Kā Latviju apceļot vasaras nedēļu nogalēs [2]

 Vasara ir kā radīta, lai nedēļu nogalēs apceļotu tuvākas un tālākas vietas tepat Latvijā.
Degvielas cenu sadārdzinājums gan ieviesis savas korekcijas, jo iedzīvotājiem vēl vairāk jārēķina iespējamais maršruts.

Parunājoties ar paziņām, jāsecina, ka daudziem vasarā ir karstākais darba laiks, tādēļ par dažu nedēļu vai pat mēnesi garu atvaļinājumu var nesapņot. Tomēr nedēļas nogales lielākajai daļai ir brīvas, ja vēl no ikgadējā atvaļinājuma tomēr var izdalīt atsevišķas brīvas dienas, tad var paņemt brīvu klāt vēl piektdienu vai pirmdienu. Un lūk, ir jau rokā trīs pilnas brīvdienas. Savukārt mantas nelielajam ceļojumam var salikt jau trešdienā, bet ceļā doties ceturtdienas vakarā tūlīt pēc darba. Protams, katru nedēļu jau šādu plānu neīstenosiet, bet vismaz reizi mēnesī, iespējams, gan.


Jaunākajai un vidējai paaudzei šovasar ir bijušas arī bagātīgas iespējas doties uz visdažādākajiem mūzikas festivāliem. Tā nav tikai tikšanās ar iecienītajiem māksliniekiem, bet vienlaikus arī veids kā nedaudz paceļot. Piemēram, dodoties no Rīgas uz Liepāju, atceļu var veikt caur Ventspili, Kolku. Jā, tas ir ilgāk un dārgāk, toties piedzīvojumu un iespaidu netrūkst. Vai arī līdz ar festivālu Positivus tūkstošiem cilvēku aizvadītajos gados pirmo reizi nokļuvuši Salacgrīvā, turpat tuvumā esošajā Tūjā utml. Vietējiem šajās nedēļu nogalēs paveras labas mazā biznesa iespējas, jo, lai kā organizatori censtos, pašiem visus izguldīt un paēdināt ir pagrūti. Aktīvākie labprāt apmeklē arī apkārtējos tūrisma - dabas, vēstures objektus.

Daļa sēžas savās automašīnas un bez iepriekšēja plāna dodas, piemēram, uz kādu no Latvijas novadiem. Naktsmājas vai telts vietas tiek izraudzītas ceļā, viss atkarīgs no situācijas un vēlmēm. Tas varētu būt mazāk saistoši tiem, kuriem labāk tīk visu rūpīgi saplānot, taču pietiekami interesanti avantūru cienītājiem.

Naktsmāju jau netrūkst lauku viesu namos, mazpilsētu viesnīcās, kempingos pie ezeriem, jūras vai upēm. Sarosījušies arī dzīvokļu izīrētāji. Protams, ja šovasar pēkšņi rodas nakšņot tādā tūristu iecienītā pilsētā kā Jūrmalā, tas var izrādīties arī diezgan problemātisks jautājums.

Pat, ja jums šķiet, ka Latvijā esat bijuši it visur, pilnīgi noteikti katrā no šādiem braucieniem iespējams atklāt ko jaunu. Jo vairāk tāpēc, ka tūrisma infrastruktūra ik gadu mainās, kaut kas gājis zudībā, kaut kas atklāts no jauna. Lai par to pārliecinātos, atliek pameklēt sīkāku informāciju tepat Travelnews.lv, citos interneta resursos, sazināties ar vietējiem tūrisma informācijas centriem un galu galā uzticēties apceļošanai iecerētās puses radu vai draugu mutvārdu ieteikumiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Kolna Jezups 08/10/2011 19:28 Es gan katru nedēļas nogali dodos uz Latgali ( 45 LV degvielā), bet emocijas ir uz pilnu banku...

2 Andrievs 08/10/2011 17:03 Manos ceļojumu plānos korekcijas ieviesusi Satiksmes ministrija. Tas nozīmē, ka ka pa Latviju vairs neceļoju. Kāds var būt ceļotprieks, ja svētdienas pievakarē uz Via Baltica 3 stundu laikā pabrauc garām 2 autobusi, kuriem nav atļauts veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā, un 1 autobuss, kurā nav vietu? Ērtāk un bieži arī lētāk ir iesēsties Ryanair lidmašinā un aizlaisties uz Zviedriju vai Vāciju, kur ir perfekta vilcienu satiksme un ģimenēm draudzīgas biļešu cenas.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Rixwell Segevold Hotel
,


il Sole
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46006393sec.