Viedoklis: Kādi ir galvenie tūristu galamērķi Ziemassvētku periodā? (Papildināts, 6 viedokļi)

Vēlējāmies noskaidrot, uz kādiem galamērķiem 2016.gada Decembrī vēlas braukt ceļotāji no Latvijas, kā ari, kuras valstis izvēlas citu valstu iedzīvotāji, kuri sadarbojas ar latviešu tūrisma aģentūrām.

Pajautājām ceļojumu aģentūrām, kuriem galamērķiem ir vislielākais pieprasījums pašlaik. Atbildes zemāk.

Liene Grīnberga, valdes locekle Kel Travel

Populārākie tūristu galamērķi Ziemassvētku periodā noteikti ir Tenerife un Ēģipte. Viens galamērķis, kurš kļūst ļoti populārs pēdējā laikā ir Taizeme. Ļoti liels pieprasījums mums ir tieši uz Taizemi. Ir daudz cilvēku, kuri vēlas ziemas periodu pavadīt šajā valstī. Piedāvājam arī tuvākus braucienus ar autobusu. Šajā jautājumā varu izteikt tikai savu viedokli, jo mums ir cits speciālists šiem braucieniem. Uzskatu, ka gan Lietuva, gan Igaunija ir populārs galamērķis. Nesen arī bija veiksmīgs brauciens pie Ziemassvētku vecīša uz Somiju. Ziemā nepiedāvājam ar autobusu doties uz citām valstīm, jo laika apstākļi nav atbilstoši. Vēlētos visvairāk braukt uz Maldivu salām aizbraukt Ziemassvētkos, kas gan nesanāks, taču iesaku noteikti citiem padomāt par kādu aizraujošu braucienu šajā, Ziemassvētku, periodā!

Līva Freidenfelde, Mārketinga menedžere baltic.travel

Mēs galvenokārt sadarbojamies ar uzņēmumiem un veicam dažādus biznesa un korporatīvos piedāvājumus, tādējādi, par tāliem galamērķiem nevaram spriest. Process notiek uz populārās b2b bāzes. Taču, piedāvājam ceļojumu paketes uz Rīgu, Viļņu, Tallinu. Tajās ir iekļauts viss, sākot ar pasākumiem, restorāniem, apskates objektiem, maršrutiem un beidzot ar naktsmītnēm. Ir atkarīgs no konkrētā tirgus, kurs galamērķis ir vispopulārākais. Šogad galvenie tūristu galamērķi ziemassvētku periodā krievu tūristiem ir Rīga, taču Igauņu tūristiem, pārsvarā, populārākais galamērķis ir Viļņa. Piedāvājam arī korporatīvos pasākumus un tur arī i jāskatās pēc klientu interesēm. Dažādām mērķgrupām būs atšķirīgas izvēles izvēloties populārākos galamērķus. Iesaku noteikti skatīties pēc tirgus pieprasījuma.

Olga Petkeviča, Direktore Atlantic Travel

Populārākie tūristu galamērķi Ziemassvētku periodā noteikti ir Tenerife un Ēģipte. Atlantic Travel piedāvā čārterreisus uz šiem galamērķiem tieši Ziemassvētku periodā un pieprasījums pagaidām ir liels. Ceļojot ar autobusu tūristi visvairāk izvēlās braukt uz Vāciju un Čehiju, lai atpūstos tieši Ziemassvētku periodā. Šie ir arī vieni no populārākajiem tūristu galamērķiem Ziemassvētku periodā. Taču arī citas valstis ir populāras. Braucieniem ar autobusiem pieprasījums arī ir, taču, vai autobusos visas vietas ir aizpildītas, mēs nevaram pateikt, to zina autobusu operatori. Travelnews iesaka arī ieskatīties Atlantic Travel piedāvājumos 2017. gadam.

Inese Krūmiņa, Valdes priekšsēdētāja Travel Art

Noteikti varu teikt, ka vieni no populārākajiem galamērķiem uz Ziemassvētkiem ir Ziemassvētku tirdziņi. Lai uzburtu svētku sajūtu daudzi ceļotāji izvēlas braukt uz dažādiem Eiropas Ziemassvētku tirdziņiem svētku periodā. Un vairāk populāri ir tādi galamērķi, kā Vācija un Francija šādiem galamērķiem, nekā Lietuva vai Igaunija. Ja laicīgi tūristi šogad iegādājās aviobiļetes, tad tas nemaz nav dārgi. Viens piemērs ir aviokompānija Ryanair, caur kuru bija iespējams ļoti lētas biļetes iegādāties. Un, kā jau minēju, Vācija ir vairāk modē šogad cilvēkiem, kuri dodas uz Ziemassvētku tirdziņiem. Tālāki atpūtas braucieni arī ir populāri, taču vienmēr ir jāskatās, cik Ziemassvētku periodā daudz ir brīvā laika. Atpūtas ceļojumiem ir daudz iespēju, kuras arī varam piedāvāt, lai svētkus sagaidītu citās zemēs.

Anta Jokste, Izpilddirektore Estravel

Populārākie galamērķi Ziemassvētku brīvdienām ir ļoti daudz un dažādi. Tiem, kuri vēlas pavadīt īsas brīvdienas, visticamāk būs vēlme doties ceļot tepat pa Baltijas valstīm – Igauniju, Latviju, Lietuvu. Tad arī attiecīgi ceļotāji brauc uz SPA centriem un dažādiem apskates objektiem. Brīvdienas ir īsas un tālu nemaz nevar aizbraukt. Tie, kuri ņem atvaļinājumu, bieži dodas uz siltajām zemēm, piemēram, Latīņameriku. Ir arī tādi, kuri ņem divu un trīs nakšu ceļojumus. Pie mums Estravel daudz tika pirkti kruīza braucieni. Nav noteiktas tendences šogad, kura būtu novērota. Viss ir atkarīgs no tā, cik cilvēkam ir daudz laika un cik viņš var atļauties tālu aizbraukt tieši tagad, uz Ziemassvētku laiku.

Pauls Gusts, Direktors Carlson Wagonlit Travel

Tādi izteikti galamērķi ir dažādi. Tepat Eiropā, visvairāk ceļotāji brauc tieši uz lielpilsētām. Tās visbiežāk ir Berlīne, Prāga, Londona. Viss ir atkarīgs no tā, kā aizlidot līdz konkrētajai pilsētai un valstij. Uz Ziemassvētku laiku biļetes jau ātri izpērk. Un galvenais mērķis braukt, piemēram, tieši uz Berlīni ir slavenie Ziemassvētku tirdziņi. Ir arī tādi tūristi, kuri pērk vairāku dienu ceļojumus. Taču biļetes šādiem ceļojumiem izpērk jau ļoti laicīgi, aptuveni, ap augusta beigām. Un tad attiecīgi cilvēki izvēlas ceļot aptuveni no 26. decembra līdz pat 2. janvārim. Ir bijuši braucieni uz Maurīcijām, Apvienoto Arābu Emirātiem. Tieši Apvienoto Arābu Emirāti šogad bija ļoti populāri.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Nikos Travel
,


Estravel Latvia
,


Latvia Tours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.31738091sec.