju šeit vienmēr daudz. Pat ziemā braucot skatīties, kā dzīvniekiem klājas. Saimnieki sava minizoo darba laiku noteikuši tā, lai maksimāli savu uzmanību veltītu viesiem, ja vien interese un laiks klausīties, var uzzināt visdažādākos stāstus. Vjetnamas lielvēdercūka Andželika, degunlācīši ir šī gada jaunums, un tā pamazām aug “Dobuļu” saime. Siltajā laikā aplokos ganās zirgi, ēzelis, Svētā Jakoba aitas, Somālijas aitas, lama Huanita, vācu aitas Heidschnucke, pundurkaziņas, pundurcūkas u.c.

Dīķī sevi cēli demonstrē baltie gulbji un citi ūdensputni, melnie gulbji gan nošķirti nesaticības dēļ ar baltajiem gulbjiem. Varbūt jums paveicas redzēt pāvus grezni izriešam savu asti, turpat līdzās dažādi fazāni, baloži, arī vistas, pīles. Būros apskatāmi visdažādāko šķirņu truši. “Dobuļos” pajumti radusi pat iguāna, kuru reizēm saimnieki izlaiž pacienāties piemājas pļavā ar zālīti. Bērniem ir iespēja pajāt ar poniju.

Savukārt Mores pagasta minizoo “Salmiņi” ne tikai ikdienā aicina apskatīt dažādus dzīvniekus un putnus, bet, piemēram, jūlija pirmās nedēļas nogalē aicina uz izklaidējošu pasākumu brīvā dabā - “Strausu dienas”, kas nu jau kļuvis par ikgadēju.
Ja vien papēta, tad katrā reģionā var atrast vietas, kur izveidotas līdzīgas vietas, atsevišķas specializējas, piemēram, tikai strausu audzēšanā.

Protams, lai kā arī šie nebrīvē turētie dzīvnieki un putni pieraduši pie svešu cilvēku klātbūtnes, jāatceras, ka iepazīšanās ar dzīvniekiem un putniem būtībā ir abpusējs process, tādēļ nevajadzētu skaļi trokšņot, bez saimnieku atļaujas cienāt dzīvniekus. Katrā ziņā, ja vien kaut nedaudz esat dabas mīļotājs, tad interesantas atziņas un jaukas emocijas pēc šādu vietu apmeklējuma garantētas, bet bērni būs guvuši izzinošu ekskursiju un kārtīgi saelpojušies svaigu gaisu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.28469014sec.