Ziemas piedzīvojums – 2014. gada decembra pārgājiens Stienes - Igates apkārtnē

Es, Raimonds Rozenfelds, šim pārgājienam gatavojos laicīgi, jo mani interesē pārgājieni neskartā dabā un ārpus ceļiem dažādā šķēršļotā apvidū.

Šo burvīgo vienas dienas pārgājienu 13.12.2014. organizēja āra dzīves aktivitāšu organizētājs un ekipējuma tirgotājs uzņēmums ''GANDRS'', kuru pārstāvēja grupas vadītāja Agnese.

Pēc sarežģītības pakāpes pārgājiens no organizētāja uzņēmuma ''GANDRS'' puses tika pozicionēts kā viegls (medium easy). Pargājiena laikā apmēram 2 km tika veikti pa laukiem, 1 km pa mežu, bet parējais pārsvarā pa ainaviskiem grants un meža celiņiem. Pārgājiena kopējais garums bija ap 20 kilometru.

Došanās uz pārgājiena vietu mūsu pārgājiena grupai 14 cilvēku sastāvā notika ar īrētu mikroautobusu ''Volkswagen LT'' ap pulksten. 09:00 no rīta. Izbraukšanas vieta bija pie tirdzniecības centra "Origo", Rīgā (pie bijušā Centrālā Pasta ēkas Satekles ielā, kur pašlaik izveidojusies būvbedre).

Tā kā meteorologi šajā dienā solīja vētru, tad nolēmām piestāt jūras krastā Tūjas apkārtnē, lai pārliecinātos par prognožu pareizību un baudītu jūras vēja spēku. Pēc tam, kad bijām lēkājuši vējā un pārliecinājušies par laika apstākļiem, devāmies ar mikroautobusu tālāk uz pārgājiena sākuma vietu.

Pārgājienu sākām izkāpjot no mikroautobusa apdzīvotas vietas ''Stiene'' apkārtnē, Limbažu rajonā. Tālāk virzījāmies caur kūdras purvu, pētot kūdras ieguves vietas un infrestruktūru. Gājiens caur kūdras purvu notika pa dubļainu ceļu klajā laukā, pūta vējš un sniga slapjšs sniegs. Vēlāk nonācām mežā un turpinājām ceļu pa bijušo šaursliežu dzelzceļa uzbērumu, līdz sasniedzām bijušo šaursliežu dzelzceļa stacijas ''Stiene'' mūra ēku, kas celta 20. gadsimta sākumā. Ēka ir slēgta un saglabājusies salīdzinoši labā stāvoklī. Uz bijušās stacijas perona pie šīs ēkas tika organizēta pusdienu pauze, dodot iespēju katram baudīt līdzi paņemto ēdienu. Ceļojuma pārtikas degustācija no uzņēmuma ''GANDRS'' puses šoreiz netika organizēta.

Pēc pusdienu pauzes devāmies tālāk pa šaursliežu dzelzceļa uzbērumu un mežu, līdz nonācām Aģes upes krastos, kur atrodas Spēkozolu takas.

Staigāgot pa tām varēja just latviešu vareno ozolu diženumu, viņu spēku, enerģiju un mieru. Šajās takās atrodas astoņi lieli ozoli, kuru vecums ir no 150 līdz 250 gadiem. Izstaigājām šīs takas un izlasījām plāksnītēs rakstītos ozolu nosaukumus un to stāstus. Vienā no ozoliem ir iespēja uzkāpt ozola galotnē un no kastes, kurā atradās arī rakstāmrīki (piltspalvas un zīmuļi)  paņemt katram kāpējam savu Spēkozola kāpēja apliecību. To raksta autors arī sekmīgi paveica.

Tālāk devāmies Igates pils virzienā, ko sasniedzām pēc vairākiem kilometriem. Pie Igates pils uzstādīta brūnas krāsas ceļa zīme ar norādi uz ''Spēkozolu takām'', ja kāds vēlas šo vietu apmeklēt individuāli. Galamērķī, pie Igates pils, kas atrodas uz Raganas – Limbažu ceļa, ap 18 kilometru attālumā no Limbažiem, spriežot pēc uzstādītās ceļa zīmes, nonācām ļoti priecīgi, laimīgi un apmierināti plānotajā laikā ap 17:00. Tur mūs jau gaidīja mikroautobuss. Sakāpām tajā un devāmies atpakaļ ceļā uz Rīgu, kur nonācām bez starpgadījumiem.

Tādos pārgājienos eju cik varu, un vispār patīk ekstremāli sporta veidi, aktīvā atpūta un piedzīvojumu tūrisms. Pārgājienu laikā testēju arī dažādu ekipējumu, gan rūpnieciski izgatavoto, gan paša gatavoto vai pēc individuālā pasūtījuma taisīto. Šī pārgājiena laikā viss testējamais ekipējums izrādījās piemērots un attaisnoja savu eksistenci un iegādi. Pašam ir vēlme doties tādos pārgāgienos vēl, kā arī saņemt testējamā ekipējuma paraugus kā dāvinājumu, lai par tiem nebūtu jāmaksā.

Esmu priecīgs un pateicīgs Dievam par brīnišķīgo ceļojumu un labprāt došos līdzīgos pārgājienos arī nākotnē.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.18786001sec.