Travelnews.lv lasītājs Raimonds Rozenfelds stāsta par braucienu uz Helsinkiem

Ar 2012. gada jūliju tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv uzsāk jaunu tradīciju un aicina lasītājus un ceļotājus, ņemt aktīvu dalību portāla redakcijas darbībā. Esam saņēmuši ceļojumu stāstu no mūsu pastavīuga lasītāja Raimonda Rozenfelda:

Es, Raimonds Rozenfelds, šim braucienam gatavojos labu laiku iepriekš, no brīža, kad internetā atradu informāciju par šī pasākuma norises laikiem Helsinkos (Somija) no 02.03.2012. – 04.03.2012. Tā kā izstādes, kas saistītas ar drošības, policijas, militāro, piedzīvojumu tūrisma un avio kosmiskās industrijas tematiku cenšos apmeklēt vairākas reizes gadā, tad zinu, kur sameklēt informāciju par tām un to norisi. Vēlāk pats plānoju un organizēju braucienus uz tām sev personīgi un lielākajā daļā ceļojumu dodos viens pats.

Izstādi GO EXPO Helsinkos 2012. gadā apmeklēju jau trešo reizi. Iepriekš GO EXPO izstādes Helsinkos, kas notiek katru gadu biju apmeklējis arī 2010. un 2011. gadā. Šo izstādi man patīk apmeklēt tāpēc, ka tā notiek nedēļas nogalēs, tādēļ to var apmeklējot neprasot darbā papildus atvaļinājumus. Vēl piesaista šo izstāžu rīkošanas augstā kvalitāte un salīdzinoši lētās ceļojuma izmaksas no Rīgas uz Helsinkiem. Kopējās ceļojuma izmaksas šoreiz sanāca ap 62 latiem.

Biļetes braucienam ar prāmi no Tallinas uz Helsinkiem un atpakaļ iegādājos kompānijas TALLINK kasēs Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Autobusa biļetes iegādājos Rīgas autoostā. Iegādājoties prāmju un autobusu biļetes saskaņoju pārsēšanās laikus ar aprēķinu, lai nebūtu ilgstoši jāgaida Tallinā uz pārsēšanos.

No Rīgas autoostas izbraucu ar vēlāko iespējamo autobusu nakts reisu piektdienas vakarā uz Tallinu. Tallinā ierados bez starpgadījumiem un ar pirmo prāmi sestdien 03.03.2012 ap plkst. 06:00 no rīta izbraucu no Tallinas ostas D Termināļa Helsinku virzienā.

Tā kā jau vairākas reizes esmu braucis ar dažādu prāmju kompāniju prāmjiem dažādos Baltijas jūras maršrutos, tad parasti uz kāda no prāmja atklātajiem augšējiem klājiem vēroju prāmja atiešanu no atiešanas ostas un pienākšanu pienākšanas ostā. Arī šoreiz rīkojos līdzīgi, no prāmja priekšgalā atrodošā atklātā klāja vērojot tā atiešanu no Tallinas ostas. Tā kā no rīta lielākā daļa prāmja pasažieru bija ļoti miegaini, ar mani dalīties manā priekā neviens nevēlējas. Galamērķi Helsinku ostā ierados bez starpgadījumiem.

Tā kā lieliski zinu, kur Helsinkos atrodas izstāžu komplekss, tad no Helsinku ostas ar kājām devos uz turieni. Parasti man šis ceļš veiklā solī aizņem līdz 45 minūtēm. Arī šoreiz man šis ceļš aizņēma 45 minūtes.

Ierodoties Helsinku izstāžu kompleksā, kas atrodas netālu no Passila dzelzceļa stacijas nesen uzbūvētā biznesa un dzīvojamā kvartālā, devos uz šo aktīvās atpūtas, piedzīvojumu tūrisma, medību, sporta un zirgkopības izstādi GO EXPO 2012, kuras dēļ arī šoreiz braucu uz Helsinkiem. Izstāde kā parasti bija noorganizēta augstā līmenī, izstādes apmeklētājiem tika piedāvāti izstādītā ekipējuma paraugdemonstrējumi. Izstādes kompleksa iespēju robežās arī apmeklētāji varēja piedalīties dažāda ekipējuma piedāvāto iespēju izmēģināšanā. Tika piedāvās arī iespējas izstādīto ekipējumu vai nu nopirkt uz vietas, vai slēgt pirkšanas līgumus.

Izstādi izstaigāju, detalizēti iepazīstoties ar piedāvātajiem pakalpojumiem un produktiem. Savācu piedāvātos prezentācijas materiālus, kurus analizējot apkopošu informāciju, kas man būs noderīga tālākajām mācībām un personiskajai attīstībai. Noskatījos arī piedāvātos paraugdemonstrējumus.

Tā kā Helsinkos biju paredzējis pavadīt vienu pilnu dienu, tad tās pašas dienas pēcpusdienā devos atpakaļ uz ostu, lai brauktu vakarā atceļā uz Tallinu ar TALLINK prāmi. Helsinku ostā uz blakus esošā tirdzniecības kompleksa jumta nejauši ievēroju interesantu apskates objektu, kas mana iepriekšējā Helsinku apmeklējuma laikā tur nebija. Šis apskates objekts ir kādreiz Somijas gaisa Spēku rīcībā 20. gadsimta 60. – 90 gados kalpojušais PSRS ražojuma iznīcinātājs Mig - 21. Līdz 20. gadsimta 90 gadu vidum Somijas gaisa spēku rīcība bija ap 75 šādas lidmašīnas. Vēlāk tās tika norakstītas kā savu laiku nokalpojušas un aizvietotas ar ASV kompānijas "Boeing" ražojuma iznīcinātājiem F-18 "Hornet", kurus joprojām izmanto Somijas Gaisa spēki. Šo interesanto apskates objektu, kas oriģināli izvietots uz moderna tirdzniecības centra jumta apskatīju no visām pusēm, kā arī nofotografēju ar savā mobilajā telefonā iebūvēto fotoaparātu.

Helsinku prāmju terminālī ierados savlaicīgi un tās paša dienas vakarā atgriezos Tallinā bez starpgadījumiem.

Tallinā no prāmja pienākšanas brīža ostas D Terminālī līdz autobusa atiešanai no Tallinas autoostas bija palikušas tikai 30 minūtes. Tā kā ar kājām šo attālumu tik ātri nespēju veikt, izmantoju taksometra pakalpojumus. Rīgā atgriezos ap plkst. 03:00 nākamās dienas rītā bez starpgadījumiem.

Esmu priecīgs un pateicīgs Dievam par brīnišķīgo ceļojumu un labprāt došos līdzīgos ceļojumos arī nākotnē!

Autors: Raimonds Rozenfelds

Ja tev patīk ceļot, esi ziņkārīgs un aktīvs – piedalies! Iesūti mums savus ceļojumu stāstus (no 2000 līdz 3000 datorzīmēm) un saņem 20,00 Ls skaidrā naudā vai izvēlies vērtīgas dāvanu kartes lielākā vērtībā! Vairāk informācijas: spied šeit

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48396993sec.