Tūrisma speciālists no Meksikas: Latvija pārspēja manas cerības

Man bija lielas ekspektācijas par Latviju, jo tā piedāvā to, ko meklēju (laika apstākļi, nepārapdzīvota vieta, zemas cenas, elpu aizraujošas ainavas), un par laimi Latvija pārspēja visas manas cerības, pauž Biznesa augstskolas Turība Uzņēmējdarbības vadības maģistrantūras students Daniels Eduardo Llamas Rodriguez.

Manas acis vienmēr bija vērstas uz Baltiju, tāpēc es pat neizskatīju citas iespējas. Bet Latviju es izvēlējos, jo man ir iespēja apgūt jaunu valodu un kultūru, dzīvi, iegūt izglītību augstā kvalitātē un iespēju iepazīt jaunu valsti.

Mans mērķis ir iegūt maģistra grādu, iemācīties latviešu / krievu valodas vismaz  pamatlīmenī un visbeidzot, izpētīt jaunas vietas visā Latvijā un tuvākajās valstīs.

Uzņēmējs no Meksikas

Es vadu projektu kopā ar savu māsu Terēzi ar nosaukumu Mayan Toh Travel. Tā ir tiešsaistes tūrisma aģentūra Meksikā, kas piedāvā tūrisma pakalpojumus un ekskursijas Kankunā, Rivjēra Maijā un Tulumā.

Esmu ceļojis pa vairākām vietām Meksikā, ASV un Eiropā dažādos viedos, bet visvairāk esmu izbaudījis brīvprātīgo darbu, izmantojot darba platformu, kas būtībā nodrošina bezmaksas izmitināšanu, ēdināšanu apmaiņā pret palīdzību ikdienas darbu veikšanā kādam – ģimenei, hostelim, saimniecībai vai neatkarīgi no tā, kas ir pieejams uz to brīdi. Taču īpašākais šādā ceļošanas veidā ir kā šie cilvēki dalās savā kultūrā un tradīcijās, ko nevar sasniegt ar parastajiem ceļojumiem.

Latvijā ir labvēlīgi dzīves apstākļi

Es domāju, ka Latvija ir līdzsvarotā situācijā, pakalpojumu un pārtikas preču cenas ir zemas salīdzinājumā ar citām ES valstīm, piekļuve internetam ir lēta un augstākā līmeņa. Kopumā dzīves dārdzība un piekļuve pakalpojumiem ir ļoti pieņemama un draudzīga ar visiem ienākumu līmeņiem.

Attiecībā uz atšķirībām Latvija ir daudz mazāka par Meksiku gan iedzīvotāju, gan zemes platību, dažādu valodu, laika apstākļu, kultūras un ēdiena ziņā. Līdz šim es nevaru teikt, ka pastāv būtiskas līdzības, varbūt mans viedoklis mainīsies ar laiku, ko pavadīšu šeit.

Ceļošana palīdz

Ceļošana ir un būs mana pamatnepieciešamība visu dzīvi.

Ir veselīgi reizēm aizbēgt no realitātes, jo mēs visu laiku risinām ikdienas problēmas, un dažreiz tās var pat ietekmēt mūsu garīgo veselību. Psihiskie traucējumi mūsdienās ir diezgan izplatīti, tāpēc ceļošana ir veids, kā aizbēgt no “realitātes”, bet tajā pašā laikā tas arī atver mūsu prātu un rada atmiņas, kuras mēs nekad neaizmirsīsim.

Covid pandēmijas laikā es neesmu īsti ceļojis tūrisma nolūkos, īpaši, visu laiku saskaroties ar nenoteiktību, un vakcīnām kā politisko rīku, tomēr, manuprāt, tā ir lieliska iespēja ceļot Latvijas robežās un atbalstīt vietējo ekonomiku.

Lai vinnētu, ir jādara!

Ļaujieties mirklim un dodiet sev iespēju izmēģināt dažādas lietas. Pat, ja jums kaut kas nepatiks, tad vismaz jums vairs nebūs nožēlas par neizdarīto.

Dažreiz jūs atklājat vietas, garšas un jūtas, par kurām nekad neesat domājuši, ka tās pastāv, un tās jums patīk. Kā es vienmēr saku: "Ja dzīvē neliec likmes, tu nekad nezaudē, bet arī nevinnē!" Daniels Lama.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69216704sec.