Vanilla Travel ceļo: Austrumu, rietumu, Āfrikas un Eiropas krustcelēs – Sicīlijā

Sicīlija ir viena no Vidusjūras salām, kas noteikti jāiekļauj Must visit ceļojumu sarakstā. Tā stāsta daudzi tūrisma ceļveži, tā uzskatīja vācu dzejnieks Johans Volfgangs fon Gēte un tā saka arī Vanilla Travel ceļojumu eksperte Ieva, kas jūnija sākumā apceļoja Sicīliju.

Ieva no Sicīlijas atveda saulainas sajūtas, daudzveidīgus iespaidus un atziņu, ka ar vienu nedēļu nepietiks, lai apceļotu visu salu, tomēr jau vienas nedēļas laikā ir iespējams izbaudīt īstu Itāliju.

Daži fakti par Sicīliju

• Sicīlija ir lielākā Vidusjūras sala, ko apskalo trīs jūras: Vidusjūra, Jonijas un Tirēnu jūra. Tā atrodas vien 3,5 km attālumā no kontinentālās Eiropas.

• Slavenākās gangsterfilmas "Krusttēvs" ar Alu Pačīno galvenajā lomā skati tika filmēti Sicīlijā.

• Daudzi zinātnieki, mākslinieki un filozofi apmetās uz dzīvi Sicīlijā, jo uzskatīja, ka tur valda iedvesmojoša aura.

• Arī Platons vairākus gadus ir dzīvojis Sicīlijā.

• Sicīlijā atrodas Eiropas augstākais un pasaules aktīvākais vulkāns Etna.

• Salas galvaspilsētu Palermo žurnāls Forbes ir ierindojis to piecu pasaules pilsētu sarakstā, kurās var baudīt vislabāko ielu ēdienu. Starp citu, Palermo ir vienīgā Eiropas pilsēta, kas iekļuvusi šajā sarakstā.


Labākais laiks ceļojumam uz Sicīliju

Lai arī Sicīlijā ir vairāk nekā 300 saulainu dienu gadā un maigs Vidusjūras klimats, piemērotākais laiks vasarīgai atpūtai ir no jūnija līdz oktobrim.

Tiem atpūtniekiem, kas vēlas ceļot augustā, Ieva iesaka rēķināties ar lielāku noslogotību viesnīcās, lidostā un izklaides vietās, jo šajā mēnesī salā atpūšas ļoti daudz kontinentālās Itālijas iedzīvotāju. Augustā jārēķinās arī ar nedaudz augstākām cenām.


Kam ir piemērota atpūta Sicīlijā

Kultūras un dabas cienītājiem

Sicīlijas bagātais kultūras mantojums vilina ceļotājus ne tikai no Eiropas, bet arī tālākām zemēm. Itālija ir absolūta līdere UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, un liela daļa no šiem objektiem atrodas Sicīlijā.

Ģimenēm ar bērniem

Daudzi salas kūrorti ir lieliski piemēroti ģimenēm ar bērniem. Lai gan Sicīlijas kūrortpilsētās nav īpaši daudz aktīvās atpūtas iespēju un atrakciju parku, tomēr daudzas viesnīcas ar plašām teritorijām un miniklubiem būs lieliska vieta ģimenes atpūtai.

Pāriem

Pāriem, kam patīk kopā ceļot, izzināt un piedzīvot, Sicīlija ir īstais vasaras atpūtas ceļojumu galamērķis. Jo tiem, kas patiesi vēlas iepazīt Sicīliju, ar vienu nedēļu nepietiks – būs jāatgriežas vēlreiz vai jāpaliek ilgāk.


Sicīlijas kūrorti

Ceļojuma laikā Ieva iepazina Sicīlijas ziemeļu, austrumu un dienvidu daļu. Viņa stāsta, ka katrā no šīm daļām ir atšķirīgi kūrorti ar atšķirīgām atpūtas iespējām.

