Ceļojums uz izstādi «Aircraft Interiors Expo 2012» Hamburgā

Es, Raimonds Rozenfelds, šim braucienam gatavojos no 2012. gada janvāra beigām, kad saņēmu ielūgumu no izstādes „Aircraft Interiors Expo 2012” organizatoriem apmeklēt šo pasākumu. Šī izstāde notika Hamburgā (Vācija) 3 dienas no 27.03.2012. – 29.03.2012. Tā kā līdzīgas izstādes, kas saistītas ar drošības, policijas, militāro un avio kosmiskās industrijas tematiku cenšos apmeklēt vairākas reizes gadā, tad zinu, kur sameklēt informāciju par tām un to norisi. Vēlāk pats plānoju un organizēju braucienus uz tām sev personīgi un lielākajā daļā ceļojumu dodos viens pats.

Biļetes braucienam ar kompānijas „Ecolines” autobusu uz Bonnu caur Hamburgu un atpakaļ no Hamburgas uz Rīgu iegādājos Rīgas autoostā, kompānijas „Ecolines” kasēs. Ar maršruta autobusu šoreiz izlēmu braukt, jo vēlējos pavērot ceļu maršruta laika un iepazīt šo autobusa maršrutu, jo uz Hamburgu iepriekš nekad nebiju braucis.

Rīgas Autoostā ierados biļetē norādītajā datumā 26.03.2012. neilgi pirms autobusa atiešanas laika 10:40. Brauciens sākās bez starpgadījumiem biļetē norādītajā laikā. Brauciena laikā apstājāmies Paņevežā pasažieru uzņemšanai, īslaicīgas pieturas no 10-20 minūtēm notika arī Kauņā, Viļņā, Marianpolē, Belostokā, Varšavā, Berlīnē. Brauciena laikā tika piedāvāts silts ēdiens un karstie dzērieni par papildus samaksu. Tā kā šī raksta autoram bija līdzi sava krūzīte, karsto ūdeni varēju dabūt bez maksas. Brauciens ilga apmēram diennakti un autobuss ieradās Hamburgas autoostā bez starpgadījumiem nākamajā dienā, 27.03.2012. ap 10:20 no rīta saskaņā ar grafiku.

Tā kā Hamburgā biju ieradies pirmo reizi, devos uz autoostas blakus esošo dzelzceļa staciju, lai sameklētu informāciju par nokļūšanu Hamburgas izstāžu kompleksā (Hamburg Messe). Dzelzceļa informācijas punktā saņēmu Hamburgas karti ar pilsētas sabiedriskā transporta shēmu un norādi kur iegādāties sabiedriskā transporta biļetes un kā doties uz izstāžu kompleksu. Izstāžu kompleksā nokļuvu apmēram 30 minūšu laikā bez starpgadījumiem.

Ierodoties Hamburgas izstāžu kompleksā, devos uz aviācijas tehnoloģiju izstādi „Aircraft Interiors Expo 2012, kuras dēļ arī šoreiz braucu uz Hamburgu.

Izstādi izstaigāju, detalizēti iepazīstoties ar piedāvātajiem pakalpojumiem un produktiem. Noskatījos arī piedāvātos paraugdemonstrējumus. Izstādē piedalījās ap 500 kompāniju, kas izgatavo lidaparātu interjerus un ar tiem saistītos produktus, kā arī piedāvā kompleksos un drošības risinājumus aviopārvadājumu un saistītās jomās. No izstāžu kompleksa astoņām hallēm izstādes ekspozīcija bija izvietojusies četrās hallēs. Savācu piedāvātos prezentācijas materiālus, kurus analizējot apkopošu informāciju, kas man būs noderīga tālākajām mācībām un personiskajai attīstībai.

No izstāžu kompleksa devos prom ap 18:00, kad izstāde tajā dienā beidza savu darbu. Izstādes apmeklējumam veltīju vienu dienu. Tālāk devos atpakaļ Hamburgas centra virzienā, lai sameklētu savu iepriekš noskatīto lēto studentu viesnīcu, kur pārlaist nakti. Viesnīcu sekmīgi sameklēju un pārnakšņoju tajā bez starpgadījumiem. Pārnakšņošana šajā viesnīcā man izmaksāja 29 EIRO, jo lētākie numuri jau bija aizņemti.

Nākamajā rītā 28.03.2012. ap 08:00 devos prom no viesnīcas, lai apskatītu Hamburgas pilsētu. Pilsētas apskates laikā ar sabiedrisko transportu aizbraucu līdz Hamburgas ostai, kur apskatīju PSRS 1976. gadā būvēto dīzeļelektrisko zemūdeni, kas pašlaik pārvērsta par muzeju, apskatīju par muzeju pārvērsto 1962. gadā būvēto sauskravu kuģi „San Diego” un mācību buru kuģi, kas arī pārvērsts par apskates objektu. Vēlāk devos ar pilsētas sabiedrisko kuģu transportu pa Elbas upi, lai apskatītu Hamburgas ostu un pilsētu Elbas upes krastos. Pēc atgriešanās no šī kuģu brauciena ostas rajonā sameklēju Hamburgas pilsētas apskates autobusu, ar kuru devos pilsētas apskates ekskursijā, kas ilga apmēram 2 stundas. Pēc šī brauciena devos uz Hamburgas jūrniecības muzeju (Maritime Museum), kas izvietojies vienas ēkas 9 stāvos ar plašu jūrniecībai un kuģošanai veltītu ekspozīciju.

Pēc šī muzeja apskates man vairs nebija atlicis laika apskatīt citus muzejus un apskates vietas, jo kompānijas „Ecolines” maršruta autobuss Bonna – Rīga pienāca Hamburgas autoostā tās pašas dienas 28.03.2012. ap 18:10 pēc vietējā laika. Ar šo autobusu devos atpakaļ uz Rīgu pēc divām Hamburgā pavadītajām dienām. Maršruts bija analoģisks kā turpceļā ar līdzīgām pieturvietām un apkalpošanu. Rīgā ierados 29.03.2012. ap 18:55, kā arī bija paredzēts šī maršruta autobusa braukšanas grafikā.

Esmu priecīgs un pateicīgs Dievam par brīnišķīgo ceļojumu un labprāt došos līdzīgos ceļojumos arī nākotnē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Melngalvju nams
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.90762901sec.