Viedoklis: Pēc kādiem principiem tiek veidots pusdienu piedāvājums restorānos?

Pusdienu piedāvājums katrā restorānā, bez šaubām, ir atšķirīgs. Katrā no restorāniem ir sava pieeja tam, ko vislabāk iekļaut piedāvājumā un kā to pasniegt klientiem. ''Travelnews.lv'' painteresējās dažos no tiem un taujāja pēc pusdienu piedāvājuma veidošanas principiem.

Restorāna ''Valtera restorāns'' šefpavārs Valters Zirdziņš 

Pusdienu piedāvājumu, manuprāt, vislabāk ir veidot pēdējā brīdī, nevis vilkt idejas ''ārā no plauktiem''. Tad mēs varam cilvēkiem iedot pašu labāko, kas mums ir. Piemēram, sestdienās, svētdienās, saprotot, kādi zaļumi no laukiem mums ir atvesti, tieši to tad mēs pusdienu piedāvājumā uzreiz varam jau pirmdienā viesiem piedāvāt. Līdz ar to viens no pusdienu piedāvājuma veidošanas kritērijiem ir sezonalitāte. Piemēram, tagad mēs sākam iekļaut ēdienu sastāvā rabarberus, zaļumus. Savukārt ziemā – saknes, sarkano gaļu. Lai arī pusdienās netiek pasniegti ļoti dārgi liellopu fileju steiki, tāpat ēdieni, protams, tiek gatavoti no kvalitatīviem produktiem, kā to darām vienmēr.

Pusdienu piedāvājumā arī mēs varam iekļaut jaunos ēdienus, lai izmēģinātu, kā tas patīk klientiem. Šī ir ļoti laba iespēja, lai notestētu jaunās, kreatīvās idejas, ko pēc tam varētu iekļaut ēdienkartē. Piemēram, kāda jauna pastētes vai deserta recepte. 

Mēs taisām vismaz divus variantus piedāvājumā, proti, divus starterus, divus pamatēdienus, desertu. To mainām reizi nedēļā, jo tikai retais iet uz vienu restorānu pusdienās piecas dienas nedēļā – vidēji divas reizes nedēļas laikā. Līdz ar to mēs arī varam labi sagatavoties.

Runājot par to, kā mēs, kā viens no labākajiem restorāniem Latvijā, spējam piedāvāt pusdienu piedāvājumu klientiem par konkurētspējīgu un klientam draudzīgu cenu, mēs to saskatām kā iespēju radīt klientam kā prieku, kā iespēja iepazīt mūsu restorānu, mūsu garšas. 

Viesnīcas ''Radisson Blu Rīdzene hotel'' restorāna ''Piramīda'' vadītājs Jānis Vītiņš

Restorāna biznesa pusdienu piedāvājumu galvenokārt veidojam vadoties pēc sezonalitātes, pēc tā, kas ir aktuāls šobrīd. Protams, cenšamies eksperimentēt ar piedāvājuma klāstu, lai tas visu laiku nebūtu vienāds un arī cenšamies ieturēties šefpavāra gatavošanas stilā. Atkarībā no piedāvājuma, protams, ir kāds ēdiens, kas vairāk tiek pieprasīts no klientu puses, piemēram, liellopa gaļa. 
Pusdienu piedāvājums tiek mainīts reizi nedēļā. Lielākoties uz biznesa pusdienām nāk tieši cilvēki no malas, kas strādā netālu no mums, bet protams ir arī paši viesnīcas klienti.


Viesnīcas ''Konventa Sēta'' restorāna ''Konvents'' vadītāja Ilze Ķirkuma

Biznesa pusdienu piedāvājumu veidojot, uzmanību pievēršam tam, lai klientam tas būtu saprotams un, protams, ēdiens būtu garšīgs un baudāms. Piedāvājumu mainām un pielāgojam klientu vēlmēm. Dažādība ir īpaši svarīga tādēļ, ka biznesa pusdienu laikā restorānu bieži apmeklē tieši pastāvīgie klienti. Ir iespēja izvēlēties starp zupu un salātiem, gaļas, zivs un veģetāro ēdienu un beigās visu noslēgt ar mūsu konditores gatavotu desertu. Rūpējamies, lai ēdiens būtu sātīgs, gatavots no sezonāliem un svaigiem produktiem. Nereti piedāvājam visiem zināmus ēdienus, bet ar kādu īpašu odziņu, lai viesi arī darba dienā justos lutināti. Biznesa pusdienu laikā piedāvājam arī īpašu cenu dzērieniem.
Piedāvājumu mainām reizi nedēļā un klientus par to informējam mūsu Facebook lapā. Klienti, nākot dienas vidū, galvenokārt arī izvēlās pusdienu piedāvājumu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77569795sec.