Viedoklis: Apceļo Latviju: Ko apskatīt vienas dienas ekskursijā?

Latvija ir skaista un daudzveidīga zeme! Un to saka teju ikviens ārvalstu tūrists, kas atbraucis šurp un par to pārliecinājies pats. Mēs paši, latvieši, ikdienas steigā, bieži vien aizmirstam par to, kā mums ir paveicies ar iespēju dzīvot tik skaistā zemē! Tieši tāpēc nolēmām par to atgādināt - un kontaktējāmies ar dažādās Latvijas vietās atrodošiem Tūrisma informācijas centriem, lai uzdotu vienu jautājumu - kas būtu jāapskata, dodoties ekskursijā uz viņu vēsturisko novadu (Latgali, Kurzemi, Vidzemi un Zemgali), kā arī konkrētāk - viņu pilsētas apkārtni. Šīs atbildes publicēsim vairāku rakstu sērijā.

Sākumā raudzīsimies uz vienas dienas ekskursiju iespējām, bet vēlāk arī paraudzīsimies uz divu dienu (piemēram, nedēļas nogales) braucieniem!

Ko apskatīt Zemgalē vienas dienas braucienā?

Par Zemgali mums pastāstīja Bauskas Tūrisma informācijas centra vadītāja Inese Turkupole-Zilpure

Ja ir doma Zemgali apskatīt tikai vienu dienu, tad noteikti tā varētu būt kāda no Zemgales pilsētām - Dobele, Jelgava, Koknese, Jēkabpils vai Bauska. Katrai no tām katrā gadalaikā ir savs šarms. Ja izvēle krīt uz Bausku, tad te noteikti jāapskata vecpilsēta un to var darīt gan individuāli, gan gida pavadībā. Ja pilsētu apskata bez gida, tad noteikti iesaku iegriezties atjaunotajā Rātsnamā, kur TIC telpās ir "Svaru un mēru" ekspozīcija, bet katra mēneša pirmajā svētdienā iespējams iekļūt Dzimtsarakstu nodaļas telpās un apskatīt grezno 17.g. interjeru. Ja vēlme izzināt pilsētas vēsturi, tad jāapmeklē Bauskas muzejs, kurā apskates vērta ir arī "Leļļu un rotaļlietu kolekcija". Vecpilsētā apskatāms piemineklis dzejniekam Plūdonim, bet oktobrī kādreizējās Sinagogas vietā tiks atklāta piemiņas vieta ebrejiem. Rudenī, kad arī Bauskā sārtojas lapas, ir jādodas uz pilskalna pusi. Pastaigā gar Mēmeles vai Mūsas krastiem jāapmeklē Bauskas pils komplekss un Lielupes sākums, ko vietējie sauc par Ķirbaksalu. Kad baudīta daba un māksla, jāiegriežas Bauskas motormuzejā un jāapskata senie spēkrati. Neviena ekskursija nav iedomājama bez suvenīriem vai kādiem vietējiem gardumiem. Tos noteikti jāiegādājas vietējo produktu veikaliņā "Bauskas miestiņš un citi labumi". Tiem, kam patīk pilsētu apciemot pasākumu laikā, iesaku apmeklēt vienu no rudens galvenajiem pasākumiem "Bauskas vecpilsētas pagalma svētkus", kuru ietvaros šogad notiks arī Zemgales Dižtirgus. Bet velomīļiem patiks "Bauskas velo rudens". Ja doma ir palikt divas dienas, tad noteikti jāaizbrauc uz atpūtas kompleksu "Miķelis" vai "Rožmalas", kur var arī palikt pa nakti un paēst.

Kā Zemgales patriots, es teiktu - jāaizbrauc gan uz Bausku, gan Jelgavu, gan Dobeli, gan Koknesi, gan Jēkabpili. Vienkārši pārmaiņas pēc atbrauciet rudenī uz kādu no šīm vietām, nevis tradicionālo Siguldu. Atklājiet kādu pilsētu no jauna!



Ko apskatīt Latgalē vienas dienas braucienā?

Par Latgali mums pastāstīja Ludzas Tūrisma informācijas centra vadītāja Līga Kondrāte

Zināms, ka viena diena ir pamaz, lai atbrauktu un iepazītu tālo reģionu - braucot no Rīgas jārēķinās ar vismaz 3 stundām ceļā (vienā virzienā), līdz ar to mazāk laika paliek piedzīvojumiem un baudīšanai. Ceļam tad būtu jāatvēl agrs rīts vai vēls vakars, vai pat nakts stunda! Laba izvēle ir atbraukt līdz Latgalei piektdienas vakarā, lai sestdienu varētu veltīt ceļojumam pa zilo ezeru zemi.

