Viedoklis: Cik pieprasīti ir viesnīcu numuriņos esošie minibāri?

Vairumā viesnīcu ir minibāri - mazi ledusskapīši, kuros iekšā atrodas dažādi gardumi un atspirdzinājumi. Tas tā - lai viesim, kuram sagribas ko gardu, nebūtu jādodas uz veikalu (varbūt veikali pat jau ir ciet), tajā pašā laikā palielinot viesnīcas ienākumus. Sanāk teju uzvara - uzvara situācija gan viesim, gan viesnīcai, tomēr jārēķinās, ka minibāra saturs nebūs tas lētākais prieks. Tāpēc raudzījām noskaidrot - cik bieži viesi panašķējas no minibāra. Tāpat vaicājām kā viesnīcas izvēlas veidot minibāru saturu un kas ir ejošākais no minibāru satura.

Arvis Zelčs, viesnīcas "Grand Palace Hotel" Pārdošanas un mārketinga projektu vadītājs

Mēs tādu īstu statistikas apkopojumu neveicam, bet no personīgās pieredzes varu droši apgalvot, ka katrs viesis noteikti minibāru neizmanto. Varētu būt, ka katrs trešais viesis izmanto šo iespēju. Un tie, protams, vairāk ir nevis biznesa klases viesi, bet gan atpūtas tūristi. Minibārā mums ir gan alkohols, tostarp arī vīns, gan bezalkoholiskie dzērieni, ir sāļās un saldās uzkodas, arī ūdens un šokolādītes.

Ik pa laikam mēs atjaunojam minibāru saturu, pamainam kaut ko. Piemēram, šokolādītes kādas ir minibāros - ieliekam kādu vietējo ražotāju saldumus. Tas gan ļoti atkarīgs no tā ar kādiem izplatītājiem mums ir sadarbība un kādi dzērieni pieejami mūsu bārā. Bet jā, cenšamies ik pa laikam pamainīt! Ejošākais produkts minibārā, noteikti, ir ūdens. Gan gāzētais, gan negāzētais. No alkohola - alus. Mēs piedāvājam gan alkoholisko, gan bezalkholisko alu. Tāpat pieprasīti ir "batoniņi" - Snickers, Mars. Cenas minibāram ir standartizētas - tā kā esam pieczvaigžņu viesnīca, tad ūdens pudele no minibāra maksā 5 eiro par pudeli.

Ruta Priede, viesnīcas "Park Hotel Latgola" vadītāja

Pie mums minibāri ir pieejami Lukss klases numuriņos un minibāra saturs jau ir iekļauts numuriņa cenā. Tātad viesis droši var ņemt un izbaudīt! Tomēr, kamēr mums nebija uzlikts informatīvs uzraksts, ka minibāra saturs jau ir iekļauts numuriņa cenā, viesi bija diezgan piesardzīgi - un bija dažādi kuriozi, ka, piemēram, viskija pudelītē pat tēja ielieta! Bet tad mēs sagatavojām uzrakstiņus un - dzeriet un lietojiet veseli! Un jā, kopš tā brīža, gandrīz vienmēr pēc Lukss numuriņa izmantošanas, minibārs ir tukšs! Lukss numuriņa cena ir pietiekami augsta, lai aplūkojot minibāra pašizmaksu, nolēmām, ka varam šādu bonusu viesiem atļauties uzdāvināt! Un cilvēki jau ir dažādi - ir gadījumi, kad neviens no alkoholiskajiem dzērieniem nav aiztikts, paņemts, piemēram, tikai ūdens. Tāpat dažreiz pamanām, ka numuriņā pudelītes nevar atrast - tātad cilvēks paņēmis tās sev līdzi, visdrīzāk. Un kāpēc gan ne - cilvēks paņem visu, kas ir iekļauts cenā. Tas jau ir katra ziņā!

Minibārā mums ir viskija pudelīte, degvīna pudelīte, šampanietis, sarkanvīns un baltvīns, kā arī ūdens un Coca-Cola. Tomēr ik pa laikam arī saturu pamainam - ja kādu brīdi kas beidzies, tad pamainām pret ko citu. Vai ja piegādātājs pamaina kaut ko savā pusē, tad mainās arī mūsu minibāra saturs!

Valdis Vanadziņš, viesnīcu "Pullman Riga Old Town", "Mercure Riga Centre Hotel" un "Ibis Riga Centre" vadītājs

Es teiktu, ka katrs piektais viesis "Pullman" viesnīcā kaut ko no minibāra paņem. Minibārā mums ir saldumi, ūdens, atspirdzinošie dzērieni un arī alkohols mazajās pudelēs. Vispieprasītākais ir ūdens. Mēs gan piedāvājam arī bezmaksas ūdeni, taču arī maksas ūdens "iet" ļoti labi. Alkohols varbūt beigās sastāda lielas summas, bet tas nebūt nav tas, ko cilvēki visvairāk patērē...

Taču minibāru saturs un cenas atšķiras katrā viesnīcā. Piemēram, "Ibis" viesnīcā minibāru nemaz nav, jo tā ir budžeta klases viesnīca. Un jo ekonomiskākas klases viesnīca, jo minibārs un tā saturs ir mazāk pieprasīts, bet vairāk ir dažādu viltību no viesu puses... Minibārs vispār ir tāds "koks ar diviem galiem". It kā viņš ienes naudu, bet tajā pašā laikā ir dažādi zudumi, jānoraksta kaut kas, jo ir radušās zādzības vai kas nav apmaksāts. Tāds divdomīgs tas pasākums... Protams, nav jau arī tik traki, jo, piemēram, pieczvaigžņu viesnīcās minibārs ir ļoti ienesīgs. Viesi cenai īsti nepievērš uzmanību, viņus uztrauc komforts - un ja šis komforts ir rokas stiepiena attālumā mazā ledusskapī, tad viesis ir laimīgs un naudu neskaita. Bet, protams, gadās visādi - mums ledusskapjos ir mazās pudeles, bet ārpus ledusskapa stāv viens lielais konjaks, viens lielais šņabis un arī vīna pudele. Un tad, piemēram, ar šņabi mums ir gadījies tā, ka pudele ir aizpildīta ar ūdeni vai citu šņabi. Un cilvēki domā, ka viņi aizgriež pudeli ciet un tad nepamanīs. Bet jā, tas arī ir uzdevums mums konstatēt šo lietu tā paša konkrētā viesa vizītes laikā, lai nesanāk tā, ka kāds cits viesis atbrauc un tiek vainots par to, ko reāli nav darījis... Mums ir minibāru pārzinis, kas arī piefiksē cik un kas no minibāriem ir paņemts un tos arī papildina katru dienu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36618614sec.