Ceļojuma stāsts "Kā dzīvo mūsu ziemeļu kaimiņi"

Nav jābrauc tālu, pietiek izbraukt arī pa Baltiju, lai pārliecinātos, ka ir daudz vietas, kuras apskatīt un izbaudīt.

Braucot uz Tallinu bija iespējams izvēlēties kādu no autobusu pārvadātāju kompānijām. Šoreiz iespēja bija nopirkt akciju piedāvājumu ar kompāniju Ecolines, tāpēc brauciens varēja sākties no Rīgas ar Ecolines. Brauciena ilgums ir ap 4 stundām, tas nav ilgi, rēķinot, ka braucienam uz Latgali var paiet ilgāks laiks. Autobusā ir iespēja izmantot 220V strāvas rozeti telefona vai datora uzlādei, lietot Wi-fi internetu bez maksas un nomalkot bezmaksas kafiju, tēju vai karsto šokolādi. Brauciens paiet diezgan ātri. Braucot par Igauniju ir prieks skatīties uz labajiem ceļiem. Ticu un zinu, ka Latvijā kādu dienu tā arī būs!

Tallinas autoosta nav pašā centrā, tā atrodas aptuveni 3 kilometru attālumā no vecpilsētas. Ērti ir iespēja aizbraukt ar tramvaju, bet nav garš gabals, lai arī ietu ar kājām.

Staigājot pa Tallinas vecpilsētu ir sajūta, ka pastaiga ir pa mazo Vecrīgu, līdzīgu, bet ne to pašu. Ielas tukšākas un vecpilsēta nav tik plaša kā Rīgā. Pārsteidz cilvēku viesmīlība un satiekot cilvēkus uz ielas, tie pārsvarā ir tūristi. Šaurās un bruģainās Tallinas vecpilsētas ielas iedveš viduslaiku noskaņas un senlaicīgu atmosfēru.  Nevarēja nepamanīt vairākas un ļoti lielas baznīcas, kuras rada lielisku šarmu vecpilsētā un iederas tās struktūrā. Tallina apvijas ap viduslaiku Tallinas vecpilsētu un veido interesantu kompozīciju, kas ietver modernus un padomju stila dzīvojamos masīvus, plaukstošu pilsētas centru ar biroju ēkām, restorāniem, viesnīcām. Interesanti ieraudzīt arī LIDO restorānu pie Vecpilsētas vienā no tirdzniecības centriem.

Apmešanās Tallinā nav no tām dārgākajām, ir iespēja atrast viesu namu vai viesnīcu katra vēlmēm. PVN Igaunijā viesnīcu nozarē ir 9 %, salīdzinoši ar Latviju 12 %, kas, protams, veicina tūrisma sektoru Igaunijā. Lai atpūstos un izbaudītu SPA, tai nav jābūt obligāti Sāremā salai, arī Tallinā ir vietas, kur baudīt SPA un ūdensatrakciju priekus. Atpūtu kopā ar sportu iespējams apvienot Kalev SPA Hotel, kur iespējas paveras gan peldot 50 metru baseinā, gan trenažieru zālē. Atpūtai tiek piedāvāti džakuzi, tvaika pirts, sauna, slidkalniņi, bērnu baseini – viss, lai justos ērti un labi.

Netālu no vecpilsētas ir vērts apmeklēt Hidroplānu ostu, kur līdz 31. martam ir iespēja redzēt arī slavenākā kuģa Titānika izstādi. Muzeja angārs ir milzīgs, tāpēc vajag ieplānot  pietiekamu laiku, lai apskatītu visu. Nekas tāds Latvijā nav, tāpēc noteikti ir vērts iegriezties un apskatīt, jo  tas noteikti pārsteigs.

Vecpilsētā ir apskatāms Resnās Margaritas muzejs, naktī vai vakarā, uzkāpjot pakalnā, ir iespējams saredzēt Tallinas centru un vecpilsētu.

Baudīt lietas ir jāmāk, to nevar iemācīt. Ir lieliski izrauties no komforta un pierastās zonas un aizceļot apskatīt, kā dzīvo mūsu kaimiņi.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.048208sec.