Starptautiska mēroga, populārākie objekti Latgalē šobrīd ir Marko Rotko centrs Daugavpilī, kā arī Daugavpils cietoksnis, Latgales vēstniecība GORS (koncertzāle) Rēzeknē, atjaunotā Lūznavas muiža Rēzeknes novadā, Aglonas bazilika Aglonā, nupat restaurētā Lielā Sinagoga Ludzas pilsētā.

Ja ceļojumam atvēlēta tikai 1 diena, tad prātīgāk būtu izvēlēties apskatei kādu konkrētu mazāku teritoriju, kā piemēram Daugavas lejtece, Viduslatgale, Pierobeža, Ziemeļlatgale, vai arī vienu vai 2 apdzīvotas vietas vai pilsētas ar tur pieejamo piedāvājumu. Tā varētu būt Daugavpils pilsēta ar Marko Rotko centru, Daugavpils cietoksni, Māla centru un izklaides parkiem, Baznīcu kalnu. Vai Rēzeknes pilsētas apciemojums, savienojot to ar pasākumu jaunajā koncertzālē GORS un Lūznavas muižas apmeklējumu, Gaigalavas objektu un Lubānas ezera apskati vai kādu no blakus esošajām netālajām pilsētām - Ludzu, Kārsavu, Viļāniem. Ludzas pilsētā vien var pavadīt veselu dienu - pastaigāt pa šaurajām vecpilsētas ieliņām ar vai bez gida, apskatīt 5 dažādu konfesiju dievnamus, Livonijas ordeņa 14. gs. celtās iespaidīgās pils drupas arī virtuālajā realitātē, paviesoties Ludzas Amatnieku centrā un nupat restaurētajā Lielajā Sinagogā, iepazīt senās Ludzas vēsturi Ludzas Novadpētniecības muzejā, nopeldēties kādā no 5 pilsētas ezeriem vai izvizināties ar plostu.

 



Ko apskatīt Kurzemē vienas dienas braucienā?

Par Kurzemi mums pastāstīja Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja vadītāja Inta Šoriņa

Doties uz Kurzemi īsās brīvdienās ir izcila ideja - prom no pilsētu kņadas un motoru rūkoņas jūras virzienā, lai izvējotu galvu un smeltos jaunas idejas un iedvesmu!

Vienas dienas ekskursijā uz Kurzemi aicinām ieplānot Liepāju!

Liepājā katru mēnesi notiek līdz 140 pasākumiem - dažādi žanri, izcilas izrādes, lieliski koncerti, aizraujošas sporta aktivitātes visām vecumu grupām un gaumēm. Pirms dodies ceļā, iesakām laicīgi izvēlēties pasākumu kalendārā www.kalendars.liepaja.lv, kur atrodami visi Liepājā notiekošie pasākumi, tajā skaitā arī starptautisku atzinību guvušajā koncertzālē "Lielais Dzintars", slavas lauriem bagātajā Liepājas teātrī, Liepājas olimpiskajā centrā un daudzās citās pilsētas vietās.

Ceļā no galvaspilsētas rēķinies 3 stundām pa ļoti labi sakārtotu šoseju. Pirms izvēlētā pasākuma ieplāno pāris stundas Liepājā, lai apmeklētu jūru, eksursiju pa Liepāju gida pavadībā, iepazītos ar ekspozīcijām renovētajā Liepājas muzejā, uzkāptu Sv Trīsvienības katedrāles tornī un apskatītu pasaules lielākās nepārbūvētās mehāniskās ērģeles vai apskatītu pilsētas noslēpumaināko dalu - Karostu. Bet ņem vērā - Karostai vien vajag dienu, lai to kārtīgi izpētītu! Un kur nu vēl aktīvās atpūtas parks Beberliņi, Elektrokartingu halle, Amatnieku nams, un Liepājas olimpiskā centra SPA un daudz kas cits... tas, iespējams, paliek nākamai rezei.

Liepājā ir 18 restorāni un 33 kafejnīcas, ēdnīcas un bistro, kuros iespējams baudīt lieliskas vakariņas. Ja vien nevari izvēlēties ko saraksta, droši jautā liepājniekiem! Ielāgo, liepājnieki ir ļoti kritiski savā izvēlē, tāpēc, ja vietējie Tev ko iesaka, noteikti vari uzticēties!

Vakara koncerts, izrāde vai sporta notikums ar garantiju sniegs gaidīto baudījumu, pēc kura steigties atpakaļ uz mājām nebūt negribēsies. Tāpēc vēlreiz droši ver vaļā restorānu un kafejnīcu sarakstu, lai turpinātu baudīt lieliskās dienas izskaņu, vari pagūt sagaidīt saulrietu kādā no pludmales kafejnīcām.

 



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.81983399sec.