10 padomi, kā ietaupīt, dzīvojot Norvēģijā

Norvēģija ir zināma kā skaista, taču dzīvošanas izmaksu ziņā dārga zeme, kur nepiedomājot līdzi tēriņiem, maka biezums ātri vien samazināsies. Taču reizēm šķietami neiespējamais ir iespējams - šeit atradīsiet dažus ieteikumus, kā samazināt ikdienas izdevumus, dzīvojot Norvēģijā.

  1. Iepirkties zemo cenu veikalos. Ja tuvākajā apkārtnē pastāv iespēja izvēlēties starp vairākiem atšķirīgiem veikaliem, priekšroku dod salīdzinoši lētajiem Nille, Kiwi, REMA 1000, Europris un citiem. Neazmirsti, ka lēti var iepirkties arī internetā, piemēram, izmantojot Ebay.com.
  2. Izmantot studentiem piešķirtās atlaides. Ja apmeklē kādu no koledžām vai universitātēm, noteikti izmanto tev piešķirtās tiesības visas valsts teritorijā iegūt dažādus pakalpojumus, transporta, pasākumu un tūrisma objektu ieejas biļetes par zemāku cenu, kā arī iespēju dzīvot studentu mājoklī ar izdevīgiem nosacījumiem.
  3. Krāt plastmasas un stikla pudeles, vēlāk tās apmainot pret naudu. Skandināvijas valstīs, tostarp arī Norvēģijā, plaši izplatīta ir pudeļu depozīta sistēma, kas ļauj pircējiem atgūt samaksāto taras vērtību. Vienas skārdenes, plastmasas vai stikla pudeles vērtība svārstās no Ls 0,10 līdz Ls 0,25, līdz ar to saudzēt vidi pat atmaksājas, tukšo taru sakrājot un nododot tam paredzētos punktos.
  4. Alkoholu iegādāties veikalos un lietot mājās, nepatērēt to bāros un klubos. Alkohols Norvēģijā ir ļoti dārgs piemēroto augsto nodokļu dēļ, it īpaši bāros un klubos, kur jārēķinās ar papildu uzcenojumu, tāpēc ekonomiskāk ir alkoholu iegādāties veikalos un to patērēt pirms došanās uz kādu izklaides iestādi. Īpaši izdevīgi iegādāties alkoholu ir iespējams beznodokļu veikalos lidostās.
  5. Iepirkties Zviedrijā. Diezgan izplatīta prakse, kā ietaupīt uz pārtikas un citu ikdienas preču rēķina Zviedrijas robežas tuvumā dzīvojošajiem, ir doties iepirkties šajā zemē, kur cenas bieži vien ir pat uz pusi lētākas nekā Norvēģijā.
  6. Biežāk izmantot velosipēdu vai doties kājām. Tā kā Norvēģijas pilsētas parasti nav lielas, ierasto desmit minūšu braucienu ar auto vai sabiedrisko transportu vari nomainīt uz divdesmit minūšu garu braucienu ar velosipēdu vai arī ceļā doties kājām, kas ne tikai ietaupa līdzekļus, bet ir arī veselīgi.
  7. Dažādu preču iegādei izmantot sludinājumu portālu Finn.no. Šajā portālā atradīsiet visdažādākos preču vai pakalpojumu piedāvājumus, piemēram, lietotas mēbeles, transporta līdzekļus, mājvietas, ceļojumus. Portālā atrodami arī sludinājumi, kur dažādas lietas vai mēbeles tiek atdotas pat par velti, vien atliek tās savākt.
  8. Vasaras sezonā ceļojot nakšņot dabā. Izdevīgākais naktsmītnes variants, vasarā ceļojot pa Norvēģiju, ir telts izmantošana. Norvēģijas dabas piekļuves tiesības ceļotājiem atļauj novietot telti gandrīz visur dabā, ar noteikumu, ka tā neatrodas uz kultivētas zemes, kā arī tuvāk par 150 metriem no kādas apdzīvotas mājas.
  9. Ēst līdzpaņemtās pusdienas. Mājās gatavotās, līdzpaņemtās pusdienas jeb norvēģu valodā "matpakke", Norvēģijā jau ir kļuvusi par vispārpieņemtu tradīciju. Gan skolēni, gan pieaugušie, neatkarīgi no viņu statusa un ienākumu līmeņa, bieži vien pusdienas ietur tieši šādi. Izvairoties no maltītes baudīšanas speciālās ēdināšanas iestādēs, izdosies ietaupīt ievērojami daudz līdzekļu.
  10. Pirkt zemo cenu līniju preces. Līdzīgi kā Latvijā pieejamās zemo cenu "Rimi" vai "Optima" līnijas, Norvēģijā ir iespējams iegādāties "First Price" preces, kuras raksturo salīdzinoši zemas cenas, taču kvalitāte – pārsvarā labāka nekā lēto līniju precēm mūsu izpratnē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57649612sec.