Sicīlijas starptautiskā lidosta atrodas salas austrumu daļā pie Katānijas, kas ir diezgan tālu (aptuveni 200 kilometri) no Sicīlijas galvaspilsētas Palermo. Sicīlija kādreiz bijusi bagātākā Itālijas daļa, tāpēc šeit ir ļoti labi attīstīta infrastruktūra – lielceļi un pat dzelzceļš.

Čefalu – Ievas favorīte Sicīlijas kūrortu vidū

Čefalu ir neliela kūrortpilsēta, ko iecienījuši pāri un ģimenes ar bērniem. Šajā pusē viesnīcām ir samērā lielas, zaļas un skaisti iekoptas teritorijas, ir All inclusive piedāvājumi un atšķirībā no austrumu piekrastes kūrortiem Čefalu nebūs jāmaksā par saulessargu un atpūtas krēslu nomu pludmalē vai autostāvvietu. Tomēr jārēķinās ar vismaz 2 stundu ilgu braucienu no lidostas.

Čefalu ir ļoti skaista vecpilsēta. Ieva iesaka šeit izbaudīt īsto Itālijas šarmu pastaigās pa šaurām ieliņām ar maziem balkoniņiem, uz kuriem izkarināta veļa un atsēdies kāds sirms kungs, bāriem, restorāniem un vēstures liecībām no romiešu, musulmaņu un normāņu laikiem. Šis kūrorts patiks arī burusporta cienītājiem.

Ja izvēlēsieties apmesties Čefalu, Sicīlijas galvaspilsēta Palermo būs tikai 70 kilometru attālumā, kur Jūs varēsiet baudīt īstu kultūru sajaukumu, kas spilgti atspoguļojas arhitektūrā.


Letojanni kūrorts

Letojanni ir viens no trim populārākajiem kūrortiem Sicīlijā. Tas ir visai neliels, bet ļoti jauks kūrorts, kur galvenokārt ir izvietotas trīs un četru zvaigžņu viesnīcas ar mazākām teritorijām nekā Čefalu.

Katru gadu augusta pirmajā svētdienā sākas Agosto a Letojanni festivāls, kas pulcē māksliniekus, muzikantus, tirgotājus un ceļotājus.


Taormīna Mare

Taormīna Mare kūrorts atrodas pavisam nedaudz uz dienvidiem no Letojanni. Tas ir it kā sadalīts divās daļās: senā pilsēta, kas atrodas kalnos, un kūrortu zona Jonijas jūras piekrastē. Šeit senas villas pārtapušas par greznām viesnīcām. Ikvienam atpūtniekam ir iespēja no kūrortu zonas ar funikulieri nokļūt līdz vecpilsētai, lai baudītu pastaigas ar vēsturisku noskaņu un itāļu šarmu.

Šeit atrodas Taormīnas amfiteātris, kur katru gadu norisinās gan roka, gan klasiskās mūzikas koncerti, kinofestivāls un citi pasākumi. Šogad šeit koncertēs arī pasaulslavenais dziedātājs Džeimss Blants. Pasākumos valda iespaidīga atmosfēra. Turklāt no amfiteātra tribīnēm var redzēt Etnu.

Džardīni Naksos

Tas ir viens no Sicīlijas populārākajiem kūrortiem, kas atrodas tikai 60 kilometru no lidostas. Kūrortā ir lieliskas viesnīcas, koptas pludmales un šauras ieliņas ar restorāniem un bāriem.

Dzīvojot šajā kūrortā, Jūs vienkārši varat nokļūt Taormīnas vecpilsētā vai amfiteātrī, kā arī doties ekskursijā uz Etnu.

Ieva norāda, ka šis kūrorts ir lieliska izvēle, tikai jārēķinās ar lielu tūristu skaitu un faktu, ka visas autostāvvietas pat pie viesnīcām būs par maksu. Tāpat ļoti iespējams, ka arī par pludmales krēsliem un saulessargiem būs jāmaksā papildus.

