Ceļotāja Maruta Bukleviča dalās ar iespaidiem par laimēto ceļojumu

2012. gada 12. oktobrī noslēdzās tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv konkurss sociālajā tīklā Facebook.com, kurš šoreiz tika organizēts kopā ar kompāniju Ecolines. Konkursa uzvarētāja Maruta Bukleviča devās laimētajā ceļojumā divatā ar Ecolines autobusu uz Viļņu ar nakšņošanu Panorama Hotel viesnīcā. Maruta ir padalījusies ar saviem iespaidiem:

«Laimētais ceļojums sākās lietainā piektdienas priekšpusdienā, Rīgas autoostā. Ar mazu kavēšanos (jo kaut kur bija noklīduši trīs pasažieri - poļu pani, ko naska autobusa stjuartīte ātri vien sadzina rokā) izlīgojām no Rīgas ar mazu nokavēšanos, ko pa Lietuvas gludajiem ceļiem sekmīgi "likvidējām" un galamērķī - Viļņā bijām tādā laikā, kā paredzēts. Tiesa gan, nekāda uzlabošanās nebija notikusi ar metereoloģisko laiku - arī Lietuvas galvaspilsētā lija lietus. Pamājušas "attā, attā" jaukajam, dzeltenajam divstāvu busam, abas ar labako draudzeni devāmies uz mums rezervēto Panorama Hotel. Skats no loga - fantastisks! Neraugoties uz lietu un miglu, visa Viļņas vecpilsēta mums pie kājām... Precīzāk aiz stikla. Bet cik gan ilgi var caur stiklu vien vērties? Iesledzam plānu "B", ko nosacīti varētu dēvēt par "Zem jumta esošu objektu apskate", un jau ar pilsētas autobusu (lai dzīvo sabiedriskais transports, kurā Viļņā vēl darbojas kompastrieri) dodamies uz izslavēto tirdzniecības centru "Akropolis". Viss atbilst iepriekš dzirdētajam - liels, plašs, ļaužu pilns. Centrā - hokeja laukums, kur puikas spēlē lielisko spēli. Apkārt kafejnīcas, kur māmiņas, tētiņi un citi līdzjutēji bauda piektdienas vakara atmosfēru. Un, protams, veikali un veikaliņi dažādām gaumem un maciņu stāvokļiem.Viesnīcā atgriežamies pārgurušas un knapi spējam izbaudīt vēl vienu pievienoto vērtību, par kuru nav papildu jāmaksā - skatu pa logu "Viļņa naktī".

Nākamais rīts sākas ievērojami labāk - ir parādījusies saule! Laimīgi tekam uz zviedru galda brokastīm un ar infantīlā entuziasmā fotogrāfejam viena otra ar putras bļodu un kafijkrūzi rokā. Vienīgais attaisnojums - pie blakus galdiņiem sēdošie viesi izklaidējas līdzīgi. Nākamais plāna punkts - pastaiga pa vecpilsētu. Saulītes iedrošinātas dodamies tūristu takās un arhitektoniskie jaukumi neliek vilties. Dievnami kopti un aprūpēti. Un ne tikai katoļu, bet arī otrodoksālās baznīcas, reformatoru baznīcas, ebreju sinanagoga.. Aprūpēti izskatās arī nami. Tiesa, pa vidu gadās arī globalizētie grafiti. Man jau šķiet, ka tās ir ķēpas, bet, kas zin, varbūt tur ir arī mākslas iedīgļi.

Un tad nāk brīdis, kad vēders aicina padomāt par sevi. Ejam pa mazajām ieliņām ar domu, ka apstāsimies tur, kur sajutīsim aicinājumu iegriezties. Tas notiek pie iestādījuma ar kautrīgu nosaukumu "Grill Inn". Bet tas, ko piedzīvojam kāda senatnīga nama velvēs, ir labāks nekā var vēlēties. Garda zivju zupiņa, grillēta gaļiņa, kartupeļu pankūkas un desertā šokolādes kūka un pončiki. Gastronomiski prieki, ko var var novēlēt katram Viļņas viesim. Un lai laba veselība šī restorāniņa šefam un apkalpojušam personālam.

Par dāvaniņām, ko atvedām mājiniekiem, Konfektes no kaimiņvalsts saldumu ražotāju "Rūta" un "Pergale" veikaliem. Silti cimdiņi, kas apkļauj tikai plaukstas daļu un tādi cimdiņi, ko var valkāt gan ar pirkstu daļu, gan bez tās. Ar dzintaru pildīti magnētiņi ledusskapja rotāšanai un dzintara gredzentiņš, kam "actiņā" neapstrādāts dzintars. Superīgi cietie sieri un cietžāvētas desas - tādas, kurām ražotājs pielicis klāt norādi "Jaunums".

Un atkal - četras stundas un esam Rīgas centrā. Ātri, ērti un bez liekām rūpēm par ātruma ierobežojumiem un parkinga vietām. Rāpjamies laukā no dzeltenā busa ar domu: vajadzētu tā kā atkārtot!»

Paldies kompānijai Ecolines par balvu un Marutai Buklevičai par stāstu!

Vairāk informācijas par Ecolines interneta vietnē www.ecolines.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46610284sec.