Pārgājiens pa «ģenerāļa Kureļa kaujas grupas» vietām

Pārgājiens pa „ģenerāļa Kureļa kaujas grupas” vietām notika 2011. gada novembra pēdējā nedēļas nogalē

Es, Raimonds Rozenfelds, šim pārgājienam gatavojos laicīgi, jo mani ieinteresēja temats par Kureliešiem un viņu darbību. Man interesē arī pārgājieni, un Tūrisma kluba „Triāde” organizētajos pārgājienos piedalos regulāri jau kopš 2005. gada sākuma.

Šo burvīgo pārgājienu 2011. gada novembra pēdējā nedēļas nogalē no 26.11.2011. - 27.11.2011. organizēja Tūrisma klubs „Triāde” un personīgi tā vadītājs Mārtiņš.

Došanās uz pārgājiena vietu notika ar šim pasākumam īrētu mikroautobusu no Rīgas. Izbraucām ap 08:30 no rīta un devāmies uz Ugāli. Pēc apmēram 2 stundu brauciena ieradāmies Ugālē, kur mums piebiedrojās vēl vairāki cilvēki no Kurzemes reģiona, tādējādi izveidojot pārgājiena grupu 14 cilvēku sastāvā.

Pārgājienu sākām ar ģenerāļa Kureļa kaujas grupas leitnanta Rubeņa bataljona muzeja apskati Ugālē, kas veltīts ģenerāļa Kureļa kaujas grupas izveidei, gaitām, kaujām un darbībai Kurzemē 2. pasaules kara gados līdz 1944. gada decembra beigām. Muzeja vadītājs un gids mūs iepazīstināja ar muzejā savākto ekspozīciju un šī muzeja attīstības nākotnes plāniem. Tā kā šis muzeja vadītājs un īpašnieks pats ir arī mednieks, muzeja otrajā stāvā savākta interesanta ragu un nomedīto dzīvnieku ādu kolekcija, kas arī mūsu grupai tika labprāt izrādīta.

Pēc šī muzeja apmeklējuma, kas ilga apmēram stundu, ar kājām devāmies uz mūsu nakšņošanai paredzēto vietu viesu mājā „Ozoldangas” Engures upes krastā. Pārgājiens bija apmēram 17 kilometru garš un mūsu grupa pārvietojās pa lauku ceļiem, kā arī šķērsoja vairākus mežu un purvu masīvus, priecājoties par burvīgo Latvijas un Kurzemes dabu. Laiks bija burvīgs, lietus nelija. Galamērķi nonācām ļoti priecīgi, laimīgi un apmierināti. Nonākot galamērķī - viesu mājā „Ozoldangas” sākām gatavoties vakariņām un nakšņošanai. Vakariņas vārījām lielā katlā uz ugunskura, kuru šis raksta autors personīgi sakūra un uzturēja. Pārējie grupas dalībnieki grieza kāpostus, kartupeļus un gatavoja citas ēdiena – zupas sastāvdaļas, kas pēc tam tika iemestas katlā vārošā ūdenī, tādējādi pagatavojot burvīgu un garšīgu tūristu zupu.

Pēc zupas apēšanas un burvīgajām vakariņām visiem bija iespēja doties uz viesu mājas saimnieku sakurto pirti. Pirts bija burvīga, jo tā atradās no baļķiem celtā mājā. Pēc pirts devāmies gulēt vairākās istabās pirts otrajā stāvā. Istabas bija burvīgas, siltas un aprīkotas ar gultām.

Nākamajā rītā pēc brokastīm ap 09:00 izgājām no nakšņošanas vietas un turpinājām pārgājienu līdz apdzīvotai vietai „Spāre”. Otrās dienas pārgājiens arī bija apmēram 17 kilometru garš un mūsu grupa pārvietojās pa lauku ceļiem, kā arī šķērsoja vairākus mežu un purvu masīvus, priecājoties par burvīgo Latvijas un Kurzemes dabu. Šī pārgājiena laikā apskatījām arī ģenerāļa Kureļa kaujas grupas leitnanta Rubeņa bataljona atjaunoto piemiņas vietu – bunkuru, kā arī burvīgo Ilziķa ezeru. Pārgājiena laikā pūta stiprs vētras vējš ar lietu, kas pārgājiena dalībniekus ļoti iedvesmoja un palīdzēja sajust īstenu dzīves garšu. Galamērķī, apdzīvotajā vietā „Spāre” nonācām ļoti priecīgi, laimīgi un apmierināti. Pēc īsas šīs apdzīvotās vietas apskates devāmies ar mikroautobusu atpakaļ uz Rīgu. Pēc apmēram 2 stundu brauciena ieradāmies Rīgā un mūsu 2 dienu pārgājiens bija sekmīgi beidzies.

Esmu priecīgs un pateicīgs Dievam par brīnišķīgo ceļojumu un labprāt došos līdzīgos pārgājienos arī nākotnē.

30.11.2011.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53853011sec.