Lai gan pilsētā ir daudz tūristu, iedzīvotāju pamata iztikas avots ir zveja, tāpēc jūras velšu cienītāji šeit var nobaudīt visdažādākos ēdienus, kas pēc īpašas receptes nupat pagatavoti no svaigi nozvejotām zivīm.


Dienvidu Sicīlijas kūrorti

Pašos salas dienvidos pie Borgo Rio Favara pilsētas atrodas neliela kūrortu zona, kas vairāk piemērota mierīgai atpūtai. Ieva stāsta, ka šeit atrodas vienkāršākas viesnīcas, garas smilšu pludmales un tiem, kam patīk peldēt zem ūdens vai nirt, dažas viesnīcas piedāvā šo iespēju.

Ko darīt, redzēt un piedzīvot Sicīlijā

Doties ekskursijā uz Etnas vulkānu

Ieva noteikti iesaka ikvienam ceļotājam doties ekskursijā uz Etnu. Galvenais – jārēķinās ar to, ka nepieciešams silts apģērbs, jo vulkāna virsotnē temperatūra var būt vien +10 °C, kaut arī kūrortā ir +30 °C. Tiem, kas nevēlas sevi apgrūtināt ar silta apģērba vadāšanu, to ir iespēja iznomāt.

Ja dodaties ekskursijā uz vulkānu, Ieva iesaka noteikti pacelties līdz pašai augšai, kas nozīmē, ka sākumā Jums vajadzēs pa serpentīna ceļu nokļūt līdz funikulierim, kas Jūs pacels augstāk, bet pēc tam vēl doties tālāk ar džipiem.

Funikulieris maksā aptuveni 40 eiro, bet izbraukums ar džipu 20 eiro, apģērba īre 3 eiro par vienu vienību (virsjaku vai apaviem). Ekskursijā uz vulkānu iespējams doties ar pašu īrētu auto vai izvēlēties kādu no piedāvātajām  ekskursijām.

Apmeklēt kādu festivālu vai koncertu

Sicīlijā norisinās diezgan daudz dažādu festivālu un koncertu, īpaši vasarā. Līdz ar to, dzīvojot kādā kūrortā, Jums noteikti būs pieejama plaša informācija par tuvākajiem notikumiem. Īpaši ir ieteicami koncerti Taormīnas amfiteātrī.

Baudīt pastaigas pa Sirakūzu vecpilsētas šaurajām ielām

Sirakūzas ir dibinājuši senie grieķi, kas uzskatīja šo pilsētu par visskaistāko visā Senajā Grieķijā. Tai ir īpaši bagātīga vēsture, tā ir pat pieminēta Bībelē. Ieva iesaka šo seno pilsētu ar šaurām, senatnīgām ieliņām, ēkām ar maziem balkoniem un vēsturiskām drupām apmeklēt tiem, kam patīk nesteidzīgas pastaigas un senatnīguma atmosfēra.


Apmeklēt Taormīnas vecpilsētu

Ja dzīvojat kādā Sicīlijas austrumu piekrastes kūrortā, tad noteikti ir vērts apmeklēt Taormīnas vecpilsētu. Ievai tā ļoti patika, un viņa iesaka to apskatīt vismaz vienreiz. Vecpilsētā ir šarmanti restorāniņi un bāri, nelieli suvenīru veikaliņi, lieliski zīmolu veikali, kā arī amfiteātris, kur norisinās dažādi pasākumi un koncerti, no kuriem vismaz vienu noteikti ir vērts apmeklēt, lai piedzīvotu Senās Grieķijas koncertu atmosfēru.

Atklāt Modiku - Sicīlijas viduslaiku dārgumu

Modika ir ievērojamākā Sicīlijas viduslaiku pilsēta, kur tā laika atmosfēra sajūtama vēl šodien. Lai arī šī pilsēta atrodas diezgan patālu no populārākajiem salas kūrortiem (aptuveni 2 stundu brauciens no Taormīnas un 3 stundu brauciens no Čefalu), Ieva uzskata, ka īstiem dabas, vēstures un noskaņas cienītājiem tā noteikti jāapmeklē.

