Andris Bačkurs: Rīgas domei jāsper drosmīgi soļi tūrisma nozares atbalstam

Rīgas domei jārīkojas izlēmīgi, un jāveic konkrēti pasākumi, lai Covid-19 krīzes laikā atbalstītu tūrisma nozari – ar šādu aicinājumu pie galvaspilsētas pašvaldības pagaidu administrācijas vērsies bijušais Rīgas domes deputāts Andris Bačkurs ("Latvijas attīstībai"/"Attīstībai/Par!").

"Ņemot vērā to, ka pašlaik starptautiskā tūrisma plūsma nav iespējama, kā arī to, ka vismaz 75% starptautiskā tūrisma iepriekš koncentrējās Rīgā, ir nepieciešams īstenot mērķtiecīgus pasākumus, atbalstot tūrisma nozares uzņēmumus galvaspilsētā," – tā vēstulē Rīgas domes pagaidu administrācijai uzsver Bačkurs.

Lai mazinātu krīzes negatīvo ietekmi uz svarīgākajiem nozares uzņēmumiem – to skaitā viesnīcām, restorāniem, bāriem, kafejnīcām, – un veicinātu tūristu skaita pieplūdumu krīzes laikā, Bačkurs piedāvā īstenot sešus pasākumus.

Pirmkārt nepieciešams atcelt nekustamā īpašuma nodokli tūrisma nozares uzņēmumiem, līdz 2020. gada 31. decembrim.

Otrkārt jāīsteno pasākumus, kas vērsti uz Rīgas kā tūrisma galamērķa vērtības pieaugumu. Proti, tūristiem, kuri uzturas Rīgā un nakšņo viesnīcās, jāpiedāvā bezmaksas iekļūšana muzejos, bezmaksas autostāvvietas vismaz B zonā, bezmaksas sabiedriskā transporta braucienus; jāpiedāvā arī pilsētas apmaksātas ekskursijas sertificētu gidu pavadībā.

Treškārt jāorganizē grantu konkurss uzņēmējiem jaunu tūrisma produktu izstrādei Rīgas pilsētā, norāda bijušais deputāts. Ceturtkārt jāpiedāvā atvieglotus telpu nomas nosacījumus uzņēmumiem, kuri sāk uzņēmējdarbību tūrisma un viesmīlības nozarē.

Piektkārt jāīsteno mārketinga kampaņa, aicinot citu Latvijas pašvaldību iedzīvotājus apmeklēt Rīgu. Būtu vēlams piedāvāt daļēji segt izmaksas par uzturēšanos tajās Rīgas viesnīcās, kas var piedāvāt izmitināšanas pakalpojumus vietējiem iedzīvotājiem par cenu, kas nepārsniedz 50 eiro par nakti, vēstulē Rīgas domes administrācijai norāda Bačkurs.

Un visbeidzot nekavējoties jāsāk Rīgas kā tūrisma galamērķa stratēģijas izstrāde pēckrīzes periodam. Šādu pasākumu īstenošana būtu uzskatāma par ievērojamu atbalsta mehānismu Rīgas tūrisma nozares uzņēmumiem – tā uzsver Bačkurs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.02.2024 - 26.03.2024 Plāno pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Plāno pasākumus Bauskas novadā? Ieskaties - pasākumu vietas, fotogrāfi, transports un vēl! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.03.2024 - 20.03.2024 “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” Valmieras TIC
19.martā plkst.12.00 un 14.00 Valmieras Kultūras centrā koncertuzvedums “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” koncertu ciklā “Mūzika Tev”. | Skatīt vairāk
7 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 23.03.2024 SARUNAS “Krauze pret Krauzi” Jaunmoku pilī Tukuma TIC
23. martā pulksten 19.00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.48103499sec.