Ziemas ekspedīcijā pavadītas 3 dienas un mēroti 60 kimoletri

Aizvadītajā nedēļas nogalē no 13. līdz 15. februārim aktīvās atpūtas uzņēmums Gandrs sadarbībā ar pazīstamo zviedru tūrisma zīmolu Fjällräven aicināja uz vēl nebijuša formāta piedzīvojumu sacensībām vienā no gleznainākajām Latvijas teritorijām - Vecpiebalgas apkaimē.

Sacensību maršruts veda pa neskartiem Latvijas apvidiem, bieziem mežiem, stāviem pakalniem un piesnigušiem ceļiem. Ziemas ekspedīcijas dalībnieki startēja 2 cilvēku komandās un 3 dienās veica aptuveni 60 km garu distanci - ikdienas patstāvīgi plānojot un izvēloties labākos ceļus iešanai, risinot prāta uzdevumus un veicot fiziskus pārbaudījumus, lai savas zināšanas un prasmes parādītu šādās, ar dabu saistītās, kategorijās: meži, ūdeņi, kalni un dzīvās radības. Katrai komandai tika piešķirts GPS raidītājs, komandu izvēlētos maršrutus un virzību variet aplūkot šeit: www.sports.seko.lv/?h=44eee9

Ekspedīcijas dalībnieki nakšņoja āra apstākļos, paši iekārtojot savu naktsmītni - sniegā tika ierīkotas gan teltis, gan atvērta tipa nojumes. Laikapstākļi turējās -1 līdz -8 grādu robežās, bija gan ledus, gan sērsna, gan spēcīgs ziemeļvējš un iespaidīgi saulrieti, ļaujot dalībniekiem izjust ziemu visā tās krāšņumā.

Sacensības uzsāka 36 komandas. Neskatoties uz salu, mitrām kājām, tulznām, novirzīšanos no maršruta un fizisku spēku izsīkumu, finišu godam sasniedza 31 komanda. Šīs nebija ātruma sacensības, šis bija gājiens pēc dabas varenuma, un ziemas ekspedīcijas uzvarētāju titulu ieguva izturīgākie, saliedētākie un dabu izprast spējīgākie dalībnieki Māris Sumčenko un Mārtiņš Lācis, saņemot ekspedīcijas galveno balvu - ceļojumu uz leģendāro 5 dienu Karaļa takas gājienu Fjällräven  Classic Zviedrijā, kā arī Fjällräven tūrisma ekipējumu.

Piedzīvojuma finišs norisinājās vienā no skaistākajām pilīm Latvijā – Cesvaines pilī, ļaujot komandām atgūt spēkus un atskatīties uz piedzīvoto. Ekspedīcijas dalībnieku acīs bija jaušams aizvadīto dienu nogurums, taču smaidi, saliedētība un labestība, kas virmoja visapkārt, pildīja ikvienu ar prieku par ceļā piedzīvoto, izjusto un pieredzēto.

Dalībnieki par piedzīvoto - Māris: ''Gājiens bija super. Paldies par organizēšanu. Paldies par ziemu un smaidiem visapkārt. Paldies dabiņai!''. Varis: ''Paldies visiem par foršo kompāniju - tulznas pazudīs, bet lieliskas atmiņas paliks!''. Līva: ''Paldies, jums, mīļie draugi par iespēju elpot, just un būt! Par tik foršu piedzīvojumu un tik pozitīviem cilvēkiem! Esmu sajūsmā!''.  Ļuba: ''Visai patīkama pēcgarša un, protams, atsevišķs paldies par finiša vietu Cesvaines pilī. Jau sen bija doma uz šejieni atbraukt. Atbraukt nav sanācis, bet atnākt gan!''.

Organizatori vēlas pateikties visiem dalībniekiem par drosmi, izturību un priekpilnām emocijām, kas valdīja visu šo trīs dienu garumā, un novēl neapstāties un turpināt meklēt arvien jaunus izaicinājumus, atklājot un piedzīvojot dabas varenību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.41323495sec.