Viedoklis: Cik pieprasītas ir ceļojumu dāvanu kartes un kādās summās tās iegādājas?

Ja nezini, ko dāvināt, uzdāvini naudu. Tā dzirdēts sakām bieži. Tomēr dāvināt naudu nereti ir neērti, liekas nepareizi. Tieši tāpēc cilvēki vēršas pēc dāvanu kartēm - un kas gan varētu būt labāks kā dāvanu karte ceļojumam. Ceļot patīk teju visiem un ja ir dāvanu karte - tad taču pats var izvēlēties kurp ceļot, kā ceļot un kad ceļot. Lai izprastu cik pieprasītas ir dāvanu kartes Latvijas ceļojumu aģentūrās, vaicājām vairākām Latvijas ceļojumu aģentūrām, kuras piedāvā iegādāties dāvanu kartes, par to - cik pieprasītas tās ir, kādā summā tās tiek iegādātas un galu galā - kas viņas pērk.

Vitālijs Puķīts, ceļojumu kompānijas "Interlux Travel Latvija" Latvijas filiāles vadītājs

Jā, dāvanu kartes mums ir un cilvēki arī tās, ik pa laikam, labprāt pērk! Tas gan nav ļoti bieži, bet es domāju, ka 3-4 dāvanu kartes mēnesī cilvēki iegādājas pie mums. Taču par karšu cenu runājot, manuprāt, vidējā dāvanu kartes cena, par kuru tā tiek iegādāta, ir 100 eiro. Pārsvarā cilvēki dāvanu kartes pērk saviem draugiem un ģimenes locekļiem. Protams, arī dažādiem dzīves notikumiem - uz kāzām, dzimšanas dienām, arī tāpat vien. Novērojam, ka parasti ceļojumu dāvanu karte tiek iegādāta cilvēkiem virs 40 gadiem. Pērkot karti par 100 eiro gan jārēķinās, ka kartes saņēmējam parasti būs kāda summa vēl jāpiemaksā, lai iegūtu sev vēlamo ceļojumu. Es pat teiktu, ka teju vienmēr cilvēki piemaksā, jo visi jau vēlas izdevušos ceļojumu - un pārsvarā jau lidojot kaut kur, bet aizlidot par 100 eiro īsti nevar un tāpēc jāpiemaksā!

Veronika Grinvalde, Ceļojumu aģentūras "Antario" direktore

Pie mums dāvanu kartē var summu var ierakstīt jebkuru, kuru vien vēlas. Piemēram, klients mums saka, ka vēlas dāvanu karti 500 eiro vērtībā, tad tādu arī iedosim. 500 eiro dāvanu kartes, kopā ar 200 eiro kartēm, arī ir pieprasītākās. Visbiežāk ceļojumu dāvanu kartes dāvina uz dzimšanas dienām, kāzām vai arī, piemēram, uz Jauno gadu. Ja dāvanu karte ir 500 eiro vērtībā, parasti cilvēki piemaksā un brauc uz siltajām zemēm - jo brauc divatā. Ja karte ir par 200 eiro, tad cilvēki skatās, kas lētāks piedāvājumā. Bet tā kā parasti cilvēki brauc divatā, tad jāskatās. Ir cilvēki, kas dāvanu kartes summu arī dala - piemēram, paņem vienu lidojumu, bet vēlāk vēl arī autobusu ceļojumu paņem. Jo mēs ļoti cenšamies, lai nesanāk tā, ka nauda nekur tur nepaliek pāri. Arī tad, kad cilvēki ir aizmirsuši par dāvanu karti, mēs pagarinām dāvanu kartes derīguma termiņu. Nav tā, ka ļoti skatāmies uz datumiem, jo kāds jau ir samaksājis par to.

Kartes pērk visa vecuma cilvēki - gan saviem radiem, gan draugiem. Tā jau ir daudz labāka dāvana nekā vienkārši nauda. Un ceļot jau visi vēlas! Karti arī var izmantot jebkuram mūsu pakalpojumam - vai ceļojumam vai apdrošināšanai. Var arī paņemt ceļojumu - vai izvēlēties tikai aviobiļetes ņemt vai transfēru vai viesnīcu/vīzu un pārējo summu dabūt vēl vienā dāvanu kartē. Tikai naudiņā karti neatdodam atpakaļ!

Dace Pumpure, Ceļojumu aģentūras "Ap Sauli" vadītāja

Dāvanu kartes ir pat ļoti izplatītas, cilvēki daudzi pērk! Taču summas ir ļoti ļoti dažādas, jo viņas pērk uz dažādiem dzīves notikumiem. Piemēram, uz kāzām pērk ceļojuma dāvanu kartes un tad viesi katrs pa 100 eiro nopērk karti - un pārim beigās ir desmit tādas kartes. Protams, tad iepriekš viesi paši sarunā, ka pirks ceļojumu jaunajam pārim. Ir arī cilvēki, kas vienkārši par tūkstošiem nopērk dāvanu karti! Man gan ļoti grūti pateikt kas būtu optimāla cena ceļojumu dāvanu kartei, jo kartes saņēmēji jau ļoti atšķiras. Ir cilvēki, kas vecākiem cilvēkiem uzdāvina dāvanu karti par, piemēram, 100 eiro. Tad šie cilvēki brauc ekskursijās pa Latviju - tur sanāktu vairākas ekskursijas. Draudzenes dāvina draudzenēm kartes par 25 eiro, piemēram, kad viņas kopā arī izbrauc ekskursijā pa Latviju, bērni dāvina vecākiem ceļojumus. Kāds darba devējs savam labam darbiniekam. Ļoti dažādi.

Vidējā summa, par kuru dāvanu karte tiek iegādāta, varētu būt 500 eiro. Dāvanu karte ir derīga apaļu gadu un cilvēki ļoti dažādi viņas cenšas "izterēt". Cits atnāk laicīgi un nopērk sev kāroto ceļojumu, cits visu gadu nevar izdomāt kurp braukt. Galvenais cilvēkam šajā gadā izdarīt savu izvēli par ceļojumu - arī pēdējā dienā viņš var rezervēt ceļojumu, piemēram pēc pusgada vai gada. Bet dāvanu kartes pie mums ir ļoti izplatītas, ļoti daudz viņu ir!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87800813sec.