«Balttour 2012» aizvadīts – jāsāk ceļot! [1]

Starptautiskā tūrisma izstāde – gadatirgus «Balttour 2012» aizvadīta – piedāvājums koncentrētā veidā potenciālajiem klientiem pasniegts, iespaidi gūti – ceļojumu biļetes kabatā.

Tā arī ir «Balttour» veiksmes puse, ka vienlīdz ieguvēji ir gan tūrisma produktu sniedzēji, gan to saņēmēji.
Izstādes dalījums «Apceļo Latviju!» un «Atklāj pasauli!» skaidri nodala ko kurā var meklēt. Ar kuru halli sākt katra paša ziņā, bet arī šīs gads apliecina - ar vairākām stundām jārēķinās, ja kaut nedaudz ir vēlme iedziļināties šajā bagātīgajā tūrisma pasaulē.

Precīzāk jājautā izejošā tūrisma profesionāliem, bet šogad «Atklāj pasauli!» hallē radās iespaids, ka daudz vairāk cilvēku atnākuši ar sev zināmu budžetu, iespējams, pat valsti – galamērķi un turpat uz vietas arī gatavi iegādāties plānoto ceļojumu. Kā aizvien šeit bagātīgi pārstāvēti tuvākie kaimiņi - Lietuva, Igaunija, kas nu pie sevis aicina daudz mērķtiecīgāk, lielu uzsvaru liekot uz veselības tūrismu un SPA pakalpojumiem. Nelieli ceļa izdevumi, neredzētas vietas apvienojumā ar šāda veida pakalpojumiem par samērīgu cenu arī ir mūsu kaimiņu trumpis. Iespējams, tieši tādus pašus pakalpojumus saņemtu tepat Latvijā, piemēram, Jūrmalā, bet vietējie to vairāk nosauktu par atpūtu, došanās uz Lietuvu, Igauniju vairāk dēvējams par tuvo ceļojumu – šis ir salīdzinoši populārs pieņēmums.

Aizvien piekritēju netrūkst Turcijas, Bulgārijas, Grieķijas un citu ne mazāk saulainu zemju piedāvājumiem. Interesanti paviesoties arī izstādes jaunpienācēju – Krimas stendā. Ja arī varētu šķist, ka tagad visi tālākajos ceļojumos dodas lidmašīnās, tad ceļojumu ar autobusiem organizatoru dalība izstādē ir skaidrs signāls, ka aizvien arī netrūkst šāda ceļošanas veida piekritēju.

Lai kā halle «Apceļo Latviju!» varētu sākotnēji šķist sevi izsmēlusi, divus gadus pēc kārtas pilnīgi vienādus piedāvājumus te neatrast. Pat rūdītākajiem Latvijas apceļotājiem te atkal un atkal ir ko pabrīnīties, ko gan ļaudis reģionos nedabū gatavu, lai uzņemtu ciemiņus un paši sev nopelnītu. Zīmējums ar lata monētu, uz kura attēlots benzīntanks pat vairs nav nekāds melnais jociņš, bet realitāte - degvielas litrs maksā gandrīz latu. Ko par to saka aptaujātie tūrisma profesionāļi, vai Latvijas iedzīvotāji neceļo daudz mazāk? Viens no Kuldīgas un Kurzemes tūrisma galvenajiem tūrisma dzinējspēkiem Artis Gustovskis sarunā gan mierina, ka tagad daudz ārzemnieku brauc ciemos, īpaši lietuvieši. Tā arī kopējā ceļotāju plūsma izlīdzinās.
Tomēr uzstājība «Apceļo Latviju!» stendos, cenšoties visiem spēkiem ko vairāk pastāstīt tieši par savu reģionu un tā piedāvājumu, liek domāt, ka konkurence pašreiz aktuāla lieta, un izstāde īstais brīdis, kad tūkstošiem apmeklētāju savlaicīgi izdara izvēli, ko īsti pasākt šī gada atvaļinājumā, nedēļas nogalēs.

Vēl viena tendence – aizvien vairāk mājražotāju un cita veida saimniekotāju gatavi savas durvis atvērt ceļotājiem, kas ar tukšām rokām no sētas diez vai tālāk dodas. Vēl interesantāk, ka vīna tūrēs nu vairs nav jāmēro ceļš uz Eiropas dienvidiem, tepat Latvijā sarosījušies mazie vīna ražotāji, kuri iemanījušies šo dzērienu iegūt ne tikai no vīnogām, bet arī upenēm, jāņogām un pat smiltsērkšķiem.

Ja arī šoreiz tālāks ceļojums nav iegādāts un šogad brīvdienās baudīsiet Latvijas dabu, jebkurš «Balttour 2012» apmeklētājs noteikti mājup devās labā noskaņojumā – kā jau no svētkiem, kur valdījusi atvērtība un viesmīlība.
Tūrismā strādājošiem viena no svarīgākajām īpašībām ir spēja komunicēt ar katru un te bez humora neiztikt. Kad vienam no Krimas pārstāvjiem jautāju: “Kā pie jums nokļūt?”, viņš ar smaidu atbildēja: “Atbraukt!”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Feja 02/14/2012 12:16 Pati izstāde bija kā jauks ceļojums!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20250487sec.