Zelta rudens pilsētās noteikti atradīsiet pa velonomai

Jau tagad varam doties uz velosipēda pretī zelta rudenim. Un tādās rudens baudītāju iecienītās pilsētās kā Jūrmala, Sigulda, Cēsis, Kuldīga u.c. noteikti atradīsiet pa velonomai.

Velosipēds aizvien uzstājīgāk ieņem savu vietu ne tikai kā pārvietošanās līdzeklis no punkta A uz punktu B, bet arī kā labs ceļabiedrs, lai svaigā gaisā ar nelielu, bet tomēr fizisku piepūli palūkotu apkārt notiekošo, kādu īpašu galamērķi vai pārbaudītu profesionāļu izstrādātu velomaršrutu.

Turklāt, ja velosipēds nepieciešams tikai šāda veida izklaidei, tad nebūt nav nepieciešams iegādāties pašam savu - aizvien labāk var iztikt ar velonomu piedāvājumu. Ja vien kādā vietā apgrozās pietiekami daudz ceļotāju, tad velonoma jau ir kā indikators viņu aktivitātei.

Piemēram, Rīga visiem spēkiem cenšas kļūt aizvien draudzīgāka velobraucējiem, viens pēc otra top veloceliņi, lai arī ikdienas velobraucējiem atrodas aizvien arī pa kritiskam vārdam - gan par šiem veloceliņiem, gan par ceļazīmju trūkumu, kas ielās daudz labāk regulētu gājēju, autobraucēju un velobraucēju attiecības.

Ja arī esat tikai laiska pārbrauciena cienītājs, kuram svarīgāk šķiet pamanīt interesanto apkārt dabā, arhitektūrā, cilvēkos, piedevām vēlme paralēli to paspēt iemūžināt fotokadros, pa brīdim vispārējā sajūsmas noskaņā der atcerēties, ka tomēr esat pilntiesīgs satiksmes dalībnieks. Uz jums tāpat attiecas ceļa satiksmes noteikumi, elementāra solidaritāte ar apkārtējiem gājējiem un braucējiem, turklāt nepieļaujama ir alkohola lietošana velobrauciena laikā.

Ja nav sava velosipēda, tad izbrauciens sākas ar velonomas izvēli. Protams, var mēģināt braucamo aizlienēt arī no tuviniekiem vai draugiem, bet, ja esat nonācis gluži citā pilsētā, tad droši vien atliks paļauties uz izvēli tuvējā velonomā. Aktīvajā tūrisma periodā var izrādīties, ka tas nav nemaz tik vienkārši. Piemēram, ieejot mazpilsētas velonomā, iznomātājs var plātīt rokas, ka visi velosipēdi ir iznomāti kādai grupai un tiks atvesti atpakaļ nākamās dienas pēcpusdienā. Visticamāk jūsu jau vairs tur nebūs, un pilsētas, tās tuvējās apkārtnes apskate pavisam no cita rakursa gluži neplānoti izpaliks. Tāpat nav vienkārši velonomā atrast velosipēdu ar aizmugurē piestiprinātu bērnu krēsliņu.

Lielākās pilsētās arī lielāks velonomu piedāvājums. Lai arī Rīgā koši zaļo velosipēdu iznomāšanai veicamā elektroniskā procedūra šķiet salīdzinoši sarežģīta, šos velosipēdus ielās manām vizinām ne tikai ārzemju tūristus, bet arī vietējos. Pozitīvi, ka var, piemēram, doties no Rīgas pa veloceliņu uz Jūrmalu, kur, piemēram, iznomāto velosipēdu var atkal novietot Dzintaros vai Majoros un atceļu mērot jau kādā citā transportlīdzeklī. Tāpat Jūrmalā darbojas vairākas vietējās velonomas, un riteņbraucējus var manīt gan ielās, gan braucam gar pašu jūras krastu.

Par ekonomisku izdevīgumu spriest pašiem velonomu uzturētājiem, tomēr citur Eiropā šī joma aizvien ir daudz attīstītāka. Pat mūsu kaimiņi Palangā velosipēdu iznomāšanu padarījuši par tik pašsaprotamu atpūtnieku nodarbi kā saldējuma ēšana vai pludmales baudīšana.




KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Uzņēmumi


Dome Hotel
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Biznesa augstskola Turība
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.202245sec.