Viedoklis: kā pilis un muižas gatavojas to apceļošanas akcijai?

Līdz ar maija mēnesi, proti, pirmo maiju, iesākusies ceļot un Latvijas vērtības izzināt rosinošā akcija "Apceļo Latvijas pilis un muižas". Šajā akcijā kā apskates objekti piedalās liels skaits Latvijas piļu un muižu, katra no tām ir unikāla savā veidā un līdz ar to, viesošanās katrā no tām nebūs nedz vienmuļa, nedz garlaicīga.

"Travelnews.lv" vērsās pie dažām no šīs akcijas dalībniecēm – Latvijas pilīm un muižām – un taujāja par to, kā ir noritējušas jau vairāk kā pirmās divas akcijas nedēļas, kā arī par to, ko tad šīs pilis apmeklētājiem piedāvā. Vairāk informācijas par akciju lasi: www.pilis.lv.

Baiba Dūda Dundagas pils direktore

Visiem apmeklētājiem, mūsu darba laikā, ir pieejama pils apskate, kā tas katru gadu ir bijis. Šajā akcijā startējam piepildot radošo piļu muižu lomu, jo pils telpās atrodas mākslas un mūzikas skola. Līdz ar to ir apskatāma šo audzēkņu darbu izstāde, tāpat arī gan mainīgās, gan pastāvīgas ekspozīcijas. Un, protams, visi apmeklētāji un akcijas dalībnieki ir aicināti apmeklēt mūsu pasākumus. Informācija par šiem pasākumiem ir pieejama akcijas oficiālajā interneta vietnē, mūsu objekta – Dundagas pils – profilā.

Mēs, akcijas dalībnieki, kas esam pilis un muižas, esam vienojušies, ka, veicinot apceļotāju interesi par objektiem nav iespējams iegūt zīmodziņu vai uzlīmi tikai vienkārši ienākot mūsu pilī, palūdzot to un uzreiz dodoties prom. Ir jāapskata pils ekspozīcijas vai jāapmeklē kāds no pils kultūras pasākumiem.

Tā kā šī akcija ir vēl tikai pašā sākumā un arī pati tūrisma sezona vēl tikai sākas, ļaužu plūsma vēl nav tik liela. Tomēr mūsu pieredze rāda, ka karstākais apmeklētāju laiks ir vasaras mēneši – jūnijs, jūlija sākums. Pieņemu, ka liela daļa apmeklētāju varētu ierasties pie mums uz "Slīteres ceļotāju dienu", kas šogad notiks 3. un 4. jūnijā. Patīkams pārsteigums ir tieši pašu dundadznieku izrādītā pastiprinātā interese un vēlēšanās braukt, lūdzot mums ieteikumus.

Dundegas pils jau ir piedalījušies šajā akcijā kā apskates objekts iepriekš, kad tā tika rīkota. Manuprāt, šogad atjaunotā akcija, manuprāt, ir Latviju apceļot veicinošs faktors! Un ieguvums no tās ir arī pašiem piļu, muižu darbiniekiem, jo var paskatīties uz sevi no malas, attīstīt un uzlabot savu tūrisma produktu, arī iepazīt, ko piedāvā citas pilis un muižas. Var teikt, ka viens no lielākajiem ieguvumiem ir šī iespēja padziļināti iepazīt kultūras mantojumu un tās bagātības!

Sanita Ukavica, Skrundas muižas vadītāja

Skrundas muižas viesus, kuri pie mums dodas akcijas "Apceļo Latvijas pilis un muižas" ietvaros, protams, apdāvinām ar uzlīmēm, kuras tiem ir jākrāj akcijas ietvaros. Mums arī ir tāda akcija ka tiem, kuri ir apceļojuši 15 objektus, mēs dodam 15% atlaidi nakšņošanai muižā.

Apmeklētājiem, protams, ir iespēja doties arī ekskursijā pa Skrundas muižu, tāpat var apstaigāt muižas teritoriju, restorānu, viesnīcu. Protams, ja viesi jautā, tad parādam viņiem arī viesnīcas numuriņu iekšpusi, atbildam uz citiem interesējošiem jautājumiem. Mums apskatei pieejams ir arī neliels muzejs, kur var uzzināt vairāk par Skrundas muižas vēsturi.  

Tā kā akcija norisinās jau no 1. maija, tad var manīt, ka atsaucība ir diezgan liela. Pārsvarā apmeklētāji ierodas grupās pa četri, pa pieciem kompānijā. Šī mums ir pirmā pieredze, piedaloties akcijā "Apceļo Latvijas pilis un muižas", jo mēs sākām strādāt tikai 2012. gadā, taču  pirms šā gada, šāda akcija pēdējo reizi tika rīkota 2010. gadā.

Dace Vanaga-Mikane, Krimuldas muižas vadītāja

Viesi, kuri pie mums dodas šīs akcijas ietvaros, Krimuldas muižā var ierasties jebkurā viņiem interesējošā laikā, lai dabūtu zīmodziņu, ka ir te bijuši un nedaudz iepazītu muižu. Savukārt tiem, kuri vēlās padziļināti uzzināt kaut ko vairāk par mūsu muižu, ir laicīgi jāpiesakās. Tad apmeklētāji gida pavadībā var doties ekskursijā pa muižas teritoriju vai var izbaudīt vīna degustāciju. Ja ierodas individuāli un vīndaris ir uz vietas, tad arī tāpat var nodegustēt vīnus, bet tas nav garantēts, ja nav veikta iepriekšēja pieteikšanās! Īpaši braucot grupās aicinām pieteikties!

Krimuldas muižā ir pieejams arī īpašs piedāvājums jaunajai tūrisma sezonai: "Kungu pusdienas", uz ko arī iepriekš jāpiesakās grupai ne mazāk par pieciem cilvēkiem. Svinēsim arī Sanatorijas 95 gadus 26. augustā. Jāseko līdzi informācijai, kas vēlāk tiks publicēta.

Kopš akcija ir sākusies, 1. maija, cilvēku atsaucība ir manāma. Piedalījāmies arī pirms septiņiem gadiem, kad norisinājās šī akcija pēdējo reizi, proti, 2010. gadā. Tad mūsu Krimuldas muiža nebija pati apmeklētākā, bet mēs paši, muižas darbinieki arī labprāt izmantojām šo iespēju un apskatījām citas Latvijas pilis un muižas. Ļoti patika toreiz gūtā pieredze, bija jauki aprunāties ar cilvēkiem. Arī šos gadus, kamēr akcija nenotika, cilvēki ik pa laikam mums jautāja, kad atkal tā tiks rīkota.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30578089sec.