Georgia Travel RSP: Gruzīnu frizētava

Iepriekšējie raksti par Gruziju ir pieejami - šeit.

Biju gruzīnu frizētavā un tagad jau pilnībā zinu, kā darbojas gruzīnu frizētavas, un esmu mierīga. Vairs neuzvedos kā trauku veikalā iespēries visu sagāzošs zilonis. Vai kā baznīcēns, ienācis svešā baznīcā ar savu dziesmugrāmatu. Vai kā ne savā mājā ieradies viesis, kurš ir neaudzināts un vēl saliek uz galda kājas. Jo tagad jau visu zinu un neceļu paniku kā pagājušoreiz, satraucot visu frizētavas personālu un klientus ar savu neuzvešanos.

Jo gruzīnu frizētava strādā tā, ka vispirms tu zvani, lai pieteiktos uz vizīti, turklāt zvani tai pašā dienā, kad gribi pieteikties. Un nosauc jebkuru laiku, cikos gribi nākt, jo frizētava strikti ievēro likumu, ka klients drīkst nākt, kad vien viņš to grib. Protams, uz vienu un to pašu laiku drīkst pieteikties jebkāds skaits klientu, jo tiesības atnākt visiem ir vienādas. Te ne par ko nav jāuztraucas, jo viņpus dailes kopšanas zālei ir vēl viena paliela telpa, kur sērst, tarkšķēt, dzert kafiju un gaidīt, kamēr gadās tikt pie friziera. Tiekot pie friziera, sistēma tālāk turpinās tā pati - jo frizieris ir viens, bet mūsu daudz, tāpēc pa druskai tiek kaut kas padarīts pie katras galvas, lai pilnīgi neviens te nejusties nevajadzīgs un lieks, paralēli visus iekrāsojot, pabalinot, šo to nogriežot, veidojot un ļoti ļoti daudz tarkšķot. Kad nu beidzot klients tiek pie vajadzīgā zieķējuma matos (klients kā es) un top noraidīts atpakaļ uz saviesīgās pasēdēšanas telpu, viņa paša pienākums ir sekot līdzi pulkstenim, lai nepārsēdētu laiku un nejauši netiktu pie jau nosvilinātiem matiem. Tas gan nozīmē friziera traucēšanu un atraušanu no pārējo klientu paralēlas uzpošanas, bet ja sazieķētais klients ir satraukts un uzstājīgs, tas var izdoties. Tālāk nāk gruzīnu māte, izmazgā zieķējumu un sūta klientu jau atkal atpakaļ uz kafijas un pļāpu telpu, un kaut kad par viņu atceras un arī izsauc uz finālo procedūru.

Lūk, un pagājušoreiz es šo nezināju un sacēlu nevajadzīgu troksni, ka man ir pieraksta laiks no tikiem līdz tikiem un es pieprasu uzmanību šai laikā tikai sev. Un priekš kam tas bija vajadzīgs, tikai lieks stress visiem par šādu egoistisku necieņu. Šoreiz uz frizētavu gāju jau izglītota vietējos uzvedības kodos, un tagad lepni ziņoju - tiešām uzvedos kā cilvēks.

Sarmīte

Georgia Travel RSP

Travel RSP rakstus par Gruziju variet lasīt arī - šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56447697sec.