Viedoklis: Kādas tendences vērojamas vēlo brokastu piedāvājumā?

Brančs (brunch) ir brokastu un pusdienu apvienojums jeb, latviski runājot, vēlās brokastis. Šis nosaukums radies, apvienojot angļu vārdus "breakfast" un "lunch", no kuru vārdu saknēm radies brunch. Aptaujājām Latvijas restorānu profesionāļus, lai noskaidrotu, kādas tendences šobrīd vērojamas vēlo brokastu piedavājumos.

Fabrizio Righetti, restorāna "Bocca Buona" šefpavārs

Tā kā esam Itālijas garšas vēstneši Rīgā, mūsu branča izvēlē dominē tieši itāļu virtuvei raksturīgās garšas. Mums ir pašu gatavotā mājas pasta, kuras garšu pastiprina parmezāna siers, tāpat mums ir arī plaša picu izvēle. Branča laikā darbojas arī saldējuma jeb "gelato" bārs, kas ikvienu var aizvest garšu ceļojumā uz karsto Itālijas svelmi. Piedāvājam arī uzkodas, kas sagatavotas ar mīlestību un bez mehāniskas iejaukšanās – paši saplucinām prošuto un sagatavojam citas Itālijas virtuvei raksturīgās uzkodas. Protams, neiztikt arī bez klasiskajiem branča piedāvājumiem – olu ēdieniem, putrām, desiņām u.tt. Esmu novērojis, ka latviešu viesiem ļoti svarīga maltītes sastāvdaļa ir gaļa. Bet, protams, netrūkst arī vegāni un veģetārieši – ikkatrs var atrast sev tīkamo no mūsu plašā piedāvājuma. Tā kā Latvijā esmu salīdzinoši nesen, vēl neesmu nobaudījis daudzas branču vietas. Jāsaka, ka itāļiem kopumā branča kultūra nav raksturīga un popularitāti nav iemantojusi. Mums bieži vien pietiek ar stipras kafijas tasīti un kādu kruasānu. Restoranā "Bocca Buona" visbiežāk ierodas ģimenes un vidējais laiks, ko kompānijas pavada pie mums, ir 2 stundas, ko arī uzskatu par optimālu laiku, lai nesteidzīgi nobaudītu mūsu branča piedāvājumu.

Olga Buhalova, restorāna "Crazy Turkey" direktore

Lai gan esam atvērti salīdzinoši nesen, tomēr profesionālā pieredze ļauj analizēt tendences. Kopš branču popularitātes un uzvaras gājiena mainījies ir vien sortiments. Ja pamatlietas palikušas nemainīgas - piemēram, olas, putras un citi ierastie brokastu ēdieni, tad mainīgās lietas ir tās, kas papildina šos tradicionālos produktus. Uzskatu, ka brančs ir īstā vieta, kur var nobaudīt restorāna kopējo piedāvājumu un gūt iespaidu par tā garšu virzienu, jo pavāri bieži vien sagatavo ēdienus, kas atklāj pamatēdienkartes nianses. Katrs restorāns pielāgo branču savai pārstāvētajai virtuvei, tādēļ viesi zina, ka tajā būs nemainīgās lietas un papildus vērtību dos mainīgie ēdieni. Branču restorānā "Crazy Turkey" īpaši iecienījušas ir ģimenes, kas kuplā skaitā apmeklē mūs brīvdienu rītos. Vecāki var droši paļauties, ka pie mums atradīs ēdienus, kuri bērniem tik ļoti patīk, piemēram, pankūkas, plāceņus u.c. Runājot par "Crazy Turkey" branča stilu, tad tas rīta gaitā tiek papildināts ar aizvien jauniem ēdieniem. Tādēļ jārēķinās, lai pienācīgi nogaršotu visu, ko mūsu pavāri rūpīgi gatavojuši, ir vērts restorānā nesteidzīgi baudīt vēlās brokastis 2-3 stundas. Pašai atmiņā īpaši palicis gards un daudzveidīgs brančs, ko esmu baudījusi Francijā un Spānijā.

Jeļena Kasina, restorāna "Aqua Luna" līdzīpašniece

Branča standarti laika gaitā restorānā "Aqua Luna" nav mainījušies un aizvien saviem viesiem piedāvājam visu to labāko un svaigāko. Kā ierasts, ir nemainīgas lietas, ko piedāvājam aukstajā, karstajā un zupu galdā, bet, lai dažādotu savu piedāvājumu, bieži vien to tematiski pielāgojam kādām aktualitātēm, piemēram, svētkiem, notikumiem. Nereti šādās tematiskajās vēlajās brokastīs paši gūstam iedvesmu. Piemēram, no Helovīna brokastīm mūsu ēdienkartē uz palikšanu ir atstāti ķirbju salāti. 90 % no mūsu vēlo brokastu apmeklētājiem ir ģimenes ar bērniem, kā arī vecvecākiem un radiniekiem. Tā ir fantastiska iespēja vērot, ka branči ir kļuvusi par iecienītu tradīciju, kurā ģimenes nesteidzīgi bauda brīvdienu rītus pie kopīga galda. Bērni var sava nodabā spēlēties rotaļu istabā. Reizēm organizējam arī tematiskus pasākumus, kurā bērni var darboties pieaugušo pavadībā. Vidējais laiks, ko viesi pavada "Aqua Lina" vēlajās brokastīs, ir 2 stundas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.89268804sec.