Viedoklis: Ko vislabāk likt galdā 18. novembrī?

Tuvojas 18. novembris un latvieši, kā arī cilvēki, kuriem Latvija ir sirdī mīļa, svin šos svētkus. Šajā vakarā ir jādomā, ko likt galdā, lai svētki būtu daudz patriotiskāki un gardāki. Piedāvājam šefpavāru vērtējumu par to, ko vajadzētu likt galdā šajā dienā:

Šefpavārs, Ēriks Dreibants Restorāns 3

Nu mans ieteikums būtu, kā šefpavāram Restorānā 3, lieciet galdā veselu ceptu pīli vai veselu zosi. Šie ēdieni ir vienmēr topā uz svētkiem. Vislabāk to savienot kopā ar cidoniju sīrupu, pētersīļiem, burkāniem, rozmarīnu un citām sastāvdaļām. Noteikti arī skatieties recepti, lai pagatavotu tiešām garšīgu ēdienu saviem tuviniekiem un draugiem. Nu priekš ģimenes galda šis būtu tiešām kvalitatīvs ēdiens, kas sniegs diezgan pozitīvu svētku sajūtu 18. novembrī. Kas attiecās uz sastāvdaļām un to, kur tās var iegādāties vislabāk, tad sastāvdaļas vislabāk ir meklēt ejot uz centrāltirgu, ja jūs atrodaties Rīgā, ja nē, tad uz vietējajiem tirgiem.

Šefpavārs, Kristaps Sīlis Steiku Haoss

Pa lielam nav konkrētu ieteikumu par to, ko varētu ieteikt konkrētu, taču tiem noteikti būtu jābūt latviskiem un Latvijā audzētiem produktiem. Es uzskatu, ka mums nav tāda nacionālā ēdiena, ko celt galdā 18. novembrī, taču iesaku gaļas produktus, dārzeņu saknes un vispār Latvijā audzētu produkciju. Vislabāk ir doties uz tirgu, kā piemēram centrāltirgu, taču vienmēr ir jāpiedomā pie tā, ko pērciet. Ir jāmāk atšķirt svaigu zivi no saldētas un citas nianses, jo dažviet tirgū kvalitāte nav tā labākā un ir jāuzmanās, lai varētu iegādāties tiešām garšīgu ēdienu, ko pagatavot svētkos.

Šefpavārs, Valters Zirdziņš Valtera restorāns

Nu mans ieteikums būtu, lai nav tas standarta variants, ko daudzi citi pavāri iesaka, kā piemēram, Latvijas karoga tematiku – izveidojiet pavisam vienkāršu maltīti, kura sastāvētu no Latvijā audzētiem produktiem, vienalga, kas kuram ir vismīļākais ēdiens, to arī taisiet, un piemēram, piespraudiet Latvijas karodziņu sev pie apģērba. Ļoti vienkārši un patriotiski. Pēc sastāvdaļām iesaku Rimi klēts veikalus vai Rīgas centrāltirgu. Klēts veikalos var ļoti labas ogas, konfektes un gaļas produktus nopirkt, piemēram jēra gaļu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Biznesa augstskola Turība
,


Latvia Tours
,


1st-studio.com
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20325279sec.