Modikas centrā atrodas ievērojama baroka stila katedrāle ar milzum daudz pakāpieniem. Pilsētas arhitektūra nodrošinājusi tai vietu UNESCO nozīmīgāko pilsētu sarakstā. Turklāt nozīmīgais kultūrvēstures mantojums atrodas dažādās pilsētas daļās – tā atklāšanu varēsiet apvienot ar aizraujošu pastaigu.

Fascinējošas ir arī sicīliešu 400 gadus koptās šokolādes ražošanas tradīcijas. Modikas šokolādi gatavo no dabīgām izejvielām – īsta kakao. Ieva iesaka noteikti nobaudīt šo sicīliešu unikālo šokolādi ar kādu no īpašajām garšām – čili, vaniļas, apelsīnu, piparmētru, mandeļu u. c. Šokolādi var degustēt un iegādāties kā lielisku suvenīru draugiem un radiem kādā no mazajiem pilsētiņas veikaliem.


Doties ekskursijā uz Maltu

Mazāk nekā 100 kilometru attālumā no Sicīlijas atrodas mazā, skaistā Maltas sala, uz kuru Jūs ļoti vienkārši varat doties ekskursijā, pārceļoties pāri ar prāmi – ar vai bez auto pēc Jūsu izvēles. Ieva stāsta, ka brauciens līdz Maltai aizņem vien 2 stundu, tāpēc dienu ir iespējams saplānot tā, lai Jūs no rīta aizbrauktu uz Maltu, bet vakarā pārceltos atpakaļ.


Apskatīt Lipāru vulkāniskās salas

Ja vēlaties doties pilnas dienas ekskursijā, pavadīt laiku jūrā uz kuģīša, apskatīt salas un baudīt dūņu vannas, Ieva iesaka doties ekskursijā uz Lipāru salām. Ekskursijas maksa ir 70 eiro pieaugušajiem un 40 eiro bērniem. Cenā iekļauts transfērs no viesnīcas līdz ostai, brauciens līdz salām ar kuģīti, brīvais laiks salu apskatei, bet dūņu vannu baudīšana ir pēc izvēles, tāpēc tā ir par papildus maksu uz vietas.

Nobaudīt vietējos citrusaugļus

Lai arī varētu šķist, kas Sicīlijā audzē vīnogulājus un olīvkokus, tomēr tā īsti nav. Salā daudz populārāka ir citrusaugu audzēšana. Un, lai cik neticami tas būtu, to veicina Etnas vulkāna pelni, kas ļauj gadā novākt pat četras un piecas ražas.


Ievas ceļojuma pēcgarša

"Man ļoti patika ceļojums uz Sicīliju. Lai arī sala ir liela, man izdevās apskatīt dažādas tās daļas. Visvairāk mani fascinēja ceļojums uz Etnas vulkānu. Es gan neredzēju nevienu izvirdumu, tomēr to ir redzējuši daudzi mani paziņas, kas stāsta, ka skats ir iespaidīgs. Tā ir visnotaļ īpaša sajūta – doties ekskursijā uz aktīvu vulkānu, taču tas ir pavisam droši, jo izvirdumus iespējams prognozēt un tūristus uz aktīvajiem krāteriem neviens neved.

Mani fascinē daba un autentiskas pilsētas, kas no seniem laikiem saglabājušas vēsturisko šarmu. Tieši tādas pilsētas un neskartu dabu man izdevās redzēt Sicīlijā."


Baudiet atpūtu Sicīlijā!

Šī brīža aktūālākie piedāvājumi atpūtai skaistajā Itālijas salā:

Septembrī un oktobrī;

18. novembra brīvdienās.

Vairāk informācijas jautājiet Vanilla Travel ceļojumu ekspertei Ievai - tālrunis 67114717, e-pasts ieva@vanillatravel.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.20551991sec.