Viedoklis: Kādus gardumus var baudīt Latvijas muzejos?

No bērnības atmiņām saglabājies laiks, kad klases ekskursijās devāmies uz kādu rūpnīcas ražotni un bezgalīgi varējām baudīt tur veidotos labumus. Jautājām Latvijas muzejiem, kas pārstāv gardumu ražotnes, kādas ir iespējas baudīt tur radītos kārumus.

Tūrisma un attīstības speciāliste Rūta Bēvalde, "Aldara Alus muzejs"

Apmeklējot Aldara muzeju, viesiem, kas ir sasnieguši 18 gadu vecumu, papildus izzinošām ekskursijām, iespējams degustēt dažādas mūsu ražotās alus šķirnes. Vēl kāds jauks pasākums, kura laikā ir iespējams baudīt gardos dzērienus, ir meistarklases. Tajās alus somaljē piedāvā vairākām maltītēm saderīgus alus dzērienus, kā arī ikviens var nobaudīt ēdienu, kura pagatavošanā izmantots alus. Vēl kāda īpaša meistarklase, ko laiku pa laikam organizējam, ir pasaules alus meistarklase. Tajās var nobaudīt īpašas alus šķirnes, kas raksturo kādu konkrētu valsti, piemēram, vācu alu, kam raksturīgs darinājums no kviešiem, vai kāds īpaši izteiksmīgs beļģu alus un daudzi citi. Bērniem ekskursijas laikā iespējams veldzēties ar ūdeni vai limonādi. Pie mums var iegādāties visas Aldara alus šķirnes, kā arī ekskluzīvas, kas veikalos "vēl nav" vai arī "vairāk nav" pieejamas. Ikviens var iegādāties arī īpašas stikla glāzes, kuras rotā vēsturiskās alus darītavas logo. Esam aktīvi un pie mums labprāt viesojas gan grupas, gan individuālie apmeklētāji sākot no 2-3 cilvēkiem. Pēdējā laikā mūs visbiežāk apmeklē viesi no Zviedrijas, Somijas, Igaunijas, kā arī ASV. Vasarā īpaši izteikti uzņēmām ari vecmeitu un vecpuišu grupas, kas savu īpašo dienu vēlējās pavadīt, izzinot alus darināšanas tradīcijas, kā arī baudot īpašas alus šķirnes un to saderību ar ēdienu.

Vadītāja pienākumu izpildītāja Elīna Hauka, "Šokolādes muzejs"

Jāatzīst, ka mēs esam tas muzejs, kas, iespējams, dažiem liek nopūsties, tomēr ekskursantiem, kas izvēlas tikai ekskursiju bez meistarklases, iespējams iepazīties ar šokolādes tapšanas tradīcijām – tātad vairāk izzinoša teorētiskā daļa. Šokolādes baudīšana un gatavošanas māksla iespējama tiem, kas izvēlas mūsu meistarklases. Tajās, papildus izzinošai ekskursijai, iespējams nogaršot mūsu Pūres ražoto šokolādi, kā arī izveidot šokolādes figūriņu, kas kalpos par saldu atmiņu arī pēc tam, kad būsiet no muzeja prom. Īpaši pievilcīgs ir mūsu Pūres saldumu veikals – tajā ikviens apmeklētājs mūsu ražoto produkciju var iegādāties par 20 % – 25 % lētāk, kā citās tirdzniecības vietās. Jāatzīst, ka daudzi cilvēki pie mums dodas tieši šī iemesla dēļ – baudīt saldumus par izdevīgu cenu. Kā īpašs piedāvājums ir mūsu iespēja doties meistarklasēs arī ārpus muzeja telpām – šogad esam pabijuši vairākās kāzās, kur aptuveni 2 stundu garā programmā piedāvājām viesiem izbaudīt trifeļu gatavošanas mākslu. Šokolāde ir diezgan cimperlīgs produkts, tādēļ trifeļu gatavošana šajos pasākumos ir daudz iecienītāka. Pie mums labprāt viesojas arī vecmeitas, vecpuiši dzimšanas dienu gaviļnieki ar viesiem. Uzņemam ikvienu, kas savu īpašo dienu vēlas padarīt par kripatiņu saldāku.

Projektu vadītāja Iluta Samsonova, "Laimas šokolādes muzejs"

Droši varam apgalvot - mīts, kas stāsta par neierobežotu saldumu baudīšanu mūsu muzeja apmeklēšanas laikā nav tikai mīts – tā ir tīra patiesība! Viesi, kas izmanto izdevību apmeklēt Laimas šokolādes muzeju ekskursijā, tās laikā var mieloties ar konfektēm un karsto šokolādi neierobežotā daudzumā. Muzeja apmeklējuma laikā ikvienam viesim ir piedāvāta brīnišķīga iespēja - uz jau gatavām mūsu veidotām šokolādes tāfelītēm izveidot kādu mīļu uzrakstu pēc paša ieskatiem, ko ekskursijas beigās saņem sev līdzi kā saldu atmiņu pēc viesošanās pie mums. Savukārt tie, kas pie mums viesojas saldajās darbnīcās, saņem iespēju neierobežotā daudzumā ēst vairākus šokolādes veidus – rūgto jeb tumšo, piena un balto šokolādi. Ikviens pēc darbošanās šajā radošajā nodarbībā sev līdzi kā skaistu un gardu atmiņu glīta iesaiņojumā saņem paša radītas konfektes. Priecājamies, ka pie mums ierodas ne vien Latvijas iedzīvotāji, bet arī viesi no visas pasaules. Pavisam nesen Laimas Šokolādes muzejs sagaidīja savu 85 tūkstošo viesi, kas bija amerikānis. Savukārt vakar pie mums viesojās ceļotājs no Āfrikas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43776107sec.