Viedoklis: Kas ir neierastākais ko var nobaudīt Rīgas restorānos?

Bieži vien, ceļojot uz ārzemēm, kā latvieši tā citi tūristi steidz nobaudīt ko neparastu, iespējams vien šajā reģionā pieejamu maltīti! "Travelnews.lv" vēlējās noskaidrot no Rīgas restorāniem, kas ir tas, ko neparastu kā ārzemnieki, tā vietējie var nogaršot mūsu zemē! Kā arī vaicāja, vai klienti izrāda interesi par jauniem, neparastiem piedāvājumiem vai vairāk pieturas pie tradicionālām maltītēm?

Zane Zeibote, kafejnīcas "Rienzi" īpašniece un vadītāja

Mūs restorānā ir diezgan tradicionālas garšas, jo nedomāju, ka mūsdienās, piemēram, vīģes ar konjaku būtu kaut kas ļoti netradicionāls! Tagad tuvojās Līgo svētki, saulgrieži, tad nu šobrīd piedāvājam kaut ko varbūt mazliet savādāku – šokolādi ar ķimenēm! Tā tiek lieta formās kā siera rituļi – sanāk tādi siera šokolādes rituļi! Tematiski Līgo svētkiem arī dekorējam ar uzrakstiem, piemēram, tautasdziesmām, vēlējumiem vai: "Līgai", "Jānim"!

Iespējams, ka arī šogad, kā mums ir bijis citus gadus, uz Jāņiem piedāvāsim alus trifeles, siera trifeles! Lai gan pagaidām vēl nevar garantēt, ka arī šogad mums tas būs – redzēsim, vai mēs paspēsim!

Cilvēki labprāt nogaršo šos jaunos saldumus! Mūsu restorāna atrašanās vieta ir Vecrīgā, līdz a to vairāk nāk tieši tūristi, tāpēc diezgan daudz laika jāvelta, piemēram, skaidrojot ko mums šie svētki – Līgo – nozīmē un pēc tam tad labprāt pagaršo šos jaunos saldumus! Savējiem gan tas nav jāskaidro.

Bet ikdienā, manuprāt, mēs esam viens otru ļoti izlutinājuši ar tām garšas kārpiņām, ka persiks ar ananāsu sen jau vairs nav nekas! Tāpat avene ar maskarpones sieru – arī vairs nu nekas tāds! (smejas – red. piez.) Idejas jauniem produktiem vairāk nāk no manas puses, bet kādreiz arī ar kolēģiem, kopā aprunājoties, kādam ir idejas un tad kopā saliekam galvas un vienkārši darām!

Karina Popova, restorāna "St. Petrus" mārketinga vadītāja

No neparastām garšām restorāna apmeklētājiem piedāvājam, piemēram, biešu plācenīšus ar kūpinātu krējumu un Baltijas siļķi vai melnos vareņikus biešu-baltvīna mērcē ar zandartu un foreles ikriem. Man pašai ļoti garšo sama fileja ar grilētu rabarberu, skābeņu pesto, seleriju un brokolini! Savukārt desertā var nobaudīt rabarberu ar gurķa – piparmētras granitē, baltās šokolādes krēmu, rabarbera saldējumu un smilšu mīklas – vaniļas cepumu!

Ēdienkarti pamainām apmēram reizi divos mēnešos vai reizi mēnesī – tas atkarīgs no sezonas, jo mūsu ēdienkarte ir pilnībā adaptēta sezonas produktiem – mēs ņemam to, ko mums zeme dod!

Ļoti daudzi no restorāna klientiem labprāt nogaršo ko jaunu, ko neparastu – tostarp gan latvieši, gan ārzemnieki! Bijām domājuši, ka vairāk būs tieši tūristi, bet nāk arī vietējie. Mēs restorānā pasniedzam moderno virtuvi – ņemam no vecā, tradicionālā un adaptējam to ar kaut ko starptautisku.

Kirils Dogadajevs, restorāna "Ribs & Rock" zāles pārzinis

Es teiktu, ka visinteresantākais no visa piedāvājuma ir mūsu šefpavāra upeņu balzama barbekjū mērce. Veselu pusotru gadu šefpavārs pavadīja pie šīs receptes izgudrošanas, līdz ar to tas ir tāds īpašais piedāvājums! Kā arī viens no mūsu populārākajiem ēdieniem ir grilētas cūku ribiņas upeņu balzama barbekjū glazūrā ar kartupeļu kraukšķiem!

Ēdienkarte mums mainās pa sezonām – trīs, četras reizes gadā. Izmantojam sezonas produktus, jo tas ir kvalitatīvāk un arī garšīgāk. Jo, salīdzinot mākslīgi izaudzētu un dabīgi izaudzētu, protams, uzreiz mainās garša!

Runājot par to, vai cilvēki nogaršo jaunas receptes, tad nu jāsaka, ka viesmīļi mums ir profesionāli un, protams, piedāvā restorāna apmeklētājiem nogaršot ko jaunu! Daudz cilvēki pie mums nāk ne tikai vienkārši paēst, bet meklēt jaunas emocijas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21269